Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българските GSM оператори - Цени и услуги

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Акционер, в която и да е публична компания може да стане всеки.Не е голям келепир поне за момента, но сега е момента да се купуват акции на компании с добри мениджърски екипи и програми за развитие.Това е друг въпрос.Що се отнася до ADSL-a, вече Vivacom Net технологията я знае всеки и се знае, че качеството зависи от окабеляването на сградите.Да стари са, но в новите сгради Vivacom Net e перфектен.Мтел Комфорт.......последния номер да затвори врата. Минути към ограничен брой хора в собствената мрежа. Плащаш месечен абонамент за Мтел + потребление.Глобул Флекси - в корпоративна група е нормално разговорите да са неограничено безплатни. За съжаление Мтел и Глобул все имат клиенти с ограничена група. Плащаш месечен абонамент и в Глобул + потребление. Само за сравнение за около 190 лв. 16-те ти карти могат да имат 2880 минути всички мрежи (около 0.07 лв./минута разговор към всички мрежи) + безплатните разговори в групата.За адресите държа да ги имам, за да ги проверя и да ти дам обратна връзка.Като гледам какво плащаш за мобилна телефония и се чудя за какво са ти три пръчки в джоба при положение, че не си на далавера.Оптимизирай си разходите с Виваком с по-голям корпоративен пакет.И аз си пазя един Мтелски номер и въпреки че имам вече мобилен Виваком пак ще си го прехвърля във Виваком, защото с минутите към всички оператори са много по-добри.

Коментар

Смятал съм ги офертите, дори накарах счетоводството да ми ги направят на графичка Че да видя къде как ми идва.Да споделя:Globul - за сега съм си на тях, доволен съм - малко или много.MTel - говоря с основно 10 човеци на МТЕЛ постоянно - това са хората, които не искат да минат другаде, а и ... много от MTel сектата се цупят като кажа - нямам телефон на МТel.VIVACOM - взех си Хармонията покрай един приятел, партньор на VIVACOM - стоте минути към мрежата ви така и не успявам да ги изразходвам - просто НЯМА на кого да звъня там, жена ми го ползва.Всъщност в себе си нося само Globul И Mtel, viva-та е за у дома. И ... как да ти кажа - сметките ми излизат ТАКА, но не и да мина на VIVACOM...
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Това ми е идеята, всеки си смята как му е по-добре

Коментар

doofiat написа:
          ...Не, не си рекламен агент, а си един от доста хора, които вникват в услугата и нейните предимства...
          Темата леко се отклони в насока кой какво и за какви пари го предлага но аз нямам против.Понеже някъде споменаваше за двойно по-големи такси при Глобул и М-Тел пък аз в интерес на истината, когато избирах къде да се прехвърлям не гледах Vivacom.Сега си направих труда като включих в таблицата и Vivacom.Възможно е и да има някъде неточност (техническа грешка) но ето какво показва тя:Сравняване на цени и услуги, предлагани от българските GSM оператори.Сравнението е само за абонаментни планове с включени в абонамента минути към всички оператори - мобилни, стационарни.Тоест не правиш сметка къде е номера на който звъниш.В интерес на истината поне за мен предложенията на бТК (за мен си е и ще си остане с това име) са най-добри.Но определено не виждам двойна разлика.Ако я има а само аз не я виждам можеш да ме поправиш
          I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Не ми ги хвалете БТК изобщо. Само едно мое преживяване ще кажа и другите няма защо да ги споменавам. Въпреки че бях бизнес абонат на ADSL, редовно съм си плащал сметките и работата ми е свързана с интернет, без интернет работата ми направо спира. В един прекрасен ден техниците дойдоха рязнаха кабелите, хвърлиха ги на земята и си заминаха, без никакво предупреждение, без изобщо да ги интересува, че оставиха мен без работа и някои други хора без телефон. Така щях да си остана за няколко дни и никой нищо не знае ( това за кабелите не го бях разбрал в началото, а после случайно открих сам ). Добре че намерих връзки в началството и техниците бяха задействани да понадят кабелите и да си имам интернет. Толкова ли беше трудно да го направят това при първото си идване? Отношението на БТК към клиентите е отвратително, за мен е така, освен това една голяма част от хората, които работят там не си гледат съвестно работата. Преди се чудех защо много хора са недоволни от БТК, сега вече знам защо.

Коментар

Недей бе, сега ще ти скочат, как така не си разбрал, че са ти резнали кабелите и не би ли могло да ти се случи същото при Globul и MTel... Муахахах, ВИВАКОМ Сектантите гледа всички форуми
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тая тема плаче за разделяне и ще го свърша малко по-късно заедно с този пост ама я да разкажа една смешна случка, свързана с бTK Преди година реших да спирам домашния си телефон.Отивам в център на бТК, обаче вместо да кажа домашния си номер съм казал този в офиса.Познайте какво стана след 1 месец...Пряха го.Само че аз се усетих по-късно като навързах фактите - в къщи още има сигнал а в офиса няма.Обзет от подозрения погледнах заявлението и... ОПС А аз нямам абсолютно нищо общо като собственик на служебния номер.Не, че ми искаха документи...Пропуск от страна на хората в офиса, разсеяност от моя страна но факт, че в този момент явно можех да спра произволен номер!И после връзки да регистрираме същия номер на името на фирмата щото стандартно не можеш току така за регистрираш номер на друго име...Цирк голям стана тогава и още ме майтапят колегите за този случай
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

До голяма степен аз изместих темата, за което се извинявам.Специално при Глобул ми прави впечатление, че няма по-голям пакет от 100мин за национални, преди няколко години имаше пакети 240, 320, нещо такова.Относно Бтк, Виваком или както искате, всеки си има мнение, целта ми не е била да "натрисам" моето на другите. Аз съм доволен от услугите, техници не ми се е налагало да викам и се надявам да не ми се налага.Всеки може да си хвали неговия оператор и да дава безброй примери за лошо обслужване. Мисля, че е по-добре да кажем от какво сме доволни Специални извинения още веднъж на Esper, че изместих идеята на темата

Коментар

Аз съм на Мтел откакто ползвам GSM. И за сега не мисля да ги сменям. Абонат съм на корпоративен план Галактика 40 и срещу 12 лева месечна такса мисля че няма по изгодна оферта за мен. На този план всички разговори с клиенти на корпоративни планове ми излизат само 1ст/мин. А и 28ст/мин към всякакви мрежи в България си е добра цена ...Отделно че абонат на оператора е моята фирма и затова си спестявам плащането на ДДС. И сметката се вади директно от заплатата ми ...Гласувах за Мтел

Коментар

Аз ползвам услугите и на трите оператора под една или друга форма.Мобилни услуги ползвам от Глобул и от Виваком. От Мтел ползвам стационарен телефон и интернет (хоумбокс) в офиса. Ползвал съм преди и мобилни услуги от тях, но - никога повече .Ако трябва да подредя операторите - А-по цени - 1.Виваком; 2.Глобул; 3.М-тел От както Виваком е основния ми оператор за изходящите обаждания, сметките ми паднаха наполовина при същите разговори;Да не говорим за цените в роуминг извън ЕС, че там М-тел са с голямата тесла...Б-по коректност към клиента като услуга (имам предвид поведение към закъсняло плащане например) - 1/ Виваком (почти 3 месеца не ми бяха спрели входящите обаждания); 2/ Глобул (един месец не спират входящите обаждания); 3/ М-тел - спират едновременно с изходящите и входящите. Знам, че за коректните клиенти това няма особено значение, но за такива като мен, които се опаричват на неизвестни периоди време, понякога е важно В - по качество на предлаганата услуга:1/ Глобул (никога не съм имал проблеми от каквото и да е естество.2/ Виваком (напоследък не им работи коректно 3G - телефоните се регистрират, но ни приемат, ни предават обаждания... а преди работеше.3/ М-Тел - по-нагли и по-лъжливи копелета не съм виждал досега...убеждаваха ме, че там където си преместих офиса има 3G, да ама не...а сега ми излизат с номера - ми ние ви казахме, че там ще е по-бавна връзката....кво бавна, то е мъчение да се зареди страница от форума, да не говорим за трансфер на по-големи файлове или глас по скайпа... за видео изобщо не става дума...връзката никога не надхвърля 5-6 кб/с. Това са моите лични впечатления. Фаворит за мобилни услуги ми е Виваком.

Коментар

Esper"МТЕЛ от години в пикови часове като например 01.01.ХХХХ след 00:00 не могат да обслужват клиенти с часове.Тази година например успях да направя обаждане след 03:00.С Глобул не забелязах проблем след 01:00.Това за Перник."Това нищо не значи - ако се о6аждат 1000 човека от М-тел и 5 от Гло6ул е нормално да е така.doofiat"Глобул и Мтел дават приоритет на преноса на глас и след това, ако има капацитет клетките им пренасят данните (видео, достъп до интернет, трафик)." Дреме ми на мен за видео разговори и т.н. Аз съм си взел телефон, нямам никакво намерение да ми звънне жената и да каже "я, я да видя къде си" А пък интернет да ползваш - мнооого тря6ва да си закъсал. Един път се мъчих, втори път няма.И някой по-горе спомена - Виваком имали 6езплатни минути към стационарни. Алооу, аз на такъв телефон не съм звънял от има-нема 5 години сигурно. Изо6що фирма (6тк) дето 14 години не можа да ми вкара стационарен телефон в София - е.ем ти фирмата. Цървули.И малко по темата - на М-тел съм, планът ми е доста смешен по днешните стандарти - полицейска карта, 12 лв. месечна такса, 30 6езплатни минути към М-тел и 6езплатни разговори в групата. Сметките ми са около 25-30лв.
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Много си е добре интернета на Globul, особено като успее да се върже на клетка с HSDPA иначе само с GPRS си е меко казано зле
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Аз ползвам услугите и на 3-та оператора. Виваком - ползвам интернет, от който съм доволна и домашен телефон, от който също съм доволна. Интернетът е спирал за 2 години 2 пъти, като и в двата случая след по-малко от 24 часа беше оправена повредата. От домашния телефон навъртам предимно разговори до домашни номера в чужбина. Рядко плащам повече от таксата. Глобул. Имам 3 карти на глобул - с едната говоря безплатно в мрежа с родителите си, с другата говоря безплатно с 3 мобилни номера в чужбина. Третата ми е мобилния интернет, който в Приселци не е цвете за мирисане, но спасява положението ако тока спре. В града е много по-бърз, като го използвам с нетбук като мини подвижен офис. Мтел - говоря безплатно с вуйчо ми и с някои познати, които са на мтел. До сега не съм плащала повече от таксата за месецаНе мога да кажа кой е по-добър - всеки има своите предимства и недостатъци и всеки може сам да прецени кой оператор предлага най-добрата оферта за неговите нужди. И за трита оператора съм се натъквала на офиси с отлично подготвени служители, както и такива със служители, на които ти идва да им извъртиш един шамар докато лицето ти бавно си сменя цвета докато им слушаш глупостите.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ох, като ви гледам и се успокоявам - от години съм само със служебен телефон, а от 6 месеца насам и жена ми... Факт е обаче че и двата са на Мтел - а работим в различни фирми.Факт е че за работа най добър е Мтел - повечето фирми са на него, обхвата е по-добър, аз лично не мога да се оплача от обслужването.
                              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Сравнение на бизнес планове на трите оператора:........................................ ....Виваком...............Глобул.................. ......Мобилтелплан:............................... .....Профи 80 .....Бизнес Флекси 50.........МТел Галактика 80абонамент:..............................12.00... ...............22.00.......................21.90 + 2 лв за разговори в група + 1 лв за бизнес номера (или 24.90 лв)вкл.мин. към вс. оператори:........80......................50...... .........................80вкл.мин към собствения оп.:........0........................20........... .....................0цена на мин. след изчерпване на включените минути:към собствения оператор:...........0.17..................0.15.... .........................0.25към останалите оператори:..........0.30..................0.35.... .........................0.25вкл. мин. в бизнес групата:......безброй.................300......... ....................500мобилен интернет:..лв/МВ:..........1.50...................2.00.......... ..................2.00Всички цени са БЕЗ ДДС.Преди ползвах 3 карти на Глобул, едната на Бизнес Флекси 50, а двете на по-ниската тарифа, такса 7.20 лв и без безплатни минути извън групата, плащах за 3-те карти средно около 100 лв/месецСега ползвам 3 карти на Виваком, една на Профи 80 и останалите 2 на Профи 20 - при 7.20 лв такса има 20 мин. безплатни към всички... за 3-те карти плащам средно по 50 лв на месец. Глобулските ги смених и 3-те на най-ниската им тарифа и стоят общо взето на слушане... Сега за 6-те карти плащам около 70 лв (пак с 30 по-малко, отколкото преди)...

Коментар

Working...
                                X