Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    Единственото, за което се сещам в този смисъл, е че отговорността за представяне на автомобила на технически преглед е на собственика на МПС-то, и съответно, предвиденото наказание също е за собственика - т.е. ако карате чужда кола, която не е минала ГКТП, то ако ви спрат, глобата би следвало да напишат на собственика на автомобила по талон, а не на водача. Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи в определения срок превозно средство за технически преглед;
    Приятелю ... да ти снимам ли акта, който ми е съставен, за управление на неизправен автомобил - на чуждо име ?Пък ако си прав ... да обжалвам ? Не че за 30 лева ли колко са там си заслужава, ама нали знаеш - аз удобен случай не изпускам ... пък ако ще и да ми струва 300 лева делото
    Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Неизправен автомобил е едно, а непреминал технически преглед - друго.За какво точно ти е акта?Ако всичко си му е в ред, но не е минал преглед когато е трябвало, то акта трябва да е на името на собственика, не на водача (ако са различни).

Коментар

Dandy написа:
        Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
        Можеш да го оспорваш по съдебен ред ако е над 50 лв, за съжаление тези актове ги пишат до тази сума за да не може да бъдат обжалвани. За този проблем имаме подкрепата на Омбудсмана, а в скоро време ще внесем поправка в ЗДВП. виж този линк http://bau.bg/pdf/stanovishte_186_zdvp.pdf
        ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Коментар

bau.bg написа:
          Dandy написа:
          Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
          Можеш да го оспорваш по съдебен ред ако е над 50 лв, за съжаление тези актове ги пишат до тази сума за да не може да бъдат обжалвани. За този проблем имаме подкрепата на Омбудсмана, а в скоро време ще внесем поправка в ЗДВП. виж този линк http://bau.bg/pdf/stanovishte_186_zdvp.pdf
          Абсолютно подкрепям!!!

Коментар

О, Безсмъртний !Точно за ... чакай как го каза :D "непреминал технически преглед на време" е акта ... само, че колата е на фирма ... Нали знаеш, че съм стар човек и точните понятия ми убягват ... Ако обжалвам и съм прав ... ще напишат ли акт на шефа на фирмата ... А ще съм прав ли ?
            Fiat Forum Bulgaria

Коментар

bau.bg написа:
              Dandy написа:
              Добре, но тук става дума за нередовен документ, а не за нарушението. Реално самият документ искам да стане невалиден, а оттам също нарушението ще стане. Не виждам защо трябва да има общо с 50те лева. Той реално е за толкова... Кака ми е адвокат, тя ми каза нещо подобно като вас, но аз пак не мога да го приема ))
              Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Ако не е изминал срокът за обжалване - обжалвай.Не съм сигурен дали ще напишат акт на собсвеника - би трябвало да го направят на място.Това вече ще е друг акт, а мисля, че не могат да го напишат сега.

Коментар

Dandy написа:
                  Добре, но тук става дума за нередовен документ, а не за нарушението. Реално самият документ искам да стане невалиден, а оттам също нарушението ще стане. Не виждам защо трябва да има общо с 50те лева. Той реално е за толкова... Кака ми е адвокат, тя ми каза нещо подобно като вас, но аз пак не мога да го приема ))
                  В случая се казва че е - Техническа грешка и не се взима под внимание.Ти не си схванал основното :Жалбата е недопустима поради този член:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.

Коментар

Е не ... това беше преди половин година ... Ама аз в КАТ не стъпвам, че ... кой ги знае дали ме няма разлепен някъде там :DА тези дни из София са навсякъде ... Или просто свикнах при арабите да не виждам никаде милиционери ?
                    Fiat Forum Bulgaria

Коментар

bau.bg написа:
                      Dandy написа:
                      В случая се казва че е - Техническа грешка и не се взима под внимание.Ти не си схванал основното :Жалбата е недопустима поради този член:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
                      Ясно, благодаря !
                      Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Ichkin написа:
                        Или просто свикнах при арабите да не виждам никаде милиционери ?
                        Това че не ги виждаш, не значи, че ги няма.Специално за Йордания и Турция знам, че повечето полицаи са цивилни.Предполагам че и в Кувейт е така Ама това не е по темата...

Коментар

bau.bg написа:
                          ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
                          НП с наложена глоба до 50лв. МОГАТ да се обжалват Как, защо, къде, кой, кога.... юристите ВИ да отговорят

Коментар

Kuku написа:
                            bau.bg написа:
                            ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително.
                            НП с наложена глоба до 50лв. МОГАТ да се обжалват Как, защо, къде, кой, кога.... юристите ВИ да отговорят
                            Ще се радваме ако ни покажеш пътя. 500 000 акта годишно са до тази сума.... Всички ще са благодарни.

Коментар

Kuku написа:
                              bau.bg написа:
                              Разбира се.Не веднъж сме коментирали това във форума.Само че процедурата е тромава и на практика никой не го прави за 50 и по-малко лева.Те и на това са се надявали, като са приели да не се обжалват по бързия начин.По-скоро се борете да се променят наказанията в ЗДВП, които сега са "от 50 до..." - да стане "от 51 до ...", защото практиката показва, че когато има предвидено наказание от 50 до... във всички случаи се налага наказание от 50 лв, за да не може лесно да се обжалва.

Коментар

Да, Дидо, до сега единствената пречка е бил хонорара на адвоката, който обезсмисля целта на тежката и трудна процедура.... само за 50лв.Щом БАС го правят безплатно, защо да не се обжалва?Bau, услугата "показване на пътя" се предоставя само и единствено на членове на Сдружение "Фиат Форум България"!Членския внос за пълноправно членство е в размер на 100лв., като напълно безплатно получавате отстъпки за гуми, горива, сервизи и магазини!Другият вариант е чрез сключване на спестовна застраховка живот в личната ми фирма, напълно безплатно да станете непълнопрачвен член на Сдружението, но тогава ще ползвате само отстъпките....

Коментар

Working...
                                X