Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Lane Staley написа:
    ...Защо все реват - не тръгвайте с колите? Защо веднъж не кажат - изчистихме, шофирайте спокойно?
    Защото... Писали сме много по този въпрос. Хайде да кажем, че румънците са на нашето дередже, ама защо и в Германия, като падна голям сняг призоваваха хората да не шофират личните си автомобили?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Вчера започна да вали към 23:00.... до днес 11:00 вече са 12 часа - егати изненадващия снеговалеж!Тоя сняг що не се съобразява малко....

Коментар

http://www.vbox7.com/play:63d9b84f Ето това ще свърши работа за почистването на снега особено по по малките улички
        FIAT Marea TD100 1999 без лети джанти

Коментар

Vladim написа:
          Lane Staley написа:
          ...Защо все реват - не тръгвайте с колите? Защо веднъж не кажат - изчистихме, шофирайте спокойно?
          Защото... Писали сме много по този въпрос. Хайде да кажем, че румънците са на нашето дередже, ама защо и в Германия, като падна голям сняг призоваваха хората да не шофират личните си автомобили?
          Я моля те сравни малко положението в София и Германия.Температури, снеговалеж, вятър...Човече, това е столицата на страната. Даваш ли си сметка, че ние не можем да поддържаме столицата си в нормално положение. Столицата? А какво остава за по-малките населени места? Те горките са оставени. Ако не искаме няма да получим. Защо все аз ще ги разбирам, а те няма да ме разбират мен? Че в една нормална, повтарям нормална зимна ситуация, искам просто да е почистено. И си плащам за това. Но не го получавам!
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

В подпланинските квартали оложението е трагично....Сутринта едва успях да си позная колата, а след като я разчистих около нея се образува нещо като малко иглу. И май тук е момента да изкажа огромното си възхищение на новото ми Браво, което без проблем се справи със снега и успях да стигна на работа, дори по-рано. За пореден път се убеждавам - зимните гуми са си зимни гуми Карайте внимателно колеги..продължава да вали, че дори още по-силно!
            Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Lane Staley написа:
              ...Човече, това е столицата на страната. Даваш ли си сметка, че ние не можем да поддържаме столицата си в нормално положение. Столицата?...
              Явно не си следял цялата дискусия. Всичко сме изписали. Парите са малко и толкоз! А в София определени години се реагира по-бързо, други по-бавно със снегопочистването. Вече централните улици са почистени, а защо не са били още в 6-7 сутринта преди трафика да ги запълни... идея си нямам! Столицата все пак се намира в България, нещо по-различно ли си очаквал? И не съм "човече", а съм човек! Казвам се Владимир!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аз пак да се похваля. Сутринта основните пътни артерии в Кюстендил бяха изчистени почти до асвалт.По основните по-малки улички беше минавано поне по веднъж и бяха проходиим при зимни условия! Към 9 часа над 150 роми въоръжени с ръчни снегорини чистеха тротоарите в центъра. Като излязох сега на обед - оказва се доста успешно.Всичка това при снежна покривка между 12-15 см.п.п. Дали пък не идат кметски избори!?
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Vladim написа:
                  Парите са малко и толкоз! И не съм "човече", а съм човек! Казвам се Владимир!
                  Не парите, акълът е малко.Не виждам какво се засягаш от обръщението "човече". Но щом си се почуствал засегнат - Извинявай!

Коментар

При нас в Силистра...
                    dimmX написа:
                    снега е до колене......пълен ад.Разринати са само главни улици а второстепенните имат преспи до кръста , направо ми се реве И продължава да вали!

Коментар

Имам един въпрос към по-зрелите колеги, спомнящи си времената отпреди ’89. Любопитно ми е, как е било положението със снега тогава? Дали са чистени улиците и дали е имало такова мрънкане (най-вероятно не, защото не е имало интернет форуми :D) ? Вярно, че тогава и колите са били по-проходими, ама все пак :D
                      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Колите тогава са били много по-малко на брой и не са пречели на снегорините. От доста години не сме имали такава снежна зима, като изключим зимата 2007/2008, когато в Белене и Свищов наваля над метър сняг.

Коментар

Не знам дали да излизате с колите си, ама за бога, братя, не излизайте с колички! Много трудно се бутат по непочистен път!
                          "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
                          Ванга

Коментар

Колеги ,гледам , че вече сте направили "ЪП" на темата което много ме радва.Сега , бих искал и аз да споделя пътуването си днес и частичните проблеми на които се натъкнах , но като цяло съм доста доволен.Това , че съм доволен може би се дължи на факта , че излязох в 11ч . Валеше много приятно и беше много красиво . След като изринах колата тя вече беше загряла та за първи път тази зима нямах запотени прозорци Естествено имаше проблеми докато изляза от паркинга , но бавно , бавно всичко си беше наред . За мое учудване улиците бяха почистени ( поне тези по които минах ) нямаше много коли ( което още повече ме зарадва ).Сега във връзка и с колегата по - горе малките улички естествено не бяха чистени , но това според мен е нормално понеже не знам там как ще влезе снегорин да чисти при положение , че 2 коли се разминаваме трудно .... имаше сняг , лед и всички тези неща характерни за зимен път като цяло обаче не видях закъсали или ударили се хора ( птп ) което още повече ме накара да се усмихна . Като обобщение просто ще кажа , че единствения проблем беше паркинга пред университета ми , понеже имаше доста сняг сигурно 30-40 см и всички бяха спряли в началото и беше малко трудно за маневриране , но си намерих местенце , взех си кафе и просто 20 минути гледах колко хубаво вали - Денят беше прекрасен П.П И после висшата математика го уби !!! @Vladim - Надявам се нещо да не съм те обидил гледам , че си ми казал за гумите... мисълта ми е , че просто едни хора винаги ще си знаят тяхното По разумните са разбрали какво имаш предвид още първият пост :P

Коментар

Няма такъв цирк днес : двама бутат в инт.на истината грозна мацка :D с едно пунто с блокирали задни гуми ,за да запали на леда . 3Д ледена феерия заболя ме корема от смях . p.s. на изчистени улици всеки може
                              фиатче Браво 2.0

Коментар

Всички се възмущшаваме от чистенето, но да ви питам - вие видяхте ли някъде полицаи да помагат?Вчера бях много възмутен, но реших да не се възмущавам докато не ми отмине. маршрутът ми сутрин е: Опълченска, Скобелев, Прага, П. Берон, България, Черни връх, Вапцаров, Цариградско, Горубляне, Младост ( това обясява защо совалките са една идея по-икономични от моята кола ). По този маршрут имам около 11 светофара. Вчера на почти всяко кръстовище властваше закона на джунглата - и никъде полицаи, които да контролират. Смея да твърдя, че с малко ред можеше да се избегне всичко това. Два примера: включването от Берон в България - идваите по България изобщо не се съобразяваха със светофара. Те изобщо не спираха на червено. Едно самоотвержено Тико им го върна, и най-брутално си мина на червено ( докато на тях им беше зелено ) с което отприщи огромен поток, в който, разбира се, бях и аз.200 метра по-нататък, Арсеналси и Черни връх - заради стеснението там е макет на седмия кръг на ада. Пак някакво меле, тактично спрях като първа кола на светофара, пропуснах едно зелено - виновен съм, живее ми се. На второто тръгвам и виждам един Форд Мондео управляван от лице от женски пол безумно да върти гуми на десния завой от Арсеналски към Ч. връх. Там платното е едно и е ограничено от ламаринена ограда. Признавам, не издържах - започнах да свиря и светкам на мадамата, тя ме погледна учудено и аз се възползвах от нея - шмугнах се между Форда и оградата и отпраших нагоре. Докато стигна края на изкачването зад мен коля не се появи, женицата беше запушила подстъпите. Знам, че не постъпих много добре, но все пак дотогава бях карал около час и бях изминал 7 км.Чудех се къде е полицията и... открих!!! Бяха на "хранилка" между Младост и Горубляне. На топло в Астрата. Това беше единствения патрул, който видях.Мисълта ми е, че ако на "невралгичните" точки имаше полицаи, вероятно бихме пътували малко по-спокойно.А според вас?

Коментар

Working...
                                X