Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

bau написа:
    ...
    колко часа на ден прекарвате в ровене из интернет само за да докажете правотата си, въпреки безспорните доказателства, които ви изкарахме.Препоръчвам ви преди да сложите още някой линк, да не четете само първата и последната страница, а да се запознаете с целия документ. И един изпитан съвет от мен: Когато каузата ви е загубена, по-добре спрете да се държите за нея като удавник за сламка, за да не потънете, а признайте (не е необходимо да е публично), че не сте прав. От упорството ви губят хората, които са ви се доверили и на които уж вие помагате.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Първото решение отменя акта като незаконосъобразен, заради неправилно посочен член на нарушението. Водачът е нарушил чл.315 от КС, а актът и НП са написани по чл.259, заради което е и отменен:[i:76ad0d2e61] "...След като жалбоподателят не е притежател на управляваното от него при извършената му проверка МПС, то от същия не може да се търси отговорност за нарушение на чл.259 ал.1 т.1 КЗ. Задължението на ползвателите на МПС за притежаване на договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност

Коментар

В случая трябва да яде дървото и актъставителя и юрисконсулта, с който е съгласуван акта и наказателното, както и самия наказващ орган.И идваме на моето мнение:
        Malone написа:
        Нарушение е също да се рекламираш без разрешение от ръководството на форума. Не за друго, ами темата е "ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !", ама ... срещу 100 лева на година.И примера е: Ще ви спечелим дело, което и без защита ще падне. По процедура. И пишман адвокат да си, все тая, никой няма да стигне до твоите услуги.
        както и мнението на Kuku
        Kuku написа:
        А това, че катаджията е тЪп и глобява водача все едно е собственик, е повод НП да отпадне в съда....
        С този пример приключихме bau.В случая си приписвате глупостта на актосъставителя, като ваша умност. Което не е много коректно.Повод за отмяна на НП не е вашата юридическа грамотност, а липсата на такава в структурата на Наказващия орган.Имате ли някоя друга илюстрация, че да обсъдим и нея?
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Аз мога да подам един пример от tuning.bg....
          bau написа:
          carpaint написа:
          здравеите.казуса е следният отнета ми е книжката за 6 месеца за точки но съвсем скоро ме спряха с превишена скорост ,леко употребил ,и без книжка.та въпроса ми е следния горе долу какво наказание ще ми сложат и това че тези 6 месеца са минали отдавна дали ще ми е полезно ако имам ново лишаване
          Чл. 177. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Наказва се с глобаот 100 до 300 лв.:1. който управлява моторно превозно средство, след като е лишен от това право посъдебен или административен ред;2. който управлява моторно превозно средство, без да притежава съответнотосвидетелство за управление или то е отнето по реда на чл. 171, т. 1 или 4;(3) Когато нарушението по ал. 1, т. 1, 2 и 3 и ал. 2 е извършено повторно,наказанието е глоба от 150 до 1500 лв.Алкохола няма как да се причисли тук, поради факта че си бил без книжка. Друг щеше да е случая ако имаше ПТП и наранени граждани, тогава алкохола те изпраща директно в съдебна зала.
          Сигурно и превишената скорост не се брои Направо се чудя, за какво изобщо са го спряли колегата carpaint

Коментар

Той само Уеко е употребил, ко с’я ...Не се е натъртил колкото може, мъжката ... кара все пак.
            www.cyxap.com

Коментар

Виж, ако убие някой, вече става друго - тогава само превишената скорост ще отпадне

Коментар

Малиии Kuku, "жива да не бях", аз чак сега виждам, че отговора е на отново на г’син Гаврилов.Господин Гаврилов, възхищавам Ви се.Връщам се отново на първия Ви пост и научавам наизуст думите Ви:
                bau написа:
                Български автомобилен съюз поздравява всички фенове на автомобилите и тук ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни с това в което сме най добри - правната материя
                Препоръчвам Ви да не давате съвети и консултации в друга материя, където не сте чак толкова добри.Дано няма медици в екипа Ви.Пак казвам ... я вземете две шишета на които пише от колко годишен пия, и елате на една среща. Ще бъде весело, сигурен съм.
                www.cyxap.com

Коментар

Вие пък!!! Поради факта, че е нямал книжка, него ЗДП не го лови. А катаджиите нямат право да те глобяват по други закони. Човекът си е направо невинен!!!
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Малко офф, ако може повече от това де: Сега като разбрахте как можете безнаказано да карате и да пиете ходом марш към полицията да си предавате книжките :D :D Ще си умра от смях :D Между другото в тази тема отговорите на колежката @ele направо ми пълнят душата. Много ме радва и може би е за първи път, откакто дойде във форума П.П. Това е комплимент ей! Да не го изтълкувате по друг начин :P
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Искам и аз да попитам нещо колегата "bau" - Става въпрос за предпазния колан, сещам се, че имаше изключения за поставянето му от бременни жени, таксиметрови шофьори когато превозват пътници и т.н. .... Преди време ми казаха, че може да се освободиш с документ от лекар - относно някаква кожна болест, т.е. един вид че поставянето на колан ти раздразва кожата ала-бала. Та въпроса ми е вярно ли е това и как се казва тази болест. Честно казано малко ме съмнява иначе всеки 2-ри щеше да си вади такъв документ, но да си питам П.П И не ме интересуват мнения от сорта на това колко важен бил колана и т.н.... има достатъчно теми по въпроса.
                      Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                      Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Тук и аз мога да отговоря Няма точно определена болест, но примерно на хора ,които са на хемодиализа им издават документ и не използват предпазни колани. Истина е, че постоянно ги спират за това, но проблеми не им създават. Така, че според мен си има и такъв вариант.

Коментар

Meril написа:
                          Тук и аз мога да отговоря Няма точно определена болест, но примерно на хора ,които са на хемодиализа им издават документ и не използват предпазни колани. Истина е, че постоянно ги спират за това, но проблеми не им създават. Така, че според мен си има и такъв вариант.
                          Кратко, точно и ясно - мерси !
                          Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                          Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

svetli4a написа:
                            Честно казано малко ме съмнява иначе всеки 2-ри щеше да си вади такъв документ, но да си питам
                            Мен пък това малко ме съмнява Повечето водачи ползват коланите не заради евентуалната глоба. Някои хора обаче изключително трудно ще го осъзнаят.Що като се качите в самолет, и ви кажат "поставете коланите" ги поставяте без да роптаете?

Коментар

Не знам ... аз предпочитам три колана да слагам, ама да не съм на хемодиализа. И винаги го ползвам, навик ми е станало, даже не се усещам кога го слагам.
                              www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                                Не знам ... аз предпочитам три колана да слагам, ама да не съм на хемодиализа. И винаги го ползвам, навик ми е станало, даже не се усещам кога го слагам.
                                В това спор няма! Аз само казвам, че има хора, които наистина не могат да слагат колани по-здравословни причини. Два пъти съм била бременна и двата пъти съм използвала колан, защото съм шофирала през това време. Дори не съм се замисляла да не го ползвам.

Коментар

Working...
                                X