Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето какво мисля аз за състоянието на пътищата:Това ми се случи днес на обяд на една стръмна улица в Лозенец. В момента, в който стъпих на нея и тя ме "дръпна" надолу, влачих се 30-40 метра с блокирали колела в опити да се кача на бордюра, като накрая спрях в един Туарег. Като цяло за 15-тина минути 7 коли се нанизахме една в друга, и още 3 малко по-нагоре. Това ми е четвърта зима в този квартал, до сега не съм имал такива случки. Докато чакахме КАТ, с комшиите си говорехме, че преди винаги са хвърляли луга на това място, и проблеми не е имало, сега за първа година е Ад, при предишния снеговалеж е било същото. Малко след като ни написаха актове на всички, около 16 часа дойдоха и от общината, и нахвърляха луга. Това дойде дюшеш на синия бус, който по някакъв начин успя да спре в бордюра, и не смееше да мръдне повече.

Коментар

Vladim написа:
      Стара песен на нов глас... Ако повече хора шофират изправни коли със зимни гуми няма да се стига до малоумни задръствания, като днес!
      Съмнява ме двете нови Е-класи които видях да боксуват, да не са били със зимни гуми. Когато караш на лед, нищо не помага.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Колега, това по коя улица точно е станало ?! Съжалявам за случилото се.Иначе за състоянието .... съм горе долу на мнение, че неможе да почне да вали в 7 и да изкарат снегорините да чистят, но тва че не беше нахвърляно луга поне до 12 часа по повечето главни улици е смешно..... Пред моя офис мина кола чак към 3-4 часа .... пък уж съм в центъра на 2 светофара от НДК. Затва фиатката се стремя да не я изкарвам като е снежно....... със служебния бръмбар.... деу матиз съм като мини снегорин.... почти нямам опир по какъвто и да е път.... освен ако не е към еверест де Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 и слава богу днес мина безпроблемно.... въпреки многото работа и обикалянето ми из цяла София

Коментар

donnna написа:
          ами за 5 санта сняг кво да прави с лопатата - да кърти асфалта ли искаш???вие кво мислите - по 1 снегорин на всяка снежинка ли да има??? то сичко си пари!!! колко от вас дето ривети сте си платили такса смет???п.п. а за много години!
          Абе че и тия със снегорините са простаци, така е. Днес се прибирам към 18 часа, снега отдавна бешеспрял и стопил по големите улици. Това не попречи на два снегорина да минат един зад друг,като първия беше спуснал лопатата (гребеше незнайно какво, по пътя беше само вода), а задния самоо нафта гореше.Иначе сутринта направо с кеф излязох като видях снега - тогава почти не беше пипнат булеварда.А до данък смет - ми ако си сметна сигурно давам около 800-900лв. само такса смет - и няма как да не платишщото ти идва с данъка на имота. Все си мисля, че за тия пари трябва да минат повече от един път пред нас, нали?п.с. всъщност има ли нещо общо сметта със снегопочистването?
          Ex Fiat 126P
          Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
          Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
          Alfa Romeo 147 1.6 TS
          Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

@tomny, съжалявам за колата ти.Интересно ми стана, за какво ви писаха актове? За неспазване на дистанция ли? Или за несъобразена скорост?Аз ако съм на теб - ще съдя общината, без майтап.Преди и аз си мислех, че това са дреболии, но откакто бях вещо лице по едно дело, в което един осъди община Стралджа за дупка, в която си е изкривил джантата и скъсал гумата, щети за не повече от 130 лв, вече не мисля така. СЪД, мамка им! И обжалване на акта до последно!

Коментар

trace написа:
              п.с. всъщност има ли нещо общо сметта със снегопочистването?
              смет и снегоПОЧИСТВАНЕ мисля че в българският език имат един корен поне в нашето село - снегопочистването се изплаша от план-сметката за чистотата - респективно от такса смет...
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

tomny написа:
                ...Това ми се случи днес на обяд на една стръмна улица в Лозенец...
                Съжалявам и аз за щетата.Имах подобен случай преди няколко години в Симеоново върху лед.Аз и колежката бяхме първите като в рамките на 10-15 мин в участък от 300-400м станаха още 3 инцидента.Но някак няма на какво да се сърдя щото въпреки леда минаха много повече автомобили, отколкото тези, дето се ударихме Между другото аз бях с нови зимни гуми, колежката също.На лед те наистина нямат много голямо значение. А ABS-а в тази ситуация е пълен шит.Без него вероятността да ошибам колежката струва ми са намаляваше наполовина Та както съм казвал и друг път, това е зима. Има сняг и лед. И следва да се кара различно.След като се случва по няколко пъти в годината е съвсем естествено да попаднем в такива ситуации.Смешно е - какво друго в тази държава е наред та очакваме в случаите изброими на пръсти да вали сняг и в същото време асфалта да се вижда ?!?Пък и добре, че са толкова редки.Иначе трябваше да правим нов раздел за "снежните обръчи сковаващи страната" П.С: Вярно ли е била такава погибел в Голямото Село?Сега гледах новините.Мдааа... Почвам да разбирам защо има толкова недоволни
                I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Immortal написа:
                  @tomny, съжалявам за колата ти.Интересно ми стана, за какво ви писаха актове? За неспазване на дистанция ли? Или за несъобразена скорост?Аз ако съм на теб - ще съдя общината, без майтап.
                  Да, за несъобразена скорост, по чл. 20. Акта, както и много вероятното постановление след това ще се обжалват със сигурност. До колкото знам, обаче, няма как да съдя общината. Ще взема обезщетение от каското, и освен за неудобството че съм висял 6 часа на студа, и последващите дни без кола, няма за какво друго да имам претенции към нея. Ако от застрахователната компания имат иск после, ще окажа нужното съдействие. Но първо трябва да падне акта, за момента де юре аз съм си виновен.@Esper, при нас нямаше измъкнали се, който влезе в улицата, се удари. Иначе и аз съм със зимни гуми, втори сезон.

Коментар

Sev написа:
                    моето мнение е че в такива ситуации нищо не може да се направиособено докато вализа 5-6 часа паднаха 15 см снягповече хора излизат с колите си, някои от тях с кофти гуми, други с кофти умениятрети започват да правят адски пререждания, влизат на червено в кръстовищата...за по-голяма част от нещата ние сме си виновнине може колите да пъплят с 5 км в час и да искаме да е изчистено - нали и снегорините се движат със същата скорост
                    може, хвърля се луга преди да завали, докато вали пак се ръси луга и снежна покривка няма
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Положението в София е под всякаква критика!Кметката трябва да си подаде оставката!Това на нищо не прилича! Днес съм карал с 30 е пак беше трудно да се движа.3 пъти се завътрях!Едва спираш!Ужас!Срам!Нищо не са оправили!Смотаняци!
                      <<KARKELANOV>>

Fiat Bravo 147 20V HGT - ex
                      Fiat Coupe 131 16V VFD - MADNESS MOTORSPORT TEAM

Коментар

Как мислите дали в другите държави успяват да почистат на минутата. Аз лично мисля че много мрънкаме , да не мислите че в западна Европа лижат с език след снеговалеж. Или това което дават по новините не е вярно. В Лондон в момента има 8-10см. сняг и града е парализиран , факт. Или там е различно и е допустима да стане така. Как си я представяте тази работа незнам , колко снегорина трябва да има в София за да се почисти всичко и всички да са доволни. Мисля че се прекалява с този рев след всеки снеговалеж едно и също пискане. На ясно ли са половината пишещи тук какво е положението в България , а ма стегнете се бре :D То тротоарите не ви били почистени малките улички..... Просто не се усещаме до каде стигаме в оплакванията си. Колегата maskarata е много прав: Капна 5 пръста сняг и веднага паника. Зима е нормално е да вали, нормално е да има непочистени улици, използвайте градския транспорт. През последните 20 години зимите са само бледа сянка на истинската зима.
                        Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Kuku написа:
                          За съжаление, проблема далеч НЕ е в гумите....
                          Много си прав Kuku аз ще взема 1 бира да те черпя съвпадат ни се мненията и по този въпрос .... проблемът не мисля , че е в гумите ! Днес като се прибирах от Факултета ( не квартала ами онова нещо към университета ) И спусках от ТВ кулата по посока Румънското направо останах потресен бяхме 15 коли все едно някой беше затварял улицата само за нас .... чудя се какви шофьори има по пътищата ни след като се плашат от малко сняг и оставят колите в работата си ( Визирам казаното в новините ) Не е нормално ти да се пишеш шофьор и да неможеш да караш в зимни условия. Аз си я карах лекичко и направо ми беше приятно - тиха музичка , парното , нямаше коли , нямаше задръстване направо песен ! НО До колкото чух сутринта е било направо АД ама аз излизам 7:00 и не съм го усетил П.П Колега много съжалявам за колата... миналата година го изпитах на свой гръб и като видя сгъната предница нещо ми се обръща !

Коментар

style34 написа:
                            Съмнява ме двете нови Е-класи които видях да боксуват, да не са били със зимни гуми. Когато караш на лед, нищо не помага.
                            Колите със задно предаване боксуват много по-лесно на сняг, би трябвало да го знаеш. Преди няколко години бях в Рибарица и там заваля много сняг. Два дни не спря и натрупа около 40см. Разпознах си колата само по мястото, на която я бях паркирал. Десет минути 3-4 човека се опитваха да изкарат едно БМВ от снега а аз си почиствах колата от снега. Качих се, включих задна и мръднах 40-50см. назад след което веднага първа и без боксуване фиатката излезе на полу-разчистеният паркинг. Не знам, с какви гуми е било БМВ-то, но мога да се досетя. За разлика от миналият снеговалеж, когато първо валя дъжд и след това го обърна на сняг сега нямаше много условия за заледявания. Сетете се тогава как си почиствахте колите и, как тази сутрин снега падаше с побутване от ламарините и стъклата. От изчетеното във форума трайно останах с впечатление, че много от шофьорите карат с летни гуми зимата. А на лед ми е пределно известно, че нищо не помага!И накрая не мога да разбера, какво се вайкате... Ръсна два пъти сняг под една педя и голям проблем! Жалко, че не беше -15 градуса, че половината баракуди да не запалят!
                            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                              style34 написа:
                              Колите със задно предаване боксуват много по-лесно на сняг, би трябвало да го знаеш. Преди няколко години бях в Рибарица и там заваля много сняг. Два дни не спря и натрупа около 40см. Разпознах си колата само по мястото, на която я бях паркирал. Десет минути 3-4 човека се опитваха да изкарат едно БМВ от снега а аз си почиствах колата от снега. Качих се, включих задна и мръднах 40-50см. назад след което веднага първа и без боксуване фиатката излезе на полу-разчистеният паркинг. Не знам, с какви гуми е било БМВ-то, но мога да се досетя. За разлика от миналият снеговалеж, когато първо валя дъжд и след това го обърна на сняг сега нямаше много условия за заледявания. Сетете се тогава как си почиствахте колите и, как тази сутрин снега падаше с побутване от ламарините и стъклата. От изчетеното във форума трайно останах с впечатление, че много от шофьорите карат с летни гуми зимата. А на лед ми е пределно известно, че нищо не помага!
                              С каквито и гуми да е било БМВ-то това не е силния му сезон
                              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Vladim написа:
                                И накрая не мога да разбера, какво се вайкате... Ръсна два пъти сняг под една педя и голям проблем! Жалко, че не беше -15 градуса, че половината баракуди да не запалят!
                                Колега от мене ако зависи зимата ще е както ми е разправял баща ми МНОГО МНОГО снежна П.П Да се похваля до преди малко се забавлявах на полигона Беше страхотно и много научих за пореден път за поведението на колата

Коментар

Working...
                                X