Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така си е, бензинов мотор си гълта в рамките на 1,5-2л./час.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

На Калибра 2.0 115 коня на студен двигател беше 2.2 литра/час, а като загря падна до 0.9 литра/час.Ако може да се вярва на борд-компютъра ...Ако някой колега има борд, нека постне някоя снимка, че и на мен ми е интересно за 1.6 16v колко лапа на студено на място.
      Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
      ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
      ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
      ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

Коментар

ventsi79 написа:
        На Калибра 2.0 115 коня на студен двигател беше 2.2 литра/час, а като загря падна до 0.9 литра/час.Ако може да се вярва на борд-компютъра ...Ако някой колега има борд, нека постне някоя снимка, че и на мен ми е интересно за 1.6 16v колко лапа на студено на място.
        То студено на място гълта най-много. Особено при палене. Затова е безсмислено да си оставяш колата сутрин да ти загрява пред блока. Хем се загрява по бавно, хем харчи повече докато загрее. Въпреки, че някъде бях чел, че след 5 минути работа на двигателя, колекторите се накряват до над 100 градуса. - ето тук 1 интересно видео за нягряването на колекторите, което не може да бъде показателно, но все пак бързо се нагряха - http://vbox7.com/play:22ac6b22

Коментар

Втората ни кола вкъщи е дизел 1.7 CDTI. На място според компютъра гори около 0.9л, когато е студена и 0.7л, когато е загряла. Двигателят още не е много разработен, че дори първа смяна на маслото не е минала, но може би след това разходът ще падне малко. А иначе стойностите за разход според ръководството на потребителя не мога да ги постигна дори и да я бутам :D
          преди - TIPO
          сега - VOLVO XC60

Коментар

Преди 2г моята вървя около 12 часа без да я гася на място, че се наложи да спим в нея в едно снежно задръстване. Обаче хем я засякох тогава и съм забравил да го е..а.
            Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
            Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
              Преди 2г моята вървя около 12 часа без да я гася на място, че се наложи да спим в нея в едно снежно задръстване. Обаче хем я засякох тогава и съм забравил да го е..а.
              С промените в климатичните условия това със снежното задръстване ще ти остане като спомен. :D Въпреки, че точно тези дни ситуацията е доста зимна

Коментар

Изчисленият разход на 1.9 jtd (182B4) при загрял двигател и данни от Visa е ~650 грама на час, +/- 10 %.

Коментар

Мерено лично от мен.Темпра 1,9ТДИ-около 550мл дизел.Това при загрял двигател.Бравата не съм я мерил още.Имал съм и бензинови-Соц-горяха около 750-850мл различните марки.
                  Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Незнам как го смятате този разход на дизелите но е доста по малък.Преди имах форд 1.8 дизел без турбо и бях правил тест с бутилка от половин литър нафта, за 1 час изгори около 370 грама.За бензиновите и аз сум чел че е около литър на час, за пропана ми се вижда доста нереално 3 литра на час.Аз като карам на газ с около 80 ми дава разход 7 на 100. Няма как разликата за този 1 час да е само 4 литра защото в единия случай минава 100 км.Трябва да взема да заредя 2-3 литра газ на празно и да тествам колко време ще изкара че ме гложди и мен тоя въпрос като вися в задръстване
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

На газ, според мен, няма как да го обобщим. Много зависи от настройката.

Коментар

аз съм с газовия инжекцион на Ловато и при загрял двигател когато свържем колата към компа в сервиза показва 0.8л. на час но и аз подкрепям твърдението че настройката е много важна
                        Fiat Bravo 1.6 16v 103HP + ГИ Lovato

Коментар

Аз имам наблюдения от 1.7CDTI според бордовия при студена е 1л на час при загряла е 0,4. Иначе ми е интересно моята брава с обикновено АГУ колко гори на час
                          Peugeot 307 2.0i ГИ
                          ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp

Коментар

2-3литра на час въобще не са многоявно за вас е по-добре да стоите на студено с любовницата в някоя тъмна уличка.......
                            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

ЛЛ

Градски,говорим за технологично постижение а не дали ще рискуваш няколко литра в ,,тъмна уличка,,.Щото кеф цена няма нали?
                              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

явно и при мен го има това здраво горене , щото в студовете като беше и бръмча малко по около 3-4 мин на място на бензин и обръщам на газ и потеглям... хммм , но не мога да кажа като цифри колко гори .
                                Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Working...
                                X