Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските GSM оператори - Цени и услуги

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Каквото и да си говорим - мобилните разговори са скъпотия!Ние сме на МТЕЛ. Жена ми говори много, този месец има 104 лв, иначе средно сметките й са 80~90 лв. Моята сметка е 25~35 средно.

Коментар

Деяне, само едно уточнение. При Мтел безплатните минути (и после тези с цена 1ст/мин) не са само към твоята бизнес група а към всички абонати на Мтел които ползват бизнес абонамент.

Коментар

ilkor написа:
        Деяне, само едно уточнение. При Мтел безплатните минути (и после тези с цена 1ст/мин) не са само към твоята бизнес група а към всички абонати на Мтел които ползват бизнес абонамент.
        Илко, заблудил си се нещо. Или информацията на сайта на мтел ( http://www.mtel.bg/mobiltel/prices/m-tel_galaxy.php ) е невярна.Безплатните минути са към VPN групата, която си е твоята бизнес група, а "Бизнес разговорите" са отделно нещо, за което ако си на 1-годишен договор, плащаш допълнително 1 лв към таксата. После говориш на 0.08 лв/мин за посочения план, а за твоя (Галактика 40) 0.12 лв/мин. Отделно дето трябва да хвърлиш боб, за да разбереш дали отсрещния абонат е бизнес или личен. (или преди разговора да разбереш чрез размяна на СМСи с оператора, дали номерът е бизнес-абонат, или не)...

Коментар

trace написа:
          Esper"МТЕЛ от години в пикови часове като например 01.01.ХХХХ след 00:00 не могат да обслужват клиенти с часове.Тази година например успях да направя обаждане след 03:00.С Глобул не забелязах проблем след 01:00.Това за Перник."Това нищо не значи - ако се о6аждат 1000 човека от М-тел и 5 от Гло6ул е нормално да е така....
          Е това пък мен като абонат какво ме интересува? Факт е, че в пикови моменти мрежата на мтел е претоварена повече време от тази на глобул.Ако са им повече абонатите явно трябва да инвестират пари в увеличаване на капацитета и...Аз не съм гласувал, щото... Ами все още нямам база за сравнение.Ако някои хора мъкнат по 3-4 апарата в джоба аз до прехвърлянето ми съм ползвал само и единствено М-Тел.Там основния ми проблем беше цената.Кой каквото прави аз съм си "абониран" за 50 лв и това е.Сега се надявам да се оправям с 30лв таксата + 5лв за един пакет за данни след 2 месец - нали съм на прИмоция с безплатен пакет данни до тогава Гледам повечето колеги коментират данните през GSM мрежата за домашен интернет.Аз го ползвам само на телефона - трябва ми за поща, да си отворя конзола, да се огледам в някой и друг форум и то като съм в движение или в планината...Като цяло неща, които нямат изисквания за скорост и трафик!Почти винаги ми остава трафик от 25MB и много рядко го надвишавам.Естествено ползвал съм GPRS през телефона на лаптопа но инцидентно, като точно в тези случаи надвишавам 25МB.Виндоуса само като "надуши" мрежа и ги е шмръкнал още преди да съм се докоснал до клавиатурата Изобщо не си го представям във функцията "заместител на LAN мрежа" но там, където няма риба и ракът е риба...
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Години наред ползвам услугите и на М-тел и Глобул но с ръка на сърцето макар и малко по-високите цени съм по-доволен и от покритието на обхвата а и от по-компетентното и експедитивно обслужване в М-тел.
            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Имам 2 М-тел ски и един Виваком - използвам го за разговори в мрежата на Виваком и БТК, също и за сърфиране в мрежата - много съм доволен от цените и сегашните условия!!! От М-тел съм напълно разочарован, след като правиха всевъзможни циркове, по време на празниците, само и само да не прехвърля 3 техни (дългогодишни абонаментни номера) към мрежата на Виваком, но това е за другата актуална тема във форума Също така и след проблем, при който ми затръшнаха вратата като се оплаках като частен потребител и в същия случай щяха да ми излижат г*за като бизнес клиент......... За мен те не са фирма, която заслужава да получава парите ми!Въпреки, че откакто се помня съм бил абонат на М-тел (знаете, че нямаше алтернатива), за мен в момента ВИВАКОМ е най-добрият оператор!!!
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Аз ползвам най-хубавия оператор служебен телефон.От Глобул Затова не ме вълнува на кой оператор ще съм,ама за мен всички са еднакви МОШЕНИЦИ,ама Виваком са малко по големи от другите два.

Коментар

След днешният ми разговор с бизнес-обгрижващия ме в Глобул - получавам 14% отстъпка от месечните фактури, 35% повече разговори, 20% по-ниски абонаментни такси и в общия случай спестявам по 2 лева на карта от общо 14те ми карти в Бизнес Тайм на Глобул. Преференциални цени за разговори в Мрежата на Оператора, в Зона 1 и към всички мобилни мрежи... Като цяло - нямам от какво да се жалвам...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Абе 6-та година съм на М-ТЕЛ фирма и само 50 безплатни минути към всички мрежи,ама пък като се има предвид,че не обичам да говоря много по телефона са ОК.В групата-бизнес имаме неограничен лимит.За такса от 8,50 на месец.Общо плащам около 15-тина лева на месец и съм добре.Сигурно има и по-добра алтернатива,но за сега нямам намерение да си сменям номера имайки предвид,че е фирмен.
                    FIAT BRAVO 1.6
                    FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                    LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801 написа:
                      Абе 6-та година съм на М-ТЕЛ фирма и само 50 безплатни минути към всички мрежи,ама пък като се има предвид,че не обичам да говоря много по телефона са ОК.В групата-бизнес имаме неограничен лимит.За такса от 8,50 на месец.Общо плащам около 15-тина лева на месец и съм добре.Сигурно има и по-добра алтернатива,но за сега нямам намерение да си сменям номера имайки предвид,че е фирмен.
                      При мен положението с картата ми на М-тел е идентично така че нямам никакво намерение да ги напускам .
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Че кой Ви кара да си сменяте номера, сменяте само Оператора!Аз имам Глобулски номер още от самото начало , но през 2008 го прехвърлих при Виваком и съм много доволен.

Коментар

Като гледам повечето коментирате някакви корпоративни абонаменти...То ако става въпрос и аз имам служебен телефон в корпоративна група към М-Тел.Обаче 5 пари не давам на какви тарифи е и какво включва абонамента.И в прекия и в преносния смисъл не давам 5 пари

Коментар

Esper написа:
                            Като гледам повечето коментирате някакви корпоративни абонаменти...То ако става въпрос и аз имам служебен телефон в корпоративна група към М-Тел.Обаче 5 пари не давам на какви тарифи е и какво включва абонамента.И в прекия и в преносния смисъл не давам 5 пари
                            Е аз неслужебни договори нямам в Глобул. Но ги коментирам, щото аз ги плащам.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

[quote="jenshen73"]
                              Esper написа:
                              ...Но ги коментирам, щото аз ги плащам.
                              Виж това е неприятно

Коментар

Аз пък съм доволен от предплатените карти Малко са плановете,които могат да ми предложат цена от 25 стотинки на минута към всички оператори ,а да не говорим,че трябва да се плаща и месечна такса.
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X