Malone написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
-
Колега, така призовава съда, къде намесваш МВР и КАТ в тази извадка?Зависи кой те е призовал GTipo, не си написал.МВР призовава на основание на чл. 60 от Закона за Министерството на вътрешните работи.За наказание ... не, не могат да те накажат, ако нямат доказателство, че си получил призовката или, че си уведомен за съдържанието и..:: EDIT ::.Недейте така колега, тотално заблуждавате потребителите с подобни постове, показвате забележителна юридическа неподготвеност.Няма "едното върху другото".Собственикът е длъжен да сключи ГО, а водача да представи полица и стикер, ако водача не е собственик.Имаме две нарушения, непредставяне и хипотетично несключване.На водача му се съставя Акт за първото, тъй като това е негово задължение, не на собственика.Ако превозното средство е спряно на улицата, в процес на движение и водача не представи ГО, обжалването на акта е на практика causa perduta.Мястото на полицата е в ръцете на водача, а на стикера на предното стъкло.Ако в момента на проверката въобще няма сключена ГО, това се установява с призоваване на собственика, му се съставя Акт и на него, за несключване, ако може да се докаже, че той е предоставил превозното средство на водача доброволно и съзнателно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Колега, така призовава съда, къде намесваш МВР и КАТ в тази извадка?Зависи кой те е призовал GTipo, не си написал.МВР призовава на основание на чл. 60 от Закона за Министерството на вътрешните работи.За наказание ... не, не могат да те накажат, ако нямат доказателство, че си получил призовката или, че си уведомен за съдържанието и..:: EDIT ::.Недейте така колега, тотално заблуждавате потребителите с подобни постове, показвате забележителна юридическа неподготвеност.Няма "едното върху другото".Собственикът е длъжен да сключи ГО, а водача да представи полица и стикер, ако водача не е собственик.Имаме две нарушения, непредставяне и хипотетично несключване.На водача му се съставя Акт за първото, тъй като това е негово задължение, не на собственика.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Именно цитатите от нормативната уредба показват всичко. Наблегнете на определенията "водач" и "собственик".Кавичките, които сте поставили, показват сарказъм, по тази причина спирам да коментирам. С определен тип събеседници имам принцип да не споря.В един от постовете си твърдите:bau.bg написа:Един лесен пример:Караш чужда кола, спират те и нямаш гражданска ..... пишат ти акт ....след месец те наказват с 400 лв глоба.По закон обаче такъв акт се пише на собственика на колата а не на водача..... отиваме на съд и печелим делото .... не плащаш 400 лвСамо че това трябва да го знаеш, иначе ще си платиш .... по закон си виновен, ама не ти ......:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Именно цитатите от нормативната уредба показват всичко.Кавичките, които сте поставили, показват сарказъм, по тази причина спирам да коментирам. С определен тип събеседници имам принцип да не споря.Съвета ми към останалите участници е да са с известни резерви към съветите на bau.bg.Нищо лошо няма да се случи, но ще предизвикат насмешка с претенциите си, а евентуално и непредвидени разходи за довереник, които няма да се оправдаят.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Повтарям:Водача е длъжен да носи полицата, а собственика да сключи застраховка и да я носи, ако е водач.Имаме две административно-отговорни лица и съответно две наказания.Респективно:Ако се установи, че водача несобственик няма полица и стикер, му се съставя Акт за непредставяне на полица и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, му се съставя Акт за несключване на ГО и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, но е сключил ГО и си държи полицата и стикера в тях, му се съставя Акт за непредставяне на полица и стикер.Последния случай е превенция за случаите, когато собственикът водач, непосредствено след проверката, на същата дата, в рамките на календарния ден, използвайки позиции пред застрахователя сключи ГО.Това е положението..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Повтарям:Водача е длъжен да носи полицата, а собственика да сключи застраховка и да я носи, ако е водач.Имаме две административно-отговорни лица и съответно две наказания.Респективно:Ако се установи, че водача несобственик няма полица и стикер, му се съставя Акт за непредставяне на полица и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, му се съставя Акт за несключване на ГО и липса на стикер.Ако се установи, че собственика водач няма полица и стикер, но е сключил ГО и си държи полицата и стикера в тях, му се съставя Акт за непредставяне на полица и стикер.Последния случай е превенция за случаите, когато собственикът водач, непосредствено след проверката, на същата дата, в рамките на календарния ден, използвайки позиции пред застрахователя сключи ГО.Това е положението.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Здравейте.Имам един въпрос.Съставиха ми акт на 26.12.2009г. за превишена скорост с 35 км/ч,което както знаете означава 150лв глоба и 1 месец лишаване от шофьорска книжка.Явно защото акта е съставен в друга област,не там където ми е постоянния адрес и ми е издадена книжката,се бавят с наказателното постановление и удилжиха акта до 26.01.2010.bau.bg написа:Това е извадка от ЗАНН, на него се основава ЗДВПюЧл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да сеупражнява определена професия или дейност;в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложенонаказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямонаказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което епрекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административнотонаказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилагапо отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образуваноизпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не еизтекла до влизането на тази алинея в сила.Fiat Punto Mk2 1.2 16V Sporting `00
Коментар
-
bau.bg написа:Благодаря ти колега, ти потвърди всички мои мнения по тези теми.... /това не го казвам със сарказъм / Както съм копирал извадките е видно че става въпроса за различни по стойност наказания, като най-тежкото - 400 / 600 лв не е за водача а за собственика на автомобила.поздравиlike a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Jus7DoiT написа:Здравейте.Имам един въпрос.Съставиха ми акт на 26.12.2009г. за превишена скорост с 35 км/ч,което както знаете означава 150лв глоба и 1 месец лишаване от шофьорска книжка.Явно защото акта е съставен в друга област,не там където ми е постоянния адрес и ми е издадена книжката,се бавят с наказателното постановление и удилжиха акта до 26.01.2010.bau.bg написа:Това е извадка от ЗАНН, на него се основава ЗДВПюЧл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да сеупражнява определена професия или дейност;в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложенонаказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямонаказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което епрекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административнотонаказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилагапо отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образуваноизпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не еизтекла до влизането на тази алинея в сила.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
bau.bg написа:Jus7DoiT написа:Здравейте.Имам един въпрос.Съставиха ми акт на 26.12.2009г. за превишена скорост с 35 км/ч,което както знаете означава 150лв глоба и 1 месец лишаване от шофьорска книжка.Явно защото акта е съставен в друга област,не там където ми е постоянния адрес и ми е издадена книжката,се бавят с наказателното постановление и удилжиха акта до 26.01.2010.bau.bg написа:Това е извадка от ЗАНН, на него се основава ЗДВПюЧл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:а) две години, когато наложеното наказание е глоба;б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да сеупражнява определена професия или дейност;в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложенонаказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямонаказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което епрекъсната давността, започва да тече нова давност.(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административнотонаказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.1.(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилагапо отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образуваноизпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не еизтекла до влизането на тази алинея в сила.Fiat Punto Mk2 1.2 16V Sporting `00
Коментар
-
Аз имам проблем с КАТ, проблема ми е, че не си вършат работата. Днес на кръстовище( на пожарната) трета кола на червения светофар е патрулка, задминава ги БМВ Х5 с Iphone в ръка до ухото, пресича пътя на 2 коли с предимство и правейки ляв завой без да укаже маневрата с подходящия пътепоказател минава на червено. Прозореца на пртрулката е отворен леко и аз им викнах: Хайде де, хванете го! Изгледаха ме, светна зелено и отпрашиха да си пият кафето.....--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Lane Staley написа:Някои те разбрахме първия път, но за дртуги е по-важно да докажат енциклопедичните си познания, вместо да вникнат в написаното. Нормалния "словесен оргазъм" в случая изразен чрез писане.van_dal написа:Аз имам проблем с КАТ, проблема ми е, че не си вършат работата. Днес на кръстовище( на пожарната) трета кола на червения светофар е патрулка, задминава ги БМВ Х5 с Iphone в ръка до ухото, пресича пътя на 2 коли с предимство и правейки ляв завой без да укаже маневрата с подходящия пътепоказател минава на червено. Прозореца на пртрулката е отворен леко и аз им викнах: Хайде де, хванете го! Изгледаха ме, светна зелено и отпрашиха да си пият кафето......:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
van_dal написа:Аз имам проблем с КАТ, проблема ми е, че не си вършат работата. Днес на кръстовище( на пожарната) трета кола на червения светофар е патрулка, задминава ги БМВ Х5 с Iphone в ръка до ухото, пресича пътя на 2 коли с предимство и правейки ляв завой без да укаже маневрата с подходящия пътепоказател минава на червено. Прозореца на пртрулката е отворен леко и аз им викнах: Хайде де, хванете го! Изгледаха ме, светна зелено и отпрашиха да си пият кафето.....ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
Кризата май доста е ударила пишман адвокатите, та почнаха да си търсят клиенти по автомобилните форуми...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар