////Punto//// написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
-
bau написа:...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Добре де, да не използвам по-такива изрази, ти за рисувани врабчета ли ни взимаш или ? Да задължение на собственика на автомобила е да сключи застраховаката, но пък задължение на водача е да управлява автомобил който ИМА такава застраховка. Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи: 3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;По тая логика защо актове не се пишат на МВР когато ти си забравиш документите ?! Задължение на МВР е да ти издаде. Нали ?! Говориш абсолютни врели некипели. Отговори ми по някакъв начин на моето предложиение. Дайте да си разменяме всички колите за да не сключваме застраховки. При лизинговите коли, при колите на инвалиди, и други примери ...при тях какво правиме ?!
Коментар
-
За гражданската отговорност само да отбележа, тъй като днес имах случка в КАТ. На съседното гише бяха водачът и собственикът на един бус, хванати при проверка без ГО. И на двамата написаха актове, единият защото управлявал МПС без ГО, другият, защото предоставил МПС-то си без ГО.ПП И един въпрос към колегата bau, съвсем то темата. Отдавам автомобили под наем. Често се случва тези автомобили да извършват нарушения и да бъдат снимани с камери за превишена скорост. Поканите обикновено идват с няколко месеца закъснение. Когато ги получа, не мога да направя нищо друго, освен да предам в сектор "Видеонаблюдение" договорът за наем, в който е вписано името на нарушителя. Това най-често е чужденец, който отдавна е напуснал страната. Какви и за кого са санкциите в този случай? И изобщо каква е процедурата?Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp
Коментар
-
venco67 написа:Kuku написа:venco67 написа:Съжалявам, но не мога да ти помогна. Всички патрулни автомобили независимо дали са на КАТ или други са с необходимата сигнализация, полицаите са униформени, но са с различни функции - едните се занимават със спазване правилата за движение по пътищата, други с опазване на обществения ред и т.н . Мисля, че по едно време бяха разрешили на всички да извършват котрол по пътищата, но после отпадна защото май не беше съвсем законно.Определено върху автомобилите няма да видиш надпис КАТ, така че внимавай...
Коментар
-
Абе още ли не сте прекръстили форума? 200 поста за гражданска отговорност, а KuKu е написал всичко в 2 реда. Някои само пишат ей така за спорта, други да покажат колко са начетени, а всички знаят как трябва да станат нещата, стига да не ги правят те.Извинявам се за спама... всъщност е трудно да се определи кое е спам и кое не.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Той човека е написал още преди четири страници какво е искал да обясни, но няма кой да чете, а се подхваща един и същи спор отново и отново.bau написа:.....Благодаря ти колега, ти потвърди всички мои мнения по тези теми.... /това не го казвам със сарказъм / Както съм копирал извадките е видно че става въпроса за различни по стойност наказания, като най-тежкото - 400 / 600 лв не е за водача а за собственика на автомобила.поздрави
Коментар
-
Въздържах се дълго да пиша в темата,но с риск да отнеса някое наказание според правилата на форума,все пак ще си изкажа и моето мнение:Следя е с интерес и тук и в Ланча форума-тук се развива с доста по-бързи темпове! Както казах и там-ще го кажа и тук:АДМИРАЦИИ за тази тема-аз лично не виждам нищо комерсиално в такава тема.Може да ме обвините че съм "кон с капаци",може и други неща,но аз лично виждам доста положителни неща в това някой да се опитва и да дава отговори на въпроси касаещи ежедневието на бългаският шофьор.Надявам се тези отговори да са компетентни и достоверни,и до колкото успявам да чета и разбирам,хората боравят най-вече със законите...Относно опитите на някои колеги да се опитват да "саботират" тази тема ,аз лично бих перефразирал мнението си така/с риск да засегна някого или да си изпрося наказание":От доста време се открояват няколко "водещи" личности във този форум-като казвам водещи имам в предвит опитващи се и почти успяващи се да налагат личните си мнения,без да се съобразяват с другите.Карам по ред така,както аз ги виждам и опреличавам:1.-Елето:-човек с който никога и по никакъв начин не може да се излезе на глава-винаги компетентна във всяка една ситуация и винаги държаща си на своето мнение-дори и да не е права!2.Оги-човек със всестранни наклонности и познания-винаги във всяка тема трябва да даде мнение и да покаже че няма неясни неща за него,но когато се случи да сгреши-да си признае това...От време на време и вживяващ се като "модератор в сянка"3.Малоун-тук малко съм раздвоен-дали зад този ник не се крие някое младо момче опитващо се да превлече внимание в/у себе си,или по скоро човек с някакви познания в дадена област/комуникации,компютри/,опитващ се да се докаже колко добре умее да се справя с интернет пространството и боравенето с търсенето на определено нещо там-и той вечно вещ по повечето въпроси,но не уважаващ другите .....4.Кики-човекът в сянка-за мене сивият кардинал-човекът дърпащ много от конците Винаги знаещ и подготвен във всеки един въпрос,казус и случай.Винаги готов да помогне на всеки,но в повечето случаи с една лека насмешка и надменност... пп.1По темата за да не се оприличи всичко това на спам-Кики успя наистина с 2 думи да обясни на всички това което го дъвчахте 3-4 страници пп.2 И моля ви наистина спрете да се "ядете" с хората-идеята е-Вие питате-Те ви отговарят...пп.3 Ако "висшите" органи преценят могат да ми изтрият мнението!пп.4 Нищо лично към всички тези колеги/уважавам ги като такива/,но понякога наистина правят много лошо впечатление с някои от мненията си!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
mitaka_711. Аз нямам нищо против тази тема, имам против да се въвежда потребителя в заблуждение, както това вече стана.2. Нямам нищо против подобни организации, имам нещо против организации, които се представят с "ние познаваме едни там горе, ама те могат такива големи неща да правят". Имам нещо против някой да влиза и да пише от името на някаква организация без дори да се представи кой - бай Иван пазача или леля Милка чистачката. Толкова ли е трудно да се напише: Аз съм еди-кой-си и представям еди-коя-си организация т.н. т.н. т.н. Щях цял ферман да пиша, ама се отказах. Айде лека нощ - ако може да не ми триете мнението поне докато въпросният господин/госпожа или госпожица го прочете - белким се представи подобаващо.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Bau, може ли да ни осведомите кави са резултатите от Вашите инициативи, посочени в сайта Ви.Общо осем са, нека да чуем до какъв етап са стигнали.Ако може да ни представите и отговорите на омбудсмана, на ОПП СДВР, инспектората на МВР, политическите партии, Агенция "Пътища", КАТ и Столична община.Моля Ви за конкретни отговори, с цитати на отговорите.Все пак инициативите Ви са от Март месец миналата година.Смущава ме и нещо друго.В писмото си до Омбудсмана, възразявате срещу необжалваемите 50 лева.В писмото обаче до ОПП СДВР възразявате срещу съставянето на обжалваеми актове и искате съставянето на необжалваем [в общия случай] фиш.Каква е идеята на този двоен стандарт?Отговорете ми по ред на въпросите, моля.mitaka_71 написа:дали зад този ник не се крие някое младо момче опитващо се да превлече внимание в/у себе си,или по скоро човек с някакви познания в дадена област/комуникации,компютри/,опитващ се да се докаже колко добре умее да се справя с интернет пространството и боравенето с търсенето на определено нещо там-и той вечно вещ по повечето въпроси,но не уважаващ другите ....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Добро утро на всички,бих желал да обясня защо слагаме точните текстове от различните закони:1. Кики дава съкратен вариант на обяснения, след такова обяснение би започнала серия от въпроси които в крайна сметка ще доведат пак до "цитиране" на точния текст от закона. Според нас, когато се цитира точното нещо, съответно свързано с друго нещо става доста по ясно за питащия.... интерпретацията на закона е доста трудно нещо, тя е добра в съдебна зала.... не във форум.2. Желанието на някои да покажат добри правни познания е особенно похвално, ще се радваме не само ние а и други желаещи да дават отговори на питащите, така ще се създаде цяла мрежа от хора търсещи помощ и хора оказващи им помощ.3. Основното на сдружението е че това не е фирма.... , сдружението е създадено с цел помощ.... ще обясня откъде се роди идеята за предлагане на безплатно членство срещу сключена Гражданска отговорност. Бяхме поканени на Конференция на Застрахователите на 10.11.2009 г., присъстваха всички застрахователни компании, и много брокери, представители на Полицията, депутати и т.н. От всички изнесени факти и цифри се оказа че при 3,2 милиона автомобила в България, сключилите Гражданска отговорност са 1,8 милиона.... или излиза че 1,4 милиона автомобила, частни и фирмени са без застраховка Гражданска отговорност..... !?? От тук се роди идеята сдружението да създаде стимул за собствениците на МПС да получат повече отколкото плащат за Гражданската отговорност, тя да стане не само както е по закон задължителна, а да стане желана...... вярваме че не отстъпките от цената - хайде да платим 20 лв по малко са основни, а добавките които се получават: - отстъпките от горива - от консумативи - от услуги - и т.н.Аз съм пътувал много в Европа и знам как са организирани нещата там, за пример може да проверите немската организация ADAC.Тепърва в България ще се изграждат такива структури, тепърва ще преоткриваме удобства като абонаментното поддържане на автомобили, сигурността на технически изправните МПС и отговорността на сервизите. Във Европейския съюз всичко това е свързано в едно, няма пропуски, няма дупки..... Това е нашата цел..... и ще се радваме всеки който иска да живее в едно подредено общество да се присъедини..... а вече като член да предлага проекти, да предлага програми, да дава критики и мнения които да карат съюза да се развива и върви напред...Трябва да се гордеем че сме част от нещо което всички заедно сме създали, както се гордеем че сме БългариНадявам се да разберете правилно това което съм написалБорис ГавриловШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар