Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Vladim, аз проблем нямах. Живея на 7 км от работа, стигнах по-бавно от обикновено, но не много, без никакви инциденти. Но доста хора ми разказаха какви премеждия са имали. Затова, че автобусите са закъсвали, доста мои колеги са вървели по 3-4 километра, за да дойдат на работа. Кой е виновен? Почистващите фирми или гумите на автобуса? И ако е второто, кой трябва да му купи нови гуми? Аз или ти? Или шофьора не може да кара?
    Ама виж... че ситуацията е съвкупност от разни идиотщини спор няма. Че това скоро няма да се оправи също е безкрайно ясно. Трябва да сме благодарни на времето, че валя само няколко часа, защото в противен случай задръстванията щяха да продължат няколко дни. За гуми, немарливост и липса на контрол може да си плямпаме с дни и резултат никакъв. В крайна сметка е редно да се реагира спрямо ситуацията. Вчера сутринта, ако на мен ми се налагаше да излезна бих го направил с градски транспорт, нищо че ще ме понавали. Ако пък градският транспорт не се движи ще походя пеша, голям праз! В крайна сметка това е положението в София!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

style34 написа:
      ... Елате, покарайте, всъщност постойте 2 часа в снега, ударете си колите тук-там и тогава говорете!
      Колега, през всичките тези неща съм минал.През абсолютно всички екстри, както си ги изредил и то многократно.
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Ето нещо по темата: http://www.dnes.bg/sofia/2010/01/06/...ti-firmi.83660
        BMW E90 320D
        ех. FIAT COUPE 2.0 16V
        ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
        ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

blagun написа:
          Което показва, че наистина проблем е имало. И правилно казвате колеги - падна малко сняг и вижте какво стана. Ами ако беше валяло да кажем 24 часа с това темпо? Днес даже нямаше да си правя труда да ставам от леглото
          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
            Което показва, че наистина проблем е имало. И правилно казвате колеги - падна малко сняг и вижте какво стана. Ами ако беше валяло да кажем 24 часа с това темпо? Днес даже нямаше да си правя труда да ставам от леглото
            Самият Бойко днес каза, че според него почистването не е било чак толкова зле, а пък и половината коли били с летни гуми! :D

Коментар

Е, някой очаквал ли е, че Бойко Борисов няма да се оправдае

Коментар

Бойко хваща снежинките, те (комунистите, разбойниците и т.н.) пускат нови, мамицата им.
                Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Ако искате ми вярвайте, но аз искам да вали няколко поредни дни както валя на 5-ти Най-накрая ще подишам чист въздух, а доста хора ще си размърдат дебелите задници и провисналите шкембета и ще вземат да походят пеш Държите се така, сякаш сте родени в кола...осъзнайте се малко, моля!Според мен зимата даже е прекалено мека. На Нова Година беше 20 градуса...помислете над това преди да мрънкате!
                  == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                    Според мен зимата даже е прекалено мека. На Нова Година беше 20 градуса...помислете над това преди да мрънкате!
                    Сега като каза се замислих и вече няма да мрънкам... Даже нека умишлено не чистят улиците. Даже да ги затворят. Всички улици да станат пешеходни зони
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Слав написа:
                      Ако искате ми вярвайте, но аз искам да вали няколко поредни дни както валя на 5-ти ...
                      И аз така искам, ама...

Коментар

Слав, ти не искаш, или не можеш да разбереш?!? Проблема не е в зимата, а в това, че хора, на които им се плаща, и на които разчитат 2 000 000 души, не си вършат работата, в следствие на което щетите са огромни. Помисли малко, преди до говориш менторски, за да не се излагаш пред всички.

Коментар

tomny написа:
                          Слав, ти не искаш, или не можеш да разбереш?!? Проблема не е в зимата, а в това, че хора, на които им се плаща, и на които разчитат 2 000 000 души, не си вършат работата, в следствие на което щетите са огромни. Помисли малко, преди до говориш менторски, за да не се излагаш пред всички.
                          Виж... вместо да нападаш колегата ти помисли малко! Ако им се плащаше достатъчно мислиш ли, че фирмите отговорни за снегопочистването нямаше да се втурнат и да "олижат" улиците още преди снега да спре? Защото за теб не знам, но аз помня много добре, как някога се почистваха улиците! Не се чакаше снега да спре, а снегорини кръстосваха булевардите още първите часове след началото на валежа. А иначе лесно се прави PR като се обвиняват други. Общината нямало да плати... хайде бе! Ако не плати следващият път лично ББ ли ще се метне на личен снегорин да чисти?

Коментар

Vladim, данъците, които плащаш, са именно за да не се налага да правиш подобни разсъждения. Отговорност на общината е да организира почистването така, че улиците да са проходими. Не е наша работа да нищим въпроса кой на кого колко плаща, дали му е достатъчно, и да му влизаме в положението, когато си ударим колата, или си счупим крака. Поел е отговорност, трябва да спазва ангажимента. Знаеш ли сега, постфактум, колко ме грее, че пак ще глобят фирмите, които почистват?

Коментар

tomny написа:
                              2 000 000 души.
                              3 И аз съм съгласен, че глобяването не грее никой - работа трябва да се върши

Коментар

tomny написа:
                                ...
                                А пък мен честно казано не ме грее, какво толкова се възмущавате! Държавата е цъфнала и вързала та снегопочистването да е наред! Споделих мнение, как беше преди и сега, как е. Факт е, че не се върши работа нито в общината, нито от фирмите отговорни за почистването, и какво от това? Плащаме данъци, винетки и всякакви налози е и? Стига с това мрънкане, писна ми вече. Като толкова се възмущавате предложете нещо градивно! Сигурен съм, че голяма част от мрънкащите карат с износени, или летни гуми и са част от тези, които ги бутат при най-малкият снеговалеж. А зимата... нормално е да има сняг!

Коментар

Working...
                                X