Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Vladim написа:
    Gofi написа:
    Големи гевезета сте софиянци,падна 5 санта сняг и голяма работа.
    Не бъркай понятията! :D Няма ли най-накрая да завали сериозно да му се не види?!
    За жалост предполагам , че не поне като гледам прогнозата.... иначе още ми се дрифти ама уви няма повече май за тази зима

Коментар

И аз искам да завали много. Обаче много странна работа - по въпроса за обстановката в София най-активни и най-наясно са хора, които НЕ СА в София А като вземе някой да ми обяснява, че трябвало да ходя без колата на работа, че като съм сам вътре да не я изкарвам.... и защо??? Плащам си данъците редовно, за момента мога да си го позволя, та някой има повече право от мен да кара в снега, щото живее на 50 км от работата си ли? Да кажем не ми се върви в кишата с обувките ми за 150 лева, не ми се чака закъсняващия с по 30-40 минути градски транспорт, защото е мизерен, смърди и е по-студено от навън, отделно я ти изчезне телефона, я портфейла, имам кола и ще я използвам точно в такива случаи. Когато е приятно времето мога и да повървя. Но да давам хиляди лева за колата годишно и да не я карам - няма как да стане. Първия път, когато валя сняг тук, колежките ми дойдоха в 10:00 на работа, аз нормално с колата в 8:30. Беше адски студ и едвам се държаха да не припаднат. Ако и аз бях разчитал на градския транспорт щеше да ми се случи същото. Не, мерси. Плащам достатъчно за лукса да карам кола, така че ще се възползвам от удобствата. Че то дай да улесним общината съвсем и ще си кажат - еми за какво да чистим, то като вали сняг никой не кара кола?!
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Vladim написа:
        Gofi написа:
        Големи гевезета сте софиянци,падна 5 санта сняг и голяма работа.
        Не бъркай понятията! :D Няма ли най-накрая да завали сериозно да му се не види?!
        Нищо лично към Вас колеги от софия,но падне ли по дебел сняг-хвърляйте ключовете и се мятайте на метрото или каквото там Ви е удобно.
        Marea HLX 147ps

Коментар

Gofi написа:
          Нищо лично към Вас колеги от софия,но падне ли по дебел сняг-хвърляйте ключовете и се мятайте на метрото или каквото там Ви е удобно.
          Колега, явно не си изчел предишните ми мнения! Направи си труда и ще разбереш, защо така реагирам, както и позицията ми около цялото мрънкане.@style34 София освен магнетичното си привличане има и много недостатъци! Освен мръсотията, шума, задръстванията в снеговалеж също са факт! Това, че плащаме за това и онова не означава, че си плащаме за качествена услуга. Все пак не искам да ти напомням, къде живеем и, кой бе предишният кмет от който започнаха странните съотношения със снегопочистващите фирми. Е... сигурно проблемът е тръгнал от Станишев, който не е дал пари на общината Само си чешем езиците... търкаме клавиатурките в случая.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            Gofi написа:
            Колега, явно не си изчел предишните ми мнения! Направи си труда и ще разбереш, защо така реагирам, както и позицията ми около цялото мрънкане.@style34 София освен магнетичното си привличане има и много недостатъци! Освен мръсотията, шума, задръстванията в снеговалеж също са факт! Това, че плащаме за това и онова не означава, че си плащаме за качествена услуга. Все пак не искам да ти напомням, къде живеем и, кой бе предишният кмет от който започнаха странните съотношения със снегопочистващите фирми. Е... сигурно проблемът е тръгнал от Станишев, който не е дал пари на общината Само си чешем езиците... търкаме клавиатурките в случая.
            Не, то ясно, че няма как да получим качествена услуга в нашата скъпа държава. Мисълта ми беше, че след като си плащам каквото се иска от мен, и дума не може да става да не си ползвам колата. Смешно ми звучи - плащай данък, плащай гражданска, плащай още куп неща, ама ако обичаш, не си карай колата в определени случаи, щото парите ти не са отишли по предназначение.
            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

ele написа:
              И все пак да задам въпроса към софиянци, които пътуват по-малко от 4-5 км до работата и обратно - вие качихте ли се на колите?
              Да (извинете, не влизам в категорията, изминавам 5,150 км отиване и въщане от работа).Всеки ден, в който работя съм с МПС.
              ele написа:
              ...........но съм абсолютно сигурна, че като падне сняг, броят на колите се увеличава с поне 15-20% - и да е чисто, и да не е чисто, пак ще има задръствания.................
              Процентите според моите наблюдения бяха 10-15, но в обратна посока. В деня със обилен снеговалеж част от МПС-тата останаха на паркоместата си, а петък (08.01) всички бяха някъде в трафика.
              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Да, и моите наблюдения са, че трафикът беше улеснен в деня със снеговалеж. Отидох относително нормално до работа (11 км в едната посока, ele) защото започваме рано и се движа преди големите задръствания. Следобед, обаче, се върнах в нас точно за 18 минути, като се има предвид, че минавам покрай СУ, после Орлов мост, Цариградско и цялата Младост. Беше чудесно
                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                  Да, и моите наблюдения са, че трафикът беше улеснен в деня със снеговалеж. Отидох относително нормално до работа (11 км в едната посока, ele) защото започваме рано и се движа преди големите задръствания. Следобед, обаче, се върнах в нас точно за 18 минути, като се има предвид, че минавам покрай СУ, после Орлов мост, Цариградско и цялата Младост. Беше чудесно
                  Вие софиянци сте големи лъжци Един се оплаква какви задръствания имало, друг казва как трафикът бил улеснен.... и то все за едни и същи кръстовища по приблизително едно и също време....
                  Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Vladim написа:
                    Gofi написа:
                    Единствено на колежката от Варна чета мненията колега-изчерпателни,трезви,лишени от скука,и най вече истински.В последното си изказване,много точно Ви е охарактезирала.
                    Marea HLX 147ps

Коментар

ele написа:
                      gantcho написа:
                      Вие софиянци сте големи лъжци Един се оплаква какви задръствания имало, друг казва как трафикът бил улеснен.... и то все за едни и същи кръстовища по приблизително едно и също време....
                      Нормално за София.Трябва да започнат да опесъчават от въздуха с вертолети и изтребители при по лошо време.При това адско движение няма как да стане почистването и опесъчаването.единствения изход е подово отопление на всички улици в столицата.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Я вижте в Германия какво става. Паднало 30см сняг и обявено бедствено положение. Чак предупреждават за запасяване с вода и храна.Винаги ще има недоволни от времето.Пак казвам, не може с една вълшебна пръчка да се махне и снега да го няма. Още на следващия ден всичко си беше наред.А за задръстванията - просто в различните райони на София е било различно. На няколко места са се образували огромни задръствания поради естествения релеф на терена, съчетан с леда, който се е образувал.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ele написа:
                          gantcho написа:
                          Хахахаа колежке.... София е малко по големичка явно от твойте представи за нея!!! Нормално е в централната част и главните артерий да е мазало , а в по крайните части да е по свободно ... направи си логиката явно тези който сме казали , че трафика е олекнал не сме били в центъра в 8 часа П.П Незнам как ни е "охарактеризирала" но се присъединявам към колегата по - горе ... "най - компетентни са тези които нямат връзка с конкретното събитие" Защо ли ? Ами защото винаги е лесно да се дава акъл от страни и да се коментира

Коментар

Jivko Georgiev написа:
                            Хахахаа колежке.... София е малко по големичка явно от твойте представи за нея!!! Нормално е в централната част и главните артерий да е мазало , а в по крайните части да е по свободно ... направи си логиката явно тези който сме казали , че трафика е олекнал не сме били в центъра в 8 часа П.П Незнам как ни е "охарактеризирала" но се присъединявам към колегата по - горе ... "най - компетентни са тези които нямат връзка с конкретното събитие" Защо ли ? Ами защото винаги е лесно да се дава акъл от страни и да се коментира
                            София я знам колко е голяма - ти не се грижи за това - живяла съм достатъчно дълго, за да я познавам улица по улица. А ако прегледаш новините и написаното тук и в интернет като цяло, веднага можеш да вденеш кой се оплаква, че било задръстено и кой казва, че къф кеф било да се кара, щото трафикът бил облекчен. Ние, които нямаме абсолютната чест да живеем в София, да обсъждаме огромните си проблеми все едно в България съществува само един град, и да мрънкаме, я за Борисов, я за кмета, я че държавата не отпускала пари на града, все едно й е длъжна, само обсъждаме изнесените факти, които ясно сочат, че софиянци са мрънкала и леко преувеличават точно тези факти, които им отърва, надявайки се, че може да цъфнат маргаритки посред зима.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Добре, че не съм влизал в тази тема отдавна...не че сега не се ядосвам, но поне е по-малко За какво изобщо са всичките тези страници? Аз пък не искам да има турски сериали...хайде да си направим още 10 страници тема за това и да стигнем до външния дълг на Либия да речем... :D :D Предлагам да спрем с истерията и да се поуспокоим, защото другата седмица синоптиците обещават отново сняг и ще имаме сили да почнем нова тема още по-настървено :D
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

ele написа:
                                Jivko Georgiev написа:
                                София я знам колко е голяма - ти не се грижи за това - живяла съм достатъчно дълго, за да я познавам улица по улица. А ако прегледаш новините и написаното тук и в интернет като цяло, веднага можеш да вденеш кой се оплаква, че било задръстено и кой казва, че къф кеф било да се кара, щото трафикът бил облекчен. Ние, които нямаме абсолютната чест да живеем в София, да обсъждаме огромните си проблеми все едно в България съществува само един град, и да мрънкаме, я за Борисов, я за кмета, я че държавата не отпускала пари на града, все едно й е длъжна, само обсъждаме изнесените факти, които ясно сочат, че софиянци са мрънкала и леко преувеличават точно тези факти, които им отърва, надявайки се, че може да цъфнат маргаритки посред зима.
                                Колежке като си живяла достатъчно дълго в София трябва да знаеш, че 30 мин. да закъснееш с тръгването и се оказват фатални!!Колегата който каза, че няма проблеми е пътувал рано сутринта (написал го е) когато снега още явно не е парализирал София и не са почнали големите задръствания, а следобед е нормално да няма коли след като навсякъде съобщаваха, че има закъсали коли и огромни задръствания .Да не говорим, че снега не пада изведнъж на куп, а си се сипе лека по-лека и просто в един момент направи пътната опстановка трудно проходима за някой коли и от там почнаха да стават задръствания, а малко по-късно почти всички коли се предвижвакха затруднено. Аз видях как точно един рейс преди моя (бях с градския транспорт, поради различни от метерологичните условия причини) не успя да тръгне и от там задръсти движението по натоварената уличка, а колите който се опитваха да изкачат наклона се мъчеха с доста буксуване, а аз бях принуден да ходя 4 спирки пеша. Естествено се обадих на няколко човека, ако имат възможност въобще да не тръгват с кола поради поредния снежец, който блокира София.Снегопочистващите машини тръгнали едва на обяд
                                Lancia Kappa 2.4JTD
                                Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                                Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

Коментар

Working...
                                X