Здравейте, изправен съм пред следната неяснота. Тръгнал съм да купувам едно Пунто втора ръка. Предишният собственик твърди, че не е регистрирал колата в общината и не е плащал данъци за нея.Какво ще стане, когато купя колата и отида в общината да я регистрирам на мое име - ще ме карат ли да плащам неплатените данъци на предишния собственик?Благодаря много на отзовалите се :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за неплатени данъци при купуване на кола втора ръка
Collapse
X
-
Не, но ти трябва бележка за платен данък от предишния собственик, за да я прехвърлите на твое име. Или на името на който и да е.А и не мисля, че можеш да я регистрираш в общината, трябва ти талон и там пише кой е собственика. В случая не си ти.Ако сте я прехвърлили и имаш вече талон, нотариуса грубо е нарушил Закона.Ако все пак е станало и имаш талон на твое име, отиваш и я регистрираш в общината. Ще ти искат данък само от момента от който ти си неин собственик [на колата]..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Така е. НЕ купувай колата преди продавачът да ти се яви пред нотариус с надлежно платен данък за последната година. Какво ще прави той, какви декларации ще подава и какви глоби ще плаща си е негов проблем. Ти си гледаш своя интерес. Стига бе, на Пунто данъка е смешен...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Благодаря Malone. Междувременно намерих още малко допълнителна информация (от сайта на кат)2. Необходими документи за за промяна на собственост Писмено заявление за регистрация, издадено по служебен път, Договор - копие и оригинал; Квитанция за платена такса МПС; Документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност"; Документи за самоличност на собствениците с постоянен адрес гр.Монтана /ако е фирма и документ за създаване на стопанския субект и за идентификационен код по регистър БУЛСТАТ/. Свидетелство за регистрация на МПС. МПС се представя задължително за идентификация и проверка на техническото състояние, ако се подменят регистрационните табели или данните на МПС.Това одебеленото дали е данъка за МПС или е таксата, която се плаща при нотариуса... спомням си, че там се плащат 2 такси, едната е за услугата на нотариуса, а другата е някаква държавна такса.Е?Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.
Коментар
-
Sko написа:Благодаря Malone. Междувременно намерих още малко допълнителна информация (от сайта на кат)2. Необходими документи за за промяна на собственост Писмено заявление за регистрация, издадено по служебен път, Договор - копие и оригинал; Квитанция за платена такса МПС; Документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност"; Документи за самоличност на собствениците с постоянен адрес гр.Монтана /ако е фирма и документ за създаване на стопанския субект и за идентификационен код по регистър БУЛСТАТ/. Свидетелство за регистрация на МПС. МПС се представя задължително за идентификация и проверка на техническото състояние, ако се подменят регистрационните табели или данните на МПС.Това одебеленото дали е данъка за МПС или е таксата, която се плаща при нотариуса... спомням си, че там се плащат 2 такси, едната е за услугата на нотариуса, а другата е някаква държавна такса.Е?She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар