Баце, и ти ако се интересуваш, и ти ще знаеш - не е сложно
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
Malone написа:Защитавайте наистина шофьорите, направете мрежа, съберете снимки на всички невъобразими безумия по пътя, огромните дупки по междуградските пътища, непочистването от какъвто и да е вид.И съдете общините, съдете държавните органи, които трябва да се грижат за това.Тогава ще ви призная, аз ще съм най-редовния Ви член, само да видя ефект от дейността Ви.Дано да съм ясен.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
ilkor написа:Имам и аз един въпрос:Разполагате ли с актуалния регистър на одобрените за използване средства за контрол на скоростта използвани от КАТ?Процедурата по одобряване на типа се извършва от БИМ ( http://www.bim.government.bg/ )Регистърът е публичен, единствено е нужно да се заплати такса за достъп до него.Шифърът под който се водят те е С3601-Радарни скоростомери.По специално се интересувам дали поставените миналата година кутии а отскоро и пълнеж в тях са преминали подобна проверка за одобряване на типа.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
bauКара велосипедРегистриран на: 12 Яну 2010 Мнения: 27 Местожителство: София 05 Сердика МВР ги използва МВР ги сертифицира МВР ги поддържа МВР им слага лепенките че са годни Това е много сериозен проблем..... за всички."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Естествено че щом не са в списъка с одобрен тип не са законни. Въпросът ми беше дали имате справка от този регистър.И по възможност справката да е отскоро ...За тези нови камери/скоростомери във форума се изписа много - дори някъде бях публикувал снимки и технически данни. Произвеждат се от Siemens Traffic Solutions.За одобрението на типа в МВР - няма как да се случи това. Има си БИМ който има точно такива функции.http://www.bim.government.bg/pdf/lm_...яването на типа и сертифицирането на отделните екземпляри измервателни устройства се извършва от техническа комисия на БИМ. Може това да става на територията на някое от поделеният на МВР но няма как самото МВР да си прави такива инициативи. Ето пример как съдът отменя НК за првишена скорост заради неправилно боравене с радар. Полицаят го е държал в ръка което е обсолютно забранено.Прикачени файлове
Коментар
-
Kuku написа:venco67 написа:Колега, извинявай че се намесвам, но не всеки бял Опел "Астра" с лайтбар на покрива е патрулка. Нека не навлизам в подробности, но не всеки, кояйто се вози в такъв автомобил има право да спира и налага глоби.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
bau написа:Всички уреди които НЕ се намират в цитирания от теб регистър не са законни. Доколкото знам МВР все още не е обявило марката и модела на тези камери, ако някой има друга информация нека я даде.Но има един сериозен проблем свързан с тези уреди, най-вече с радарите и дрегерите. МВР е създала собствена лаборатория за техническа поддръжка и сертифициране на тези уреди. Създаден е " Конфликт на интереси" в смисъл.МВР ги използваМВР ги сертифицираМВР ги поддържаМВР им слага лепенките че са годниТова е много сериозен проблем..... за всички.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ilkor написа:Одобряването на типа и сертифицирането на отделните екземпляри измервателни устройства се извършва от техническа комисия на БИМ. Може това да става на територията на някое от поделеният на МВР но няма как самото МВР да си прави такива инициативи.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
venco67 написа:Именно заради това. Обясних, че не всяка бяла "Астра" с буркан на покрива е на КАТ. Да не кажем, даже са доста кът в сравнение с тези който не са на КАТ. Поне така е в наше село. Сигурен съм, че така стои въпроса и при вас.
Коментар
-
ele написа:Това не е проблем за всички, защото, колкото и да не ви се вярва, повечето хора (слава богу) не карат пили. Освен това, при съмнение винаги може да се даде кръвна проба - само не излизайте с твърдението, че МВР прави и кръвните проби. Не виждам какъв е проблемът МВР да ги поддържа и да ги използва (че кой друг аджеба???) Но МВР не ги сертифицира. Спрете да дрънкате глупости - вместо това се замислете ако искате да правите нещо, да го направите по сериозен начин, а не "ама ние познаваме един... бла бла бла" - мутренска история. А и по никакъв начин не разбрах как вие ще защитавате моите права като шофьор! Тъй като аз нямам актове, никога не съм била глобявана и едва ли някога ще стане това, като се замисля, вие действате точно срещу моите права и интереси (добре, че си знам правата).ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар