Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Kuku написа:
    Нека не започваме темата за следенето и подслушването
    Това беше във връзка със шегата
    ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Коментар

Да де, ясно, но наскоро имахме сериозен диалог по този повод, та за това само напомням

Коментар

Kuku написа:
        venco67 написа:
        Именно заради това. Обясних, че не всяка бяла "Астра" с буркан на покрива е на КАТ. Да не кажем, даже са доста кът в сравнение с тези който не са на КАТ. Поне така е в наше село. Сигурен съм, че така стои въпроса и при вас.
        Колега, има задължителни отличителни белези на патрулните автомобили - надписи, светлинна и звукова сигнализация, дори регистрационни номера!Органите на реда също са облечени с униформа, фуражка и прочие....Как точно бихме могли да сбъркаме вида на патрулен автомобил пълен с полицаи?! П.П.Изобщо НЕ се заяждам, съвсем сериозно питам!!!
        Съжалявам, но не мога да ти помогна. Всички патрулни автомобили независимо дали са на КАТ или други са с необходимата сигнализация, полицаите са униформени, но са с различни функции - едните се занимават със спазване правилата за движение по пътищата, други с опазване на обществения ред и т.н . Мисля, че по едно време бяха разрешили на всички да извършват котрол по пътищата, но после отпадна защото май не беше съвсем законно.Определено върху автомобилите няма да видиш надпис КАТ, така че внимавай...
        Peugeot 301
        Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Хе, какъв конфликт на интереси има тук? Лабораторията се акредитира и за прериода за който е може да извършва контрол.Преди работех в една организация която също си имаше собствена акредитирана лаборатория. Това е нормална практика Ето пример как фирма си има собствена акредитирана лаборатория за измерване на електрически величини:http://www.nab-bas.bg/?cat=labs&lab=239Ето списък на всички акредитирани лаборатории. Ако тази на МВР има все още валидна акредитация и тя трябва да е в този списък:http://www.nab-bas.bg/?cat=21Отдалечихме се от въпроса ми - бихте ли направили справка в този регистърПредполагам че ще коства няколко часа а инфото ще е полезно защото КАТ изглежда ползват модифицирани радари които не са от одобрен тип.т.е. минали са одобрение но после са им правени конструктивни добавки или промени - примерно добавили са камера.А и ще е добре да се научи дали новите камери/радари (gatso) са минали процедурите и се ползват ...

Коментар

venco67 написа:
            Съжалявам, но не мога да ти помогна. Всички патрулни автомобили независимо дали са на КАТ или други са с необходимата сигнализация, полицаите са униформени, но са с различни функции - едните се занимават със спазване правилата за движение по пътищата, други с опазване на обществения ред и т.н . Мисля, че по едно време бяха разрешили на всички да извършват котрол по пътищата, но после отпадна защото май не беше съвсем законно.Определено върху автомобилите няма да видиш надпис КАТ, така че внимавай...
            Разбирам - значи спокойно мога да убия човек пред катаджийте, защото те следят само за спазване на ЗДП....И мога да карам пиян, с превишена скорост, на червено, без колан, говорейки по телефона, пред охранителна полиция, защото те само охраняват

Коментар

bau написа:
              Накрая ще се окаже че си служител на КАТ ))) Сигурен съм че нямаш и нищо против МВР да те подслушва и следи..... но хиляди хора са на различно мнение, вчера пред пармалента имаше много хора против този закон..... Един приятел разказваше виц в смисъл че няма угодия )) - и Богородица да доведа вкъщи, ще ми кажат че не е добра, защото е забулена )))
              Това какво общо има с моето изказване?Колкото до протеста, някои не знаеха за какво са там, други нямах идея какво лозунгът значи. А всеки с малко акъл в главата си можеше да прецени дали ще го бъде или не. Не съм смужител на МВР и аз искам МВР да си върши работата. Но не искам някой, който влиза в този форум с думите "ние познаваме един много висш... бла бла бла" (мутренска история), без нужното уважение, липса на етикет и липса на идея как сам да се престави на потенциалните бъдещи членове, да представлява мен и моите искания. Не одобрявам да се защитават хора, които очевидно нарушават закона, правят се на тарикати и не си купуват винетки или ГО, или просто са летяли с 40 над лимита и искат да отърват глобата и вземането на книжка. Започвам да се притеснявам, че утре може да ме натресе някой тарикат, защото вие сте му дали консултация и е отървал глобата, като междувременно се е помислил за бог. И един съвет - вземете някой с подходящо образования да ви пише документите - има грешки и стилът е ужасен.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele , никога нищо не е наред.... винаги друг ни е виновен за това което сме. Намираме си извинения и опрадвания.... но никога нищо не правим, чакаме и критикуваме всичко :лошото време,хубавото време,високата цена на бензина,ниското качество на живот,гадните търгаши,богатите защото са богати,бедните защото са бедни,еднаквите новини,еднаквите филми, мръсните улици,мога да продължа този списък до безкрайАко нещо не ти харесва - включи се, промени го , направи го по добро за теб, за твоите близки, за твоите деца и внуци.... Всичко останало е само мрънкане.... /това го казвам с добро чувство/поздрави

Коментар

Коментар

bau написа:
                    ele , никога нищо не е наред.... винаги друг ни е виновен за това което сме. Намираме си извинения и опрадвания.... но никога нищо не правим, чакаме и критикуваме всичко :лошото време,хубавото време,високата цена на бензина,ниското качество на живот,гадните търгаши,богатите защото са богати,бедните защото са бедни,еднаквите новини,еднаквите филми, мръсните улици,мога да продължа този списък до безкрайАко нещо не ти харесва - включи се, промени го , направи го по добро за теб, за твоите близки, за твоите деца и внуци.... Всичко останало е само мрънкане.... /това го казвам с добро чувство/поздрави
                    това е вашето мото, не моето. Не аз споменах, че 99.99% от шофьорите са невинни, виновни са дупките, виновни са знаците...Прилика с вашето изказване намирате ли, аз да - на 99.99%. Много малко ме познавате, че да ми лепите етикети, че съм мрънкала. По-скоро подходете по-етично и по-сериозно към проблемите с идея как да се решат, не само с отчитане на дейност. Един съвсем приятелски съвет - не си мислете, че ако спорите с мен ще излезете от спора победители. По-вероятно да затънете още повече в собствените си противоречиви изказвания, които до момента не са малко. И нещо съвсем сериозно: Бих приела организация като вашата, чиято цел е защита на шофьорите, но не като им се предлага безплатна правна защита, за да отърват 400 лева глоба, която заслужават, а чрез подобряване на пътния контрол и увеличаване на тези глоби, както и събираемостта им. За разлика от вас аз гледам към тези страни, които са доказали, че тази мярка е по-ефикасна, не към Русия, където битуват вашите идеи за защита на шофьорите (какъв късмет, точно на тази тема говорих с един познат от Москва преди 3-4 дни).
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Абе мрънкаш си да ти кажа Имаше една мисъл на Конфуции - "Взирането в крайната цел не е достатъчно за постигането е, защото забравяш, че имаш път да извървиш до нея". То така по твойта логика дай да ни праскат глоби по няколко 1000 и ние, разбираш ли, ще се стреснем... По-скоро ако инфра структурата беше на отлично ниво, нямаше да се налагат 70% от глобите и актовете. Те КАТ са "построили ( опс, разбили ) пътя за извървяване"...
                      www.CarProfi-BG.com
                      Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                      Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                      Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Примам че споровете са безмислени.

Коментар

Crush, а ако знаеш, че няма мърдане от глобата, дали няма да се стреснеш?!

Коментар

bau написа:
                            Примам че споровете са безмислени.
                            В спора се ражда истината

Коментар

Kuku написа:
                              venco67 написа:
                              Разбирам - значи спокойно мога да убия човек пред катаджийте, защото те следят само за спазване на ЗДП....И мога да карам пиян, с превишена скорост, на червено, без колан, говорейки по телефона, пред охранителна полиция, защото те само охраняват
                              Логиката ти е желЕзна. Също като оня виц - началник, имаш ли кибрит? Отговор - не. Значи си пе****ст.Ами нали веднага ще изприпкаш да се оплакваш, че са ти нарушени правата и то основателно. Май няма угодия.
                              Peugeot 301
                              Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

И до къде стигнахте с гражданската отговорност. Това което bau казва е откровенна тъпотия. В закона си пише, че ТИ КАТО ШОФЬОР СИ ДЛЪЖЕН ДА НОСИШ И ДА ИМАШ СКЛЮЧЕНА ЗАСТРАХОВКА Г.О. Защо подвеждаш колегите и им даваш празни надежди. Хайде да си сменяме колите, аз ще карам твойта, ти ще караш мойта и нема да сключваме застраховки. Хвала с тия твойте съвети. Ако и останалите в тая асоцияция са такива вещи по ЗДвП, айде нема нужда.

Коментар

Working...
                                X