ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
tomazo написа:а еле колко пъти се върти на кръговото на 4-ти километър като дойде в софия с летните гумиВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
След негативните постове ето нещо позитивно. В Ямбол рядко пада сериозен сняг, но този път валя близо два дни без прекъсване и натрупа около 25см сняг. За радост, въпреки прогнозите, вятър нямаше и за това се отървахме без навявания. Вчера и днес се движа с колата си и нямам никакви проблеми. Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили. Главните артерии се честеха вчера от 4,00ч сутринта и когато около 7,00 хората тръгнаха за работа по тях имаше 2-3 пръста сняг - това което греблото не може да отнеме. Естествено видях автомобили, които въпреки почистените улици буксуваха и не можеха да потеглят /ха познайте защо/ при все това или може би точно заради това, че бяха марка БМВ - 2бр. и мерцедес - 1бр. А днес, след като беше хвърлена и луга главните пътища се чернеят, въпреки отрицателните температури.Това, което ви разказвам не е научна фантастика. Честно!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
bubachko
venco67 написа:...Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили...
Коментар
-
Humppa
А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...
Коментар
-
bubachko
Humppa написа:А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...Казах приказката за ракетата. Според мен ако закупат една камара ръчни такива, ще са много по-ефективни от 5 лелки с ледарки, разкопававащи спирка за 3 часа
, да не говорим за почистването на вътрешни улици ако закупят някоя тясна лопата и ги закачат на тея малките ифички мисля бяха с голеееемите предни джамчета.пак едит: наистина иа места, където е приложима само груба човешка сила. Но нали затова трябва да има някой, който да мисли и да познава какво работи. Иначе - много е лесно всеки да хване да си купи един снегорин и да му плащат пари. Не разбирам с какво се гордеят всички снегопочистваши фирми по всички градове, като всички знаем че се бият в гърдите колко работят почистили 10-20 по-широки булеварда, а малките улички все са заринати седят... Който иска - намира начин, който не иска - намира причина.
Коментар
-
Не желая да влизам в спор с никого, нито да ставам адвокат на почистващите /снега/ фирми, не печеля нищо от това, но мисля че почистването на малките, второстепенни улички въобще не е предмет на договора им и едва ли някой ще плати за ентусиазма им. За мен лично показателно за работата на такава фирма е осигуряване пропускливостта на големите пътни артерии - тези по които се движи градския транспорт и огромния поток от автомобили. А това че не е почистена моята улица с дължина 100м, по която дори и през слънчев, летен ден минават 10 коли дневно не е болка.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
При нас ситуацията е добре засега. Сняг има по улиците но е нормално, все пак е зима. Оценката ми по десетобалната система за почистването на улиците е 9.На някои места се вижда дори и асфалта по пътя. Нямаме навявания и преспи (засега)."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Това за почистването на малките улички е доста недоусъвършенствано като идея според мен. Представи си една снежна "косачка" (ръчна) колко време ще се търкаля само по 1 улица за да я почисти, да не говорим за павираните улици с денивелации по 20-30 см на метърТака че, нека главните пътища са чисти, пък малките улички ще всяват зимен уют
Impossible is nothing !
Коментар
-
bubachko
Е, никой не говори за тея малки улички, които отдавна са повече паркинги. Но има такива, които са доста натоварени и положението е същото... визирам приметно района в софия където живеех - Хладилника. От както са и еднопосочни повечето улици по всички непрекъснато брумчи някой, а никога не се почистват. Друго на ръка е, че от всички тея малки улички само дето боклука минават да вземат, зиме не се почистват, лете не се кърпят и поправят. чия отговорност са те тогава? Ми да ми плащат тогава, като някой спомене, че това се водело междублоково пространство и живеешите около тях. Защото, ако не си почистя тротоара ще ме глобят от обшината, а ако набия колчета, за да не се качва никой и да паркира по тротоара за да се ползва по предназначение или да нога да си излизам от нас, без да прескачам по капаците на колите или да им бърша страничната мръсотия - пак идват да ме глобят, нямал съм право да поставям ограждения по протоарите (доказан случай, разминах се, зашити сам си наскубах колчетата)И изобщо какво значи, че не са предмет на договорите... Аз плащам данъци, те отиват в хазната, разпределят бюджета от който се плаща да се чистят улиците. Аз плащам, съответно очаквам да ми е чисто, а както споменах - и без дупки. Като не мога да си изкарам колата заради снега и си разбивам карантията от дупките (от 01.01 до сега съм 100 лева само за ремонти) - значи няма да плащам повече. защото в бакалията не ми дават зарзават ако не платя. следователно - не ми се дават пари за неща, които не получавам, а накрая и да давам лични пари за държавни дела, за да ми е по-добре (виж П.С.). Няма управия, няма и на кой да се оплачеш.П.С.: ще снимам един откъс като се стопи снега да видите колко дупки има по тая улица дет я постнах днес и колко места има с бетонирани дупки, които хората сами си оправят, защото са викнали накрая неволята...
Коментар
-
Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено)
Impossible is nothing !
Коментар
-
bubachko
undermind написа:Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено)
. Ама за 20 години дето наще всичко са си плащали чинно само толкова ли? Докато на някои булеварди им направиха за това време по 3-4 основни до кокал ремонти...Спирам, че много офтопик се събра, а аз много съм насъбрал по темата вече
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар