ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мнение за улиците в София и другите градове-след снеговалежа
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
tomazo написа:а еле колко пъти се върти на кръговото на 4-ти километър като дойде в софия с летните гумиВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
След негативните постове ето нещо позитивно. В Ямбол рядко пада сериозен сняг, но този път валя близо два дни без прекъсване и натрупа около 25см сняг. За радост, въпреки прогнозите, вятър нямаше и за това се отървахме без навявания. Вчера и днес се движа с колата си и нямам никакви проблеми. Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили. Главните артерии се честеха вчера от 4,00ч сутринта и когато около 7,00 хората тръгнаха за работа по тях имаше 2-3 пръста сняг - това което греблото не може да отнеме. Естествено видях автомобили, които въпреки почистените улици буксуваха и не можеха да потеглят /ха познайте защо/ при все това или може би точно заради това, че бяха марка БМВ - 2бр. и мерцедес - 1бр. А днес, след като беше хвърлена и луга главните пътища се чернеят, въпреки отрицателните температури.Това, което ви разказвам не е научна фантастика. Честно!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
bubachko
venco67 написа:...Малките улички естествено не са почистени, но и не виждам как може да стане това, поради естествено малката им ширина и паркиралите по тях автомобили...
Коментар
-
Humppa
А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...
Коментар
-
bubachko
Humppa написа:А знаеш ли тези снегорини с каква сила изхвърлят снега, замръзналите буци сняг/лед и камъни? Няма да си особено щастлив, ако апартаментът ти е на 1-я етаж и ти напълнят хола със сняг през счупения прозорец...
Коментар
-
Не желая да влизам в спор с никого, нито да ставам адвокат на почистващите /снега/ фирми, не печеля нищо от това, но мисля че почистването на малките, второстепенни улички въобще не е предмет на договора им и едва ли някой ще плати за ентусиазма им. За мен лично показателно за работата на такава фирма е осигуряване пропускливостта на големите пътни артерии - тези по които се движи градския транспорт и огромния поток от автомобили. А това че не е почистена моята улица с дължина 100м, по която дори и през слънчев, летен ден минават 10 коли дневно не е болка.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
При нас ситуацията е добре засега. Сняг има по улиците но е нормално, все пак е зима. Оценката ми по десетобалната система за почистването на улиците е 9.На някои места се вижда дори и асфалта по пътя. Нямаме навявания и преспи (засега)."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Това за почистването на малките улички е доста недоусъвършенствано като идея според мен. Представи си една снежна "косачка" (ръчна) колко време ще се търкаля само по 1 улица за да я почисти, да не говорим за павираните улици с денивелации по 20-30 см на метър Така че, нека главните пътища са чисти, пък малките улички ще всяват зимен уютImpossible is nothing !
Коментар
-
bubachko
Е, никой не говори за тея малки улички, които отдавна са повече паркинги. Но има такива, които са доста натоварени и положението е същото... визирам приметно района в софия където живеех - Хладилника. От както са и еднопосочни повечето улици по всички непрекъснато брумчи някой, а никога не се почистват. Друго на ръка е, че от всички тея малки улички само дето боклука минават да вземат, зиме не се почистват, лете не се кърпят и поправят. чия отговорност са те тогава? Ми да ми плащат тогава, като някой спомене, че това се водело междублоково пространство и живеешите около тях. Защото, ако не си почистя тротоара ще ме глобят от обшината, а ако набия колчета, за да не се качва никой и да паркира по тротоара за да се ползва по предназначение или да нога да си излизам от нас, без да прескачам по капаците на колите или да им бърша страничната мръсотия - пак идват да ме глобят, нямал съм право да поставям ограждения по протоарите (доказан случай, разминах се, зашити сам си наскубах колчетата) И изобщо какво значи, че не са предмет на договорите... Аз плащам данъци, те отиват в хазната, разпределят бюджета от който се плаща да се чистят улиците. Аз плащам, съответно очаквам да ми е чисто, а както споменах - и без дупки. Като не мога да си изкарам колата заради снега и си разбивам карантията от дупките (от 01.01 до сега съм 100 лева само за ремонти) - значи няма да плащам повече. защото в бакалията не ми дават зарзават ако не платя. следователно - не ми се дават пари за неща, които не получавам, а накрая и да давам лични пари за държавни дела, за да ми е по-добре (виж П.С.). Няма управия, няма и на кой да се оплачеш.П.С.: ще снимам един откъс като се стопи снега да видите колко дупки има по тая улица дет я постнах днес и колко места има с бетонирани дупки, които хората сами си оправят, защото са викнали накрая неволята...
Коментар
-
Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено )Impossible is nothing !
Коментар
-
bubachko
undermind написа:Прав си, но от другата гледна точка - нещата трябва да тръгнат отнякъде. Тази година главните артерии, догодина по-малките и така нататък, въпроса е да не се отпускаме и да продължаваме да си изискваме от общината, а те - малко по малко ще изпълняват (надявам се искрено )
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар