Искам да благодаря на колегите че са изяснили въпроса с ГО вместо мен. Както и във въпроса ми казах - в ЗДП, който твърдите че познавате и ще ни защитавате от него - категорично е написано какви документи е дллъжен да носи всеки водач, и всеки водач поема пълн отговорност за МПС което шофира. Сигурно ако няма винетка колата - пак ли собственика го отнася? А ГТП , а платен данък ? Другото върховно твърдение, е че "актове до 50 лева не могат да се обжалват". Ето и едно от мен - през зимата задължително се кара със зимни гуми, с 4 мм грайфер, и задължително със зимно масло, зимни чистачки, зимни дрехи и други зимни принадлежности, всяка от които с 4 мм грайфер на гумите. Така че мястото на подобни подвеждащи теми са директно и право в кофата Учудвам се че темата все още съществува, и че е отключена за отговори. 1.3. Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако някой потребител забележи нещо нередно би могъл да се свърже с някой от Модераторите. Потребители, които се правят на модератори ще бъдат предупреждавани. Това се налага от факта, че другите потребители се дразнят от въпросните "модератори в сянка".Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Collapse
X
-
bau.bg написа:Ichkin написа:Най-интересният въпрос, който ме касае в момента е : Наистина ли актовете отпадат след 2 години ... И трябва ли да съм си взел постановлението, за да чакам въпросните 2 години ?
Коментар
-
ogi28b написа:Искам да благодаря на колегите че са изяснили въпроса с ГО вместо мен. Както и във въпроса ми казах - в ЗДП, който твърдите че познавате и ще ни защитавате от него - категорично е написано какви документи е дллъжен да носи всеки водач, и всеки водач поема пълн отговорност за МПС което шофира. Сигурно ако няма винетка колата - пак ли собственика го отнася? А ГТП , а платен данък ? Другото върховно твърдение, е че "актове до 50 лева не могат да се обжалват". Ето и едно от мен - през зимата задължително се кара със зимни гуми, с 4 мм грайфер, и задължително със зимно масло, зимни чистачки, зимни дрехи и други зимни принадлежности, всяка от които с 4 мм грайфер на гумите. Така че мястото на подобни подвеждащи теми са директно и право в кофата Учудвам се че темата все още съществува, и че е отключена за отговори.
Коментар
-
Dandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !
Коментар
-
LiGuru написа:Dandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !Fiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
Inessita написа:ogi28b написа:Искам да благодаря на колегите че са изяснили въпроса с ГО вместо мен. Както и във въпроса ми казах - в ЗДП, който твърдите че познавате и ще ни защитавате от него - категорично е написано какви документи е дллъжен да носи всеки водач, и всеки водач поема пълн отговорност за МПС което шофира. Сигурно ако няма винетка колата - пак ли собственика го отнася? А ГТП , а платен данък ? Другото върховно твърдение, е че "актове до 50 лева не могат да се обжалват". Ето и едно от мен - през зимата задължително се кара със зимни гуми, с 4 мм грайфер, и задължително със зимно масло, зимни чистачки, зимни дрехи и други зимни принадлежности, всяка от които с 4 мм грайфер на гумите. Така че мястото на подобни подвеждащи теми са директно и право в кофата Учудвам се че темата все още съществува, и че е отключена за отговори.
Коментар
-
Dandy написа:LiGuru написа:Dandy написа:Здравейте ! При излязъл акт от стаята за видеоконтрол и в акта пише съставил + 2ма свидетели (другите 2ма в стаята) с имена и ЕГН, но в момента на писането единият излиза и отдолу на 2ри свидетел му няма подписа, акта валиден ли е ? Демек има му името горе с ЕГН като свидетел, а отдолу има подпис на съставилия акта и на 1ния само свидетел. Ако е невалиден, но платен, мога ли да го оспорвам и до колко време ?Благодаря !Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Ами моята беше без обратна разписка, но аз отидох за да не си изпати евентуално майка. А и ми беше интересно да видя за кво ме викат, мислех, че е за бус лентата. И там сгреших - че отидох Иначе, мисля, че повторно ти пращат евентуално с обратна разписка 2ро писмо и ако и тогава не се явиш, влиза в сила акта от датата на издаването му на името на собственика без негово присъствие. А иначе винаги може да оспорваш, че като нямаш обратна разписка, някое лапе от входа ти е взело поканата примерноFiat Brava 1.4 12V
Коментар
-
ogi28b написа:Искам да благодаря на колегите че са изяснили въпроса с ГО вместо мен. Както и във въпроса ми казах - в ЗДП, който твърдите че познавате и ще ни защитавате от него - категорично е написано какви документи е дллъжен да носи всеки водач, и всеки водач поема пълн отговорност за МПС което шофира. Сигурно ако няма винетка колата - пак ли собственика го отнася? А ГТП , а платен данък ? Другото върховно твърдение, е че "актове до 50 лева не могат да се обжалват". Ето и едно от мен - през зимата задължително се кара със зимни гуми, с 4 мм грайфер, и задължително със зимно масло, зимни чистачки, зимни дрехи и други зимни принадлежности, всяка от които с 4 мм грайфер на гумите. Така че мястото на подобни подвеждащи теми са директно и право в кофата Учудвам се че темата все още съществува, и че е отключена за отговори.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
crush написа:Относно 3те години давност на актовете. Да разбирам ли, че ако до 3 години държавата не намери начин да си събере дълговете от моя страна, след този период не могат да ми търсят каквато и да е наказателна отговорност?Meril написа:Колега? Кога държавата не е успяла да си вземе парите????bau.bg написа:Kuku написа:bau.bg написа:ЗДВПЧл. 189.(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Inessita написа:bau.bg написа:Ichkin написа:Най-интересният въпрос, който ме касае в момента е : Наистина ли актовете отпадат след 2 години ... И трябва ли да съм си взел постановлението, за да чакам въпросните 2 години ?ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
-
ЗДВП не се "основава на ЗАНН", а актовете по ЗДВП се съставят по реда на ЗАНН. Както и по всички Закони, предвиждащи административно-наказателна мярка.Колега, написах ти горе нещо. Кой е направил или не е направил ГО, не е важно.Важно е водача на превозното средство да представи такава, независимо чия собственост е то.ВОДАЧА е длъжен да я носи.Ако не я носи, му се съставя Акт за непредставянето и, а не за липсата на сключена такава.За да ти го напиша по друг начин, ако ще собственика и две застраховки ГО да има, ако те не се представят от ВОДАЧА, на ВОДАЧА ми се съставя Акт.ВОДАЧЪТ е длъжен да носи застраховка ГО, а не собственика в портмонето си.Това, съгасно чл. 100 от ЗДВПВ този случай, ако от водача не е представена ГО, независимо дали има или няма такава за посоченото превозно средство, Акта ще се потвърди, Наказателното също. От съда..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:ЗДВП не се "основава на ЗАНН", а актовете по ЗДВП се съставят по реда на ЗАНН. Както и по всички Закони, предвиждащи административно-наказателна мярка.Колега, написах ти горе нещо. Кой е направил или не е направил ГО, не е важно.Важно е водача на превозното средство да представи такава, независимо чия собственост е то.ВОДАЧА е длъжен да я носи.Ако не я носи, му се съставя Акт за непредставянето и, а не за липсата на сключена такава.За да ти го напиша по друг начин, ако ще собственика и две застраховки ГО да има, ако те не се представят от ВОДАЧА, на ВОДАЧА ми се съставя Акт.ВОДАЧЪТ е длъжен да носи застраховка ГО, а не собственика в портмонето си.Това, съгасно чл. 100 от ЗДВПВ този случай, ако от водача не е представена ГО, независимо дали има или няма такава за посоченото превозно средство, Акта ще се потвърди, Наказателното също. От съда.ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар