Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И аз ще се намеся! Еле е права!

Коментар

Къде ни отидоха мненията???????????????Няма изтрити мнения, спама е преместен.Модераторски екип на fiat-bg.org
      Marea HLX 147ps

Коментар

Не мисля, че е редно в случая да се трият мнения! Това не е спам , а спор!

Коментар

Аз пък смятам, че както мнението, което пиша в момента, така и много други мнения трябва да бъдат не преместени, а изтрити ... как да е - не зависи от нас ... Просто искам да кажа, че темата е направена, защото хората искат да бъдат полезни на някого, както бяха полезни на мен ...Не Еле да им съди фирмената политика ... И аз не харесвам обслужването в Макдоналд’с, но никой не ме задлжава да ям там ... нали ?
          Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Примерът с Макдоналдс ме разби Пи темата - хареса ми примера за ГО, не го знаех, че е така. Полицаите всеки път казват "отговорността е лична"!Относно 3те години давност на актовете. Да разбирам ли, че ако до 3 години държавата не намери начин да си събере дълговете от моя страна, след този период не могат да ми търсят каквато и да е наказателна отговорност? Интересува ме защото имам много актове за "кара по релсите", "неправилно паркиране", "използване на фарове за мъгла във време без мъгла" и те такива. Дребни, дребни и несериозни, ама тук 30 лв, там 50 лв и то имам няколко стотин да им давам вече. Без синия талон карам от 2 години. И действително не мисля да ги платя тези актове.
            www.CarProfi-BG.com
            Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
            Зареждане и ремонт на автоклиматици.
            Най-атрактивните цени в София!

Коментар

crush написа:
              Примерът с Макдоналдс ме разби Пи темата - хареса ми примера за ГО, не го знаех, че е така. Полицаите всеки път казват "отговорността е лична"!Относно 3те години давност на актовете. Да разбирам ли, че ако до 3 години държавата не намери начин да си събере дълговете от моя страна, след този период не могат да ми търсят каквато и да е наказателна отговорност? Интересува ме защото имам много актове за "кара по релсите", "неправилно паркиране", "използване на фарове за мъгла във време без мъгла" и те такива. Дребни, дребни и несериозни, ама тук 30 лв, там 50 лв и то имам няколко стотин да им давам вече. Без синия талон карам от 2 години. И действително не мисля да ги платя тези актове.
              Колега? Кога държавата не е успяла да си вземе парите????

Коментар

Колега bau.bg, Подвеждате колегите с информацията относно застраховката "гражданска отговорност".Съгласно ЗДВП:Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:е) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство без застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите - до предоставяне на сключена валидна застраховка.Чл.179. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.Никъде не пише "на собственик на МПС".Кодекс на застраховането:Чл. 315. (1) (Доп. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) Лице, което не изпълни задължението си да сключи задължителна застраховка по чл. 249, т. 1 или 2 или което управлява моторно превозно средство, във връзка с чието притежаване и използване няма сключен и действащ договор за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, се наказва със:1. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) глоба от 400 до 600 лв. - за физическо лице;2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) имуществена санкция от 2000 до 5000 лв. - за юридическо лице.(2) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2006 г.) При повторно нарушение наказанието по ал. 1, т. 1 е 2000 лв., а по ал. 1, т. 2 - 10 000 лв.Благодаря на ele за текстаКазус: Карате чуждо МПС без сключена застраховка ГО. Причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети. КОЙ СПОРЕД ВАС ЩЕ ПЛАЩА ЩЕТИТЕ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ???Собственикът на МПС-то ли?!? От опита си, който имам като вещо лице в съда най-отговорно заявявам, че ще плащате до последната стотинка, отделно глобите и т.н.Оценяваме помощта, която бихте ни оказвали, но нека всичко да е съгласно закона.А колегите водачи, преди всичко да се снабдят с копия на ЗДВП, Правилника за прилагането му и ЗАНН, да ги прочетат и да си изяснят нещата сами за себе си.

Коментар

Ето за това става дума!

Коментар

Immortal написа:
                    Колега bau.bg, Подвеждате колегите с информацията относно застраховката "гражданска отговорност".Съгласно чл. от ЗДВП:Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:е) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство без застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите - до предоставяне на сключена валидна застраховка.Никъде не пише "на собственик на МПС".Казус: Карате чуждо МПС без сключена застраховка ГО. Причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети. КОЙ СПОРЕД ВАС ЩЕ ПЛАЩА ЩЕТИТЕ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ???Собственикът на МПС-то ли?!? От опита си, който имам като вещо лице в съда най-отговорно заявявам, че ще плащате до последната стотинка, отделно глобите и т.н.Оценяваме помощта, която бихте ни оказвали, но нека всичко да е съгласно закона.А колегите водачи, преди всичко да се снабдят с копия на ЗДВП, Правилника за прилагането му и ЗАНН, да ги прочетат и да си изяснят нещата сами за себе си.
                    Кодекс за ЗастрахованеЗадължение за сключване на договор за задължителна застраховка \"гражданска отговорност\" на автомобилиститеЧл. 259. (1) Договор за застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите е длъжно да сключи всяко лице, което:1. притежава моторно превозно средство, което е регистрирано на територията на Република България и не е било спряно от движение;Примера на чл. 171 постановява - временно отнемане на свидетелството за управление на водача, но самата глоба е за собственика на МПС. Примера даден от мен е от практиката в съда, не предполагах че ще има такива реакции..... можех да дам по лек пример. Когато причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети ви съдят по Наказателен Кодекс.... това няма нищо общо със застраховката.
                    Прикачени файлове
                    ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

Коментар

Immortal написа:
                      Колега bau.bg, Подвеждате колегите с информацията относно застраховката "гражданска отговорност".Съгласно чл. от ЗДВП:Чл. 171. (Доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За осигуряване на безопасността на движението по пътищата и за преустановяване на административните нарушения се прилагат следните принудителни административни мерки:1. временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство на водач:е) (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) който управлява моторно превозно средство без застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите - до предоставяне на сключена валидна застраховка.Чл.179. (4) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водач, който управлява моторно превозно средство, което не е било спряно от движение и на което не е поставен валиден стикер съгласно чл. 100, ал. 3, и не носи валиден контролен талон от знака, издаден от Гаранционния фонд, за задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите по чл. 261, ал. 1 от Кодекса за застраховането, се наказва с глоба 50 лв.Никъде не пише "на собственик на МПС".Казус: Карате чуждо МПС без сключена застраховка ГО. Причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети. КОЙ СПОРЕД ВАС ЩЕ ПЛАЩА ЩЕТИТЕ И ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА ???Собственикът на МПС-то ли?!? От опита си, който имам като вещо лице в съда най-отговорно заявявам, че ще плащате до последната стотинка, отделно глобите и т.н.Оценяваме помощта, която бихте ни оказвали, но нека всичко да е съгласно закона.А колегите водачи, преди всичко да се снабдят с копия на ЗДВП, Правилника за прилагането му и ЗАНН, да ги прочетат и да си изяснят нещата сами за себе си.
                      Е,аджеба,що го оставяте да ни подвежда и не го маркирате с червения бутон
                      Marea HLX 147ps

Коментар

crush написа:
                        Разбрал си ме правилно, давността е 3 години от издаването на наказанието , в случая глобата.....

Коментар

bau.bg написа:
                          Когато причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети ви съдят по Наказателен Кодекс.... това няма нищо общо със застраховката.
                          Айде бе...Ако автомобила има сключена застраховка, обезщетенията за пострадалите (в размер на хиляди и десетки хиляди левове), както и щетите на чуждия автомобил се плащат от съответната застрахователна компания (макар че правят всичко възможно да го избегнат).Ако нямате - плащате от джоба си или с имуществото си.И доколкото знам, на пътя важи Законът за Движение по пътищата, не кодекса на застраховането.Да, прав си, че задължение за сключването на ГО е на собственика. Но в ЗДВП изрично навсякъде пише, че ВОДАЧЪТ е отговорен за това, какви документи носи. Единственото, за което се сещам в този смисъл, е че отговорността за представяне на автомобила на технически преглед е на собственика на МПС-то, и съответно, предвиденото наказание също е за собственика - т.е. ако карате чужда кола, която не е минала ГКТП, то ако ви спрат, глобата би следвало да напишат на собственика на автомобила по талон, а не на водача. Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:1. собственик или длъжностно лице, което без уважителни причини не представи в определения срок превозно средство за технически преглед;

Коментар

Gofi написа:
                            Е,аджеба,що го оставяте да ни подвежда и не го маркирате с червения бутон
                            Стига с тия негативни мисли към колегата!
                            ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ

Коментар

Immortal написа:
                              bau.bg написа:
                              Когато причинявате виновно ПТП, с жертви и материални щети ви съдят по Наказателен Кодекс.... това няма нищо общо със застраховката.
                              И доколкото знам, на пътя важи Законът за Движение по пътищата, не кодекса на застраховането.
                              Специално за ПТП , със смъртни случаи, тежки травми или големи щети - съм прикачил извадка от Наказателния Кодекс на Р. България, раздел II в по горния пост, тук пак ще прикача извадката ......При тези случаи , ЗДВП отстъпва на НК.... където наказанията са особенно тежки !!!
                              Прикачени файлове

Коментар

Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
                                Fiat Brava 1.4 12V

Коментар

Working...
                                X