Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да отвориш заведение...как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да отвориш заведение...как?

Привет, колеги Искам да попитам по-запознатите от мен през какво трябва да мина, за да отворя чайна, в която да се предлагат различни видове чай, които освен че ще се продават могат и да се консумират на място.Това предполага, че ще има и консумация на храна - бисквити, сладкиши и т.н, които биха вървяли с чай Интересуват ме такси, документи, разрешителни и т.н. бумащина, която би трябвало да имам, за да мога да отворя обекта Искам да видя дали държавата ще ме "откаже" от тази идея или бих се жертвал, за да отворя такъв тип заведение Благодаря много на отзоваите се Ще черпя чай (и още нещо) като отворя :P
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Юридическо лице, Договор за счетоводно обслужване, ХЕЙ, Пожарна, Трудова медицина, подходящо място и това са маи главните неща, които ми идват на акъл рано сутрин

Коментар

Ще се опитам да ти изброя всичко, което ти е необходимо, но цени не мога да кажа, навярно са различни във всяка община. Становище от ВиК, енерго и пожарна. Разрешение от общината за ползване на помещението, което си си избрал, с предназначение каквото е подходящо за твоята дейност. Становище от ХЕИ ( вече не се казва така, но другото име е по-дълго и сложно ), също и замервания ( температура, течения, осветеност, може да има и други ) ще са ти необходими от тях. Документи за пожарна безопасност ( план за евакуация, инструктажи, отговорници за електроуредите ), пожарогасители. Ако се налага промяна на предназначението ще ти е нужен архитект за изготвяне на разните планове, не знам дали ще ги искат ако няма смяна на предназначението. Договор с енергото, мисля че имаше и договор с ВиК. Човека който ще работи трябва да има здравна книжка. Трудова медицина. Касов апарат с договор за поддръжка, регистрация в данъчното и касова книга. Може да има и други неща, може да съм пропуснал нещо или да са излезли нови изисквания. Общо взето, нужната бумащина ще се опита да те откаже, нещата не стават бързо, освен ако не "бутнеш" тук там. Така че ако ще правиш ремонт на помещението си пускай паралелно с това и документите, отиваш в общината и искаш разрешение за ползване, те ще ти кажат какво ти е нужно.

Коментар

Marea Bipower написа:
        ... ХЕЙ, ...
        Хей, как си

Коментар

vital написа:
          Marea Bipower написа:
          ... ХЕЙ, ...
          Хей, как си
          Е де, имам една снимка на "Продавам каЕсиева ракия", същата работа - момчето не знае, че ХЕИ всъщност е Хигиенно Епидемиологичен Институт... Обикновено хората пишат както и говорят, но я се опитай да произнесеш каЕсия
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            vital написа:
            Marea Bipower написа:
            ... ХЕЙ, ...
            Хей, как си
            момчето не знае, че ХЕИ всъщност е Хигиенно Епидемиологичен Институт... Обикновено хората пишат както и говорят
            Грешка Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 вече е РИОКОЗ - Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

http://zavedenia.info/2009/08/%D0%BE...%B8%D0%B5/Ей тук има разни глупости.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Благодаря на всички Ще видя какво ще направя и ще пиша след месец или два, когато одисеята приключи
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                X