Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за баня (видове плочки)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Идеи за баня (видове плочки)

Колеги,предстои ми сериозен ремонт на банята и пускам темата с молба за малко идеи относно видовете плочки.Бих се радвал,ако някои от вас направят снимки и споделят своите идеи.Като лимит в цената на квадрат съм поставил 25 лв. кв/м за фаянса. Също ме интересува някой дали е правил стъклена преграда на частта,където е душа и евентуално какво му е струвало?Мисля евентуално за душ кабина,но сякаш няма смисъл да давам излишни пари за корито,т.к. имам обособена подобна част в банята.Благодаря на споделилите своят опит!п.с. Моля да няма коментари от рода " в магазин ....... можеш да видиш модели на бани.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Ще напиша това, което показва моя опит.Повечето неща засягат съпругата ти или този, който ще чисти.Много е красива тъмна баня [IMHO], но изисква ежедневно забърсване иначе си личи, остава варовик и петна, ако не се забърше.Фугите да не са светли и широки. Потъмняват, мухлясва. Най-добре с минимални фуги.Задължително преди да лепиш фаянса по стените, подготви с ... не знам как се казва в България, в Италия е течна гуайна. Маже се тънко с четка и след това като изсъхне става на гума.Това върху замазката.На пода, под замазката и съответно малко нагоре към стените, на 10-на сантиметра, като леген да стане, обикновен асфалт, на руло който е. Лепи се с нагряване и малка шпакла, с остър връх такава, не знам как се казва. Нагрява се долната част, кудето ляга на земята.Там където са срезовете, нагряваш, разтапяш и едно парче от асфалта, стържеш си разтопен асфал със шпакличата и мажеш върху ръба, върху рязаното.Нагряването с газова бутилка и такава ... пърлачка да го наречем. Шпакличката, за залепяне там където си рязал и съединяваш. Нагряваш и замазваш със шпакличката.Този асфалт на пода е под замазката и под замазката на стените, един вид правиш го преди за замажеш стените.И ... да стане като леген, навсякъде залепи рязаното, включително и по ъглите.Малко трудно се подгъва асфалта в леглото на подовия сифон, но с повече внимание, става.Тези неща за да нямаш неприятности с комшиите и със стените с които граничи банята ти.Относно душ кабината.Има места, където могат да ти направят от поликарбонатни плоскости и пластмасови профилчета каквато душ кабина искаш.Щом ти си имаш корито, вероятно излято, извикай ги да ти измерят и обсъдите дизайна. Плъзгаща врата естествено.Бъди сигурен, че няма нищо трудно с изработката. Работа за един ден. И парите ще са на кантар с готовата, ако не и по евтино.Самата конструкция се закрепя към плочките със силикон, а не с дюбели. Много е лека, а и винаги можеш да я смениш като мухляса по ъглите след две три години.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

И мен скоро ме чака обзавеждане (чакам акт 16), но за плочки засега съм си харесал кафеви като мрамор и бежови по-нагоре. Може би мифката и казанчето също ще са бежови.Искам банята да е в топли цветове, затова изключвам синьо, зелено, черно-бели плочки и т.н. Мисля, че ги плочките ги видях в Практикер и модела им беше точно "кафе", под 20лв бяха. Само фризовете не ми харесаха. Но това е без да съм обикалял изобщо по магазини все още.А за преградата ще ти трябва втори канал. Има евтини изпълнения по 150-300лв, но са много калпави. Един колега си взе от Dolce Casa от Бургас, преградата му излезе 800лв.Може да разгледаш тоя сайт и да идеш на място, сигурно ще ти дадат идеи: http://www.siko.bg/
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

не се подвеждай по скъпи плочкикато ги сложиш в твоята баня най-вероятно няма да изглеждат така както в магазина :D скоро купувах плочки за един апартамент (няма да живея там и гледах да е хубаво и евтино)попаднах на плочки KAI и всичко стана много добрекафяви и бежови, подовите са кафяви - 15 лева квадрата, фриза е по 3 лева бройкатадовечера ще ти пратя снимки по скайп - ако забравя ме подсети
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз вече я започнах банята,отпуска съм до 20 Февруари и жената ме натиска да я започвам та във неделя я метнах.Сега ми предстои да вземам душ кабина но ще гледам да е възможно най тънката.Както колегата Малоне каза тъмните плочки изискват повече чистене понеже повече си личи когато побелеят.Плочките които съм си избрал са светли на цвят,цвета незнам как да го кажа,абе нещо като бежаво е. Сега започвам да къртя пода за да пускам тръба от душ кабината до сифона ама днес няма да е Само едно ме е яд че къщата е правена 1982 г и тръбите са железни та онзи ден голямо къртене падна,понеже навремето когато са я правели единия извод за батерия са го оставили на криво и батерията няма завиване.Майстора ако е жив все още ако знае колко псувни изяде сигорно още се почесва.Ще ти кажа след няколко дена колко ми е излязло всичко,онзи ден ходих до Баумакс и видях хубави душ кабини но нямах време да видя цените.

Коментар

В Хасково не мога да ти помогна ... Но както един колега по-горе каза ... разтърси се за КАЙ-груп ... И при Сико ги има ... най много 18 лв. на квадрат за фаянс и 15 за под ... А относно кабините ... тоз път не съм на 1 мнение с колегата Малоун - скептик съм за тези рехавите, които ти ги правят по размер Има и китайски читави, но въпроса е на какво ще попаднеш
            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Ще ти снимам моята довечера - плочите ги взех от Бриколаж на промоция - 18лв/кв.м. - Испански.На мен много си ми харесва - само че с двата вида плочи се наложи да се игае доста шах за да стане интересно - чак на майстора схема му бях направил.И тоалетната ми е със същите плочки само че наредени по друг начин - и хем е същото, хем не е.Мислех да слагам кабина, ама щеше да стане много тясно, та направих прагче и сложих завеса.Има и по хитър начин за обособяване на душа от прагчето - часта където е душа се прави ПО-НИСКА с 3-4 санитметра от другата част и грам вода не прониква. Ама го измислих след като ми беше готова банята
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

О не, аз не казвам, че поликарбонатните душ кабини са най луксозното нещо, но от много видяни бани съм твърдо убеден в предимствата им.
                1. Не се чупят от лакти, или колена, когато се подхлъзнеш или сте двама вътре.
                2. Няма нужда да се чистят основно през две години, просто с хвърлят.
                3. Матирани са, което изключва задължителното им бърсане след всеки душ.
                4. С малко по сръчни ръце, можеш и сам да си я направиш, ако имаш вече направена пред теб.
                5. А и посоченото "оборудване" е единствено за удобство, за да не става всичко във вода в банята.
                6. Не е оправдано да се наливат безмислени пари за място, където прекарвам не повече от 10 минути за 24 часа.
                7. По-добър вариант от ПВЦ пердета, които се лепят непрекъсно по тялото ти, докато се къпеш.
                Иначе, да, не е най-луксозното изпълнение, но всеки си преценява сам.Или ... на всеки сама жена му преценява.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

Относно преградата, моя съвет е да не се заглеждаш по тези с тънки пластмасови профили, защото стават доста нестабилни и едва ли ще ти харесва след няколко месеца ползване. Аз съвсем наскоро правих подобна преградна стена в коридора със стандартно алуминиево плъзгане.Стана доста стабилно и също може да се направи с поликарбонатни плоскости. Моят размер беше 1200х2400 и ми излезе 400лв. При теб трябва да е по-евтино, защото ще имаш само поликарбонатни плоскости за пълнеж. Не те съветвам да слагаш стъклени прегради в банята/освен ако не е някакво специално стъкло/, защото има опасност от инциденти. На мнение съм, че поликарбонатните плоскости трябва да се слагат така, че каналчетата им да са успоредни на пода, защото ако са перпендикулярни има опасност при конденз или проникване на вода, долната част винаги да е влажда отвътре и съответно за мухлясва.
                  Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                  Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                  Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                  BMW X3 3.0D Aut

Коментар

Уфффф мани и мен баня ме чака, на сичко отгоре се чудя къде и как да я направя, ама ша се чудя още малко и я почвам като гледам колко хора правят бани, що не отворите един раздел "На баня"
                    Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                    Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                    Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Ще ме прощаваш, колега iee ... нищо лично, но като цяло доста време се занимавам с дограма и смея да твърдя, че си много далеч от истината ... А относно негативите да си сложиш плъзгане в банята - сам ще ги видиш след някоя друга година ... не за друго, а просто го правихме преди 7-8 години в офиса и ... просто няма смисъл
                      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

А тези асфалтовите (битумни) рула същите като тези дето се лепят по покривите ли са или са някакви спешъл за баня? Че бях взел преди няколко години 2 ролки 3мм дебелина (20кв общо) да лепя на гаража ама му смених направо ламарините на покрива. По спомени ролката беше към 40лв.И друго, сега модерно е плочките ако са правоъгълни да се редят по дължина настрани. Уж давало по-голям простор на банята
                        Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Sev написа:
                          не се подвеждай по скъпи плочкикато ги сложиш в твоята баня най-вероятно няма да изглеждат така както в магазина :D скоро купувах плочки за един апартамент (няма да живея там и гледах да е хубаво и евтино)попаднах на плочки KAI и всичко стана много добрекафяви и бежови, подовите са кафяви - 15 лева квадрата, фриза е по 3 лева бройкатадовечера ще ти пратя снимки по скайп - ако забравя ме подсети
                          Можеш ли да пратиш и на мен - на скайп, лични, тук...квото имаш, щото и аз търся подобна разцветка, и ми е интресно какво е станало.Моята баня ще се троши, щот е дърта, и ще се прави наново.
                          Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                          Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Сега направих бързи сметки,само душ кабината е 300 лв,чашка за четките за зъби,поставка за сапун за тоалетна хартия,огледало и лампа над огледалото= 150 лв.Плочките незнам колко ще са понеже тях ще ги вземам от шефа ми,останаха много видове плочки от блоковете които построи но незнам какви цени ще ми сложи може и без пари да ми ги даде но ще видим.За майсторене не слагам понеже сам ще си правя всичко,да се надяваме че жената ще бъде така добра и да ми вземе въдицата и машинката която съм си харесал. Това е кабината която съм си харесал:
                            Прикачени файлове

Коментар

Банята - жената я избра...Бях поставен в шах, когато съпругата ми рече: Банята ще бъде "ФРЕШ". И чудеса в АСМ магазините в Бургас имаше такива плочки. Испански ги водеха. Тежки, масивни и ковки за работа (според майстора). Не ми се вързваха, като цветово решение но след 3-4 години експлоатация съм доволен. Не пожалих средства за вентилация. Банята изглежда наистина фреш: Под-портокал, стени портокал и киви, вертикални фризове ( от двете страни на кабината )-мандарин, киви. Носят на всичко, а когато влизам в банята все едно влизам във фруктиера :D . Душ - кабината ми е с матирано стъкло, но ако сега правех баня не бих си сложил плочки. Бих инвестирал в хубава парна ( ще го направя скоро ) душ кабина с добра вентилация, а стените ще изрисувам в басейнови нюанси с бои за такава цел. Излиза по-евтино, по-малко трудоемко, по-гъвкаво и по по. Подобна идея вече виждам в много списания.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Working...
                              X