Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    ...Мисля, че е редно софиянци да престанат да живеят в заблуждението, че само те са единствените добри шофьори. Показателен пример е човека с микрата, който упорито е карал в насрещното на цариградско.... да беше малка уличка да се обърка... пък то....
    Факт е, че всеки свикнал с определени пътища, улици, маркировка и светофари ако щеш ще се справи по-добре от някой, който за първи път стъпва в този град. Това се отнася за теб, като дойдеш в София и за мен, като дойда в Варна. Също така е нормално на места, където по-често зимата вали сняг да се справят по-добре с шофирането при снежна покривка и обратното. А относно примера ти с катастрофата... смешен и неадекватен е отново, помисли защо!?Хайде да не си говорим празни приказки! Помисли малко преди да пишеше, по-добре ти се получават нещата тогава. И, защото добре те познавам спирам да ти обръщам внимание!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      ele написа:
      .... Варненци са по-добри шофьори, защото и с летни гуми се справят по-добре от софиянци.
      Е това наистина се засмях искрено като го прочетох.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

а еле колко пъти се върти на кръговото на 4-ти километър като дойде в софия с летните гуми
        фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:
          а еле колко пъти се върти на кръговото на 4-ти километър като дойде в софия с летните гуми
          Нито веднъж и всеки път идвам с летни гуми :D (ако това беше въпрос, защото не е ясно аккво точно искаш да кажеш)Софиянци взеха да се обиждат. тц тц тцСЪмнявам се някой да се е смял искрено, по-скоро се е усмихнал под мустак с идеята как да ме затапи. Но истината е една и аз я написах. Хау!
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

След негативните постове ето нещо позитивно. В Ямбол рядко пада сериозен сняг, но този път валя близо два дни без прекъсване и натрупа около 25см сняг. За радост, въпреки прогнозите, вятър нямаше и за това се отървахме без навявания. Вчера и днес се движа с колата си и нямам никакви проблеми. Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили. Главните артерии се честеха вчера от 4,00ч сутринта и когато около 7,00 хората тръгнаха за работа по тях имаше 2-3 пръста сняг - това което греблото не може да отнеме. Естествено видях автомобили, които въпреки почистените улици буксуваха и не можеха да потеглят /ха познайте защо/ при все това или може би точно заради това, че бяха марка БМВ - 2бр. и мерцедес - 1бр. А днес, след като беше хвърлена и луга главните пътища се чернеят, въпреки отрицателните температури.Това, което ви разказвам не е научна фантастика. Честно!
            Peugeot 301
            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
              ...Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили...
              Това е най-безумното оправдание, което всяка година се измисля. А хората отдавна са разработили едни такива снегорини с винтови лопати - като месомелачки, които после изтрелват снега вляво или дясно. Имаги на всякакви размери и широчини, че дори и ръчни за бутане. Минава, ако требе засипва колите, па после който иска - да си разкопава колатаСлед като улицата ми е почистена - няма проблем, че си копам колата и сам, ама да чиста 500 метра улица, за да стигна до главен булевард?! Това е смешно. Само си намират оправдяния, и си карат до изнемога старите снегоринчета... чудя се, какво ли ще стане ако излезат от строя, какво оправдания ще измислят... На крива ракета - космоса и пречи, това е тяхната и затова няма и една почистена квартална улица. А за 99% от паркираните по улиците коли са виновни не шофьорите, а тези, които са давали през годините разрешителни за строежи на сгради без предвидени парко места.едит: Аман от лапачи. Взимат по няколко милиона на сезон и после си свиркат... Когато свия се блокира кметицата ви каза, че ги глобила и спряла парите им, които били около 2 милиона лева САМО за това почистване... За какво говорим и после - кажи ми че нямали пари за нова и по-ефективна съопветно техника!

Коментар

А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...

Коментар

Humppa написа:
                  А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...
                  Виждал съм такива, че дори и огромни камиони - бях в новобрански център във висшето военовъздушно в Долна Митрополия и за чистенето на самото поделение никой не ровеше с лопати, а вкарваха снегорините, дето са за почистване на пистата (такива камиони)... и всичко направо се разпрашава до ниво едра суграшица. Не вярвам ръчните или които и да било да "смилат" по-едро Казах приказката за ракетата. Според мен ако закупат една камара ръчни такива, ще са много по-ефективни от 5 лелки с ледарки, разкопававащи спирка за 3 часа , да не говорим за почистването на вътрешни улици ако закупят някоя тясна лопата и ги закачат на тея малките ифички мисля бяха с голеееемите предни джамчета.пак едит: наистина иа места, където е приложима само груба човешка сила. Но нали затова трябва да има някой, който да мисли и да познава какво работи. Иначе - много е лесно всеки да хване да си купи един снегорин и да му плащат пари. Не разбирам с какво се гордеят всички снегопочистваши фирми по всички градове, като всички знаем че се бият в гърдите колко работят почистили 10-20 по-широки булеварда, а малките улички все са заринати седят... Който иска - намира начин, който не иска - намира причина.

Коментар

Не желая да влизам в спор с никого, нито да ставам адвокат на почистващите /снега/ фирми, не печеля нищо от това, но мисля че почистването на малките, второстепенни улички въобще не е предмет на договора им и едва ли някой ще плати за ентусиазма им. За мен лично показателно за работата на такава фирма е осигуряване пропускливостта на големите пътни артерии - тези по които се движи градския транспорт и огромния поток от автомобили. А това че не е почистена моята улица с дължина 100м, по която дори и през слънчев, летен ден минават 10 коли дневно не е болка.
                    Peugeot 301

Коментар

При нас ситуацията е добре засега. Сняг има по улиците но е нормално, все пак е зима. Оценката ми по десетобалната система за почистването на улиците е 9.На някои места се вижда дори и асфалта по пътя. Нямаме навявания и преспи (засега).
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Това за почистването на малките улички е доста недоусъвършенствано като идея според мен. Представи си една снежна "косачка" (ръчна) колко време ще се търкаля само по 1 улица за да я почисти, да не говорим за павираните улици с денивелации по 20-30 см на метър Така че, нека главните пътища са чисти, пък малките улички ще всяват зимен уют
                        Impossible is nothing !

Коментар

Е, никой не говори за тея малки улички, които отдавна са повече паркинги. Но има такива, които са доста натоварени и положението е същото... визирам приметно района в софия където живеех - Хладилника. От както са и еднопосочни повечето улици по всички непрекъснато брумчи някой, а никога не се почистват. Друго на ръка е, че от всички тея малки улички само дето боклука минават да вземат, зиме не се почистват, лете не се кърпят и поправят. чия отговорност са те тогава? Ми да ми плащат тогава, като някой спомене, че това се водело междублоково пространство и живеешите около тях. Защото, ако не си почистя тротоара ще ме глобят от обшината, а ако набия колчета, за да не се качва никой и да паркира по тротоара за да се ползва по предназначение или да нога да си излизам от нас, без да прескачам по капаците на колите или да им бърша страничната мръсотия - пак идват да ме глобят, нямал съм право да поставям ограждения по протоарите (доказан случай, разминах се, зашити сам си наскубах колчетата) И изобщо какво значи, че не са предмет на договорите... Аз плащам данъци, те отиват в хазната, разпределят бюджета от който се плаща да се чистят улиците. Аз плащам, съответно очаквам да ми е чисто, а както споменах - и без дупки. Като не мога да си изкарам колата заради снега и си разбивам карантията от дупките (от 01.01 до сега съм 100 лева само за ремонти) - значи няма да плащам повече. защото в бакалията не ми дават зарзават ако не платя. следователно - не ми се дават пари за неща, които не получавам, а накрая и да давам лични пари за държавни дела, за да ми е по-добре (виж П.С.). Няма управия, няма и на кой да се оплачеш.П.С.: ще снимам един откъс като се стопи снега да видите колко дупки има по тая улица дет я постнах днес и колко места има с бетонирани дупки, които хората сами си оправят, защото са викнали накрая неволята...

Коментар

Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено )
                            Impossible is nothing !

Коментар

undermind написа:
                              Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено )
                              Е, стават наистина... моята улица на Хладилника например са я асфалтирали изцяло миналото лято. Последното такова мероприятие беше проведено преди 20 години сигурно, бяхме хлапета още и се кефехме как като вибрира валяка ни тресе къщичките като при земетресение . Ама за 20 години дето наще всичко са си плащали чинно само толкова ли? Докато на някои булеварди им направиха за това време по 3-4 основни до кокал ремонти...Спирам, че много офтопик се събра, а аз много съм насъбрал по темата вече

Коментар

Нали знаеш - тази година ще построим завод за полупроводници, догодина за цели...
                                Peugeot 301

Коментар

Working...
                                X