Кой пръст в коя работа?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа
Collapse
X
-
Доброто шофиране е резултат от съобразителност и умения усъвършенствани с годините. Смятам, че притежавам и двете за да мога да преценя поведението на автомобила си на сняг, сух път, лед... В този ред на мисли мога да разбера дали ЗИМНИТЕ ми гуми стават за нещо, или не. @ele явно за себе си говориш в последният си пост. Говорейки за гуми споделям впечатленията си от улиците на София! Професията ми ме е направил по-наблюдателен от необходимото и това, което виждам е, че падне ли малко сняг докато улиците не се почистят, е пълно с боксуващи и закъсали коли. Прочети три-четири пъти това мнение, че да схванеш за какво иде реч. А относно зимните гуми... когато някой е решил да се дави много трудно можеш да го спреш! Не съм тук за да си уплътнявам времето си с излишни спорове преминаващи в кавги и обиди. Така, че ще ти спестя това удоволствие, джафкай се с някой друг.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
tomazo: Споко, това е временно умопомрачение. Kuku: Не знам какъв отговор искаш да получиш? Хората си правят едни тънки сметки, защото знаят, че гумата с времето става неизползваема и се мъчат да й докарат още една година употреба, без да се съобразяват с други фактори и да отчетат, че ако не знаят как да я съхраняват, ще й скъсят живота много бързо. Преполагам, че повечето отиват в гумаджийницата добре информирани и с ясното съзнание, че мишелин и пирели на българския пазар са ментета.... Нали знаеш, че българинът разбира от всичко, аз съм типичен представител на това племе. Vladim: Определено не, за гумите знам доста повече отколкото повечето от пишещите тук. Теб професията ти те е направила наблюдателен, на мен ми пълни главата с какво ли не, а аз помня дълго. Това, че си добър шофьор не значи, че всеки друг е такъв. Зимните гуми не заменят умения, а повечето хора и след 20 години опит пак не стават за шофьори, докато други са родени такива. Пътят е пълен с боксуващи коли, не заради летните гуми, а заради неумението да карат. Ето съвет как се изкачва баир от професионален шофьор с 40 години стаж: даваш 1-2-3. А познай какво става, ако дадеш 1-2-3 - ми нищо. Като му казах, че баир се изкачва на 1-ва, той ми се изсмя, ама го изкачих на 1-ва, а той викна 4-ма да го бутат, да може да включи на 3-та, ако изобщо е успял. Ей така стават тези неща - лесно се окопаваш, ако не знаеш как да не го правиш. Още по-лесно ако си решил, че не можеш да караш 200 метра, щото е загуба на време, и решиш да минеш директно през преспите.... Невъзможно е да спасиш простия от простотията му.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:tomazo: Споко, това е временно умопомрачение. Kuku: Не знам какъв отговор искаш да получиш? Хората си правят едни тънки сметки, защото знаят, че гумата с времето става неизползваема и се мъчат да й докарат още една година употреба, без да се съобразяват с други фактори и да отчетат, че ако не знаят как да я съхраняват, ще й скъсят живота много бързо. Преполагам, че повечето отиват в гумаджийницата добре информирани и с ясното съзнание, че мишелин и пирели на българския пазар са ментета.... Нали знаеш, че българинът разбира от всичко, аз съм типичен представител на това племе. Vladim: Определено не, за гумите знам доста повече отколкото повечето от пишещите тук. Теб професията ти те е направила наблюдателен, на мен ми пълни главата с какво ли не, а аз помня дълго. Това, че си добър шофьор не значи, че всеки друг е такъв. Зимните гуми не заменят умения, а повечето хора и след 20 години опит пак не стават за шофьори, докато други са родени такива. Пътят е пълен с боксуващи коли, не заради летните гуми, а заради неумението да карат. Ето съвет как се изкачва баир от професионален шофьор с 40 години стаж: даваш 1-2-3. А познай какво става, ако дадеш 1-2-3 - ми нищо. Като му казах, че баир се изкачва на 1-ва, той ми се изсмя, ама го изкачих на 1-ва, а той викна 4-ма да го бутат, да може да включи на 3-та, ако изобщо е успял. Ей така стават тези неща - лесно се окопаваш, ако не знаеш как да не го правиш. Още по-лесно ако си решил, че не можеш да караш 200 метра, щото е загуба на време, и решиш да минеш директно през преспите.... Невъзможно е да спасиш простия от простотията му.
Коментар
-
ГЛУПОСТИ , ГЛУПОСТИ И ПАК ГЛУПОСТИ !!!!!Vladim - ПРАВ СИEle - НЕ Е ТАКАВеднага казвам защо :Vladim - Единствената грешка е , че натякваш постоянно за гумите . Кажи го 1 път и който иска да си троши главата с летните гуми аз знам , че е по трудно.... и го казвам от опит ( бил съм само с 2 зимни гуми миналата зима сега съм с 4 ... резултата е много различен ! Не говоря за потегляне говоря за спиране )Ele - Дали пък ако сравним представнято на един и същи "идеален" шофьор при зимни условия - първи път с летни , 2ри път с зимни гуми резултата ще е еднакъв ???!?!?!?Ами много просто няма да е еднакъв .... Има си неща без който не , че неможе , а просто ще е по...как да кажа "по - голяма пройзводителност" ще има когато инвентара е 100% предвиден за условията , а уменията на шофьора са "константа" и в двата случая.Ако не се сещате на къде бия ще се опитам пак да обесня.... така , че спрете темата за гумите това е тема за снеговете и почистванията в градовете ... ЯСНО Е ЗИМАТА СЕ КАРА С ЗИМНИ ГУМИ КАТО СВЪРШИ ЗИМАТА СЕ СЛАГАТ ЛЕТНИ - СТИГА ТОЛКОВА !Пък когато всички са със зимни гуми нека мерим уменията на шофьорите.... !!!!!
Коментар
-
Humppa
В централна северна България през ноща е валяло доста! Вали и сега.Белене осъмна с около 15-20 см сняг. Снегопочистването е гола вода. По улиците има ужасно много сняг. Много трудно се кара.Сега се чух с колега, който пътува от ранни зори за Плевен. За 2 часа е стигнал от Белене до с. Коиловци - път, който се взима за около 40 минути. Никъде не е чистено. Той е със служебната Лада Нива, каза, че се движи в пакет с още 2 Ниви през преспите. Не са видели нито други коли, нито снегорини.
Коментар
-
някой да каже как е положението по оста Сливен - Стара Загора - магистралата - до Пазарджик, че по обяд се налага да пътувам натам....п.п. в Бургас вали слабо - дъжд... сняг - изобщо не е валялFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:някой да каже как е положението по оста Сливен - Стара Загора - магистралата - до Пазарджик, че по обяд се налага да пътувам натам....п.п. в Бургас вали слабо - дъжд... сняг - изобщо не е валялTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:donnna написа:някой да каже как е положението по оста Сливен - Стара Загора - магистралата - до Пазарджик, че по обяд се налага да пътувам натам....п.п. в Бургас вали слабо - дъжд... сняг - изобщо не е валялFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:snake написа:...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Vladim написа:@Jivko млъквам по въпроса за гумите, обещавам! А днес, като гледам както в навън само мога да се радвам, че съм на работа чак утре. Колеги... не тръгвайте тази сутрин с колите си!like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар