Вие първо кажете колко такива акта досега сте съборили, като цитирате номер на делото и евентуално линк към решението на съда.А кой е некомпетентен и кой не - хората сами могат да преценят, не са нужни облози.Освен това, отговарянето на казусите на колегите чрез лични съобщения не го подкрепям:1-во - обезсмисля се самия форум - пускайте отговорите явно, за да може всеки, който има подобен казус да прочете и да не ви питат 100 пъти за едно и също нещо;2-ро - отговаряйки им чрез Л.С., може да ги посъветвате грешно, като избягвате възможността някой по-компетентен от вас да ви коригира;
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
bau:Вие сте изключително арогантен, слагайки думата "колега" в кавички. Какво искате да кажете с това? Че колегата е абсолютен лаик и кретен и не заслужава да обиждате себе си, наричайки го колега ли?искам да вметна, че колегата е абсолютно прав. Подкрепям с две ръце следното:Съответно продължавам да считам предложението на BAU да помогне при анулирането на подобен акт за некомпетентно и нереалноВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Господин Гаврилов, от кого ще бъде изготвено становището? Експертиза едва ли е точна дума, не съм чувал засега за длъжност или звание "експерт-юрист".Ако ще представите подобно становище, Вие лично или БАУ, гарантирате ли че ще е прието във всеки съд в страната?На страница пета, в пост N 598792 Ви написах каква е нормативната ситуация при казуса "без Гражданска Отговорност".Malone написа:Повтарям:Водача е длъжен да носи полицата, а собственика да сключи застраховка и да я носи, ако е водач.Имаме две административно-отговорни лица и съответно две наказания.Респективно:Ако се установи, че водача несобственик няма полица и стикер, му се съставя Акт за непредставяне на полица и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, му се съставя Акт за несключване на ГО и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, но е сключил ГО и си държи полицата и стикера в тях, му се съставя Акт за непредставяне на полица и стикер.Последния случай е превенция за случаите, когато собственикът водач, непосредствено след проверката, на същата дата, в рамките на календарния ден, използвайки позиции пред застрахователя сключи ГО.Това е положението.Чл. 315. (1) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Лице, което не изпълни задължението си да сключи задължителна застраховка по чл. 249, т. 1 или 2 или което управлява моторно превозно средство, във връзка с чието притежаване и използване няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, се наказва със:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) глоба от 400 до 600 лв. - за физическо лице;- Aко няма сключена застраховка и водача е собственик, същия се наказва защото е лице, което не изпълнило задължението по чл. 249, т. 1 или 2.
- Ако обаче ако водача не е собственик и за превозното средство няма сключена ГО, водача се наказва защото е лице, което управлява моторно превозно средство, във връзка с чието притежаване и използване няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
"Колега" bau, или сте вопиющо некомпетентен или сте решили да ловите балъци по форумите под привидното прикритие на безплатна помощ, а не изключвам и двете заедно.За първото съм сигурен за себе си, четейки писанията Ви на самоук или на учил недоучил юрист. За второто - ако някой Ви се върже - скоро ще извие във форума. Убеден съм.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
tomazo написа:а как стои въпросът когато много бързаш и те спрат и му кажеш на господин полциая -ай пали бе деа м..а ти д..а !А той почва да търси аптечки ,чудеса ! Длъжен ли си да му отваряш багажника да гледа какво имаVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Meril
kiro_of_the_day написа:tomazo написа:а как стои въпросът когато много бързаш и те спрат и му кажеш на господин полциая -ай пали бе деа м..а ти д..а !А той почва да търси аптечки ,чудеса ! Длъжен ли си да му отваряш багажника да гледа какво има
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:tomazo написа:а как стои въпросът когато много бързаш и те спрат и му кажеш на господин полциая -ай пали бе деа м..а ти д..а !А той почва да търси аптечки ,чудеса ! Длъжен ли си да му отваряш багажника да гледа какво имафиатче Браво 2.0
Коментар
-
Понеже темата за правата при среща с КАТ е доста запустяла, си копвам поста тук: Вчера ми се случи следното нещо. Тръгвам аз, от Дружба 1 към Слатина. И гледам зад мен едни фарове се приближават бързо. В следващия момент изведнъж сини лампи, къси-дълги и спрях. Стандартната проверка - документи, алкохол (интерсното беше че бях пил една ракия преди около час и половина, а дрегера показа 0,00), че даже и лична карта. Въпроса ми е, имат ли право да ме спират по този начин, при полжение че не съм извършил нарушение? Тоест не със стоп палка, а да ме гонят като по филмите? Аз си помислих за момент, че нямат и си викам: " А бе, т’ва екотекче ша го издухам ако се наложи, ама по-добре да не рискувам" :Dp.s. И малко смях:Понеже са големи мохабетчии, единия ми вика преди проверката за алкохол:- Какво работиш, трябва ли ти колата, че може да останеш без книжка за един месец?Аз отговарям:- Един месец мога и без нея, тъкмо ще спестя от бензин :DОня ме изгледа тъпо, а след показаното на дрегера (0.00) бяха видимо разочаровани.
Коментар
-
ele написа:bau:Вие сте изключително арогантен, слагайки думата "колега" в кавички. Какво искате да кажете с това? Че колегата е абсолютен лаик и кретен и не заслужава да обиждате себе си, наричайки го колега ли?искам да вметна, че колегата е абсолютно прав. Подкрепям с две ръце следното: [quote:0bbac35a8d]Съответно продължавам да считам предложението на BAU да помогне при анулирането на подобен акт за некомпетентно и нереалноШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
bau написа:разликата е в текстовете , намерете разликите.....http://rs-karlovo.com/Nakazatelni_de...поздравВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Meril
Kuku написа:Абе, то не били 15000, а били 500.... не били за Америка, а били за Китай..... не били компютри, а били компоти....
Коментар
-
BAU,Добре показвате решения на Карловския съд, ама да ги бяхте прочели поне целите:Ето какво четем в цитираното от вас решение на съда, на стр.3, долу:"Изпълнителното деяние, на нарушението по чл. 315, пр. ІІро от КЗ се състои в управление на МПС, във връзка с чието притежаване и използване няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, т.е. предвидена е отговорност за всеки водач, независимо от обстоятелството дали е собственик или ползвател на МПС, да управлява такова, само при наличие на сключен договор за задължителна застраховка ГО. "Смятам този спор за приключен, и ако държите на облога - чакам вашата снимка, за да я сложим под съответния надпис.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар