Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разход на празен ход

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разход на празен ход

Имате ли информация, какъв е разходът на дизелов/бензинов двигател? от порядъка на 1.6-1.8 бензин, 1.9-2.4 дизел.Из Интернета намерих тема във форума на Volovo където колегите предвиждат среден разход на празен ход от 1 литър на час за дизелови агрегати и 1.5 литра на час за бензинови.http://www.volvoclub-bg.com/forum/vi...2179Имаше и изказвания от рода на 4-5 литра на час, което в какъвто и случай да е според ме не нереално.Ако имате информация - споделете

Аз съм чувал за 0.8-1л. на час за бензин. Ама сигурно зависи от двигателя де.
    N.Y. State of Mind

Коментар

виждал съм на омега Б 2.5тдс 0.5л/ч на борд компа

Коментар

0,8-1 литър за дизелов и около 1,2 до 1,5 за бензинов.Предполагам на пропан бутан около 3 литра.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
          0,8-1 литър за дизелов и около 1,2 до 1,5 за бензинов.Предполагам на пропан бутан около 3 литра.
          Леле! 3 литра на пропана!Много ми се вижда! Пуснах тази тема от любопитство, защото веднаж така както си седях на топло в колата изгаснах... обаче не знаех колко газ съм имал...И все пак ми се струва много, при положение, че за 1.6 Мареа средният ми разход е 10/100 газ, би трябвало да е по малко от 3 литра, но не мога да кажа, като не съм запознат.

Коментар

и на мен ми е много интересно колко гори моита на празен ход (Bravo 1.9 JTD 100)

Коментар

sasho_izgrev написа:
              и на мен ми е много интересно колко гори моита на празен ход (Bravo 1.9 JTD 100)
              Засичал съм ТД100 и разхода е 800 мл. за час предполагам и JTD ще същото горе долу.
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

по борд : дизел 1,4 като е загрял и няма други консуматори - 0,4 литра на час; с фарове 0,5бензин 1,2 - 0,5 литра на час, с фарове 0,6като са студени - около 1 литър на час...на по-старите коли в книжките съм виждал следното - 3 минути на място = 1 километър движение, което ми се струва адски много
                2015 Renault Megane Expression GT
                2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Мареа 1.8 16в 1 литър газ за 1 час работа на място. Засичал съм я на място на ОМВ на "вечерна проверка" (пеим кафе всяка нощ като сме нощна). Колата е с обикновенна газова , пълна - пълна съм я засякал.

Коментар

Преди известно време имаше такава тема и на мен ми се върти из ума нещо като 0,6 литра бензин на час, даже вчера, преди да прочета темата, с един приятел си говорехме и аз тъкмо му се похвалих, че толкова ми гори на час, без да съм пробвал, де - значи, някъде съм прочел във форума, че е толкова.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Дизелите са около 0.4-0.5л/час , а бензиновите до под 1 литър. Поне аз такъв разход съм виждал на коли.
                      Фиат Крома 1.9 16v+
                      Фиат Браво 1.6 16v
                      Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

Темпрата гори 5 литра газ за 3 часа
                        Peugeot 406, 2000 HDi 90
                        ex. Peugeot 106 1,5 D
                        ex. Ritmo 70 138B2.000
                        ex. Tempra 2.0 159A6.046
                        Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

Коментар

Не повече от 1-1,5л на час!Гледал съм на камион 13 000 кубика и 440 к.с. моментния разход на място варира от 1,5 до 3 л на час.

Коментар

Дизелов, помпа-дюза 1.9, на VW, борд компютъра показва 0.8 литра на светофара. След чип, показва 0.2л.За 1.9 JTD , както казаха по-горе, трябва да е в рамките на 0.8-1 литър.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

1.6 16в 1.5л. на час . Лапа си порядъчно
                              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Working...
                              X