Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило или Алфа 147

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mb написа:
    Бюджета й е от леля й. Колите тя си ги избра.
    Щом тя ги е избрала , според мен ще се спре на Алфата ако ги види една до друга и влезе и в двете . На Стилото салона отстъпва , а за жените е важно това
    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Лично аз бих предпочел Алфата, по-красива е според мен а и по ми ляга на сърцето .
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Карам кола с книжка от 1990. Имам общо 3 катастрофи, само едната по моя вина, но при другите оценям, че ако имах по-голям опит, щях да ги избегна.И трите ми катастрофи бяха през първата година след взимането ми на книжка. Първата, тази при която бях виновен (нямаше друг автомобил, забих се в една мантинела), стана 3 месеца след като взех книжката.И да поясня, че карам от 12 годишен, курсът ми беше само формалност - т.е. имах някакви умения, дори само по селските улици и черните пътища край селото ми, но все пак - умения.Ако дъщеря ти никога не се е качвала на кола, и все още няма книжка...а и като гледам ще й се наложи да кара в София - красивата Алфа или хубавеца Стило могат да бъдат обезобразени още в първите няколко месеца.Наистина, съвсем сериозно и отговорно те съветвам - вземи й някаква евтина кола, ако трябва някой Опел Кадет за 800 лв, за да се понаучи да шофира, и да я охлузи някъде, да не я е яд, нито пък ти да се ядосваш. Поне няколко месеца. А хубавицата може да седи в гаража и да я чака.

Коментар

Не познаваме хората, за да им казваме да си купят Типо или Кадет. Мерим според нашите скромни аршини. Ами ако са с положение, ако имат сериозен бизнес, два-три апартамента в Лозенец и тн. и тн. Момичето си е казало - 147-ца или Стило! Някои дъщери си искат от татковците за 18-тия РД Фиат 500 или Мини Купър Ню, примерно!
          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
          Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
          Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Е да, прав си. Аз гледам от моята камбанария.За някои Стилото е като за мен Кадета Тук в Ямбол има един известен бизнесмен, в деня, в който сина му изкара книжка му купи чисто ново БМВ 5-ца... на другия ден синът му беше в гипсово корито, приятелката му и тя береше душа, а БМВ-то отиде за скраб. Не го пожелавам на никой, но на мен поне 1 месец не ми даваха да карам семейната Лада сам в нея. Винаги в присъствието на родител Сега са други времена, знам... ама едно си баба знае, едно си бае

Коментар

mb написа:
              Бюджета й е от леля й. Колите тя си ги избра.
              Като си ги е избрала - пускай я да ходи да си ги избира. Като си хареса няколко, тогава почва момента на размисъл.... а докато вземе книжка.... ехееее.... може друго да си хареса. Избирането на кола втора употреба не е като избирането на нова кола. А ще получиш толкова отговора ЗА/ПРОТИВ фиата и ЗА/ПРОТИВ Алфата, колкото хора решат да пишат във форума. Но истината я каза Immortal - докато не натрупа стаж - малолитражна и евтина кола, щото 18 годишните много много не мислят, а и статистиката за миналата година го доказа.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Колеги благодая за съветите.Наистина първо книжка после кола.От догодина дъщртята сигурно ще живее при леля си в Стокхолм и там ще си реши Стило Алфа или друго.

Коментар

Щом не е по българските пътища, отпадат доста от проблемите, само поддръжката на алфата там ще излезне по-скъпо - както и тук.Тя ще си избере алфата, обаче. По-мъжката кола за мен си е Стило. И по-лесната за поддръжка.
                  Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                  Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

ele написа:
                    Но истината я каза Immortal - докато не натрупа стаж - малолитражна и евтина кола, щото 18 годишните много много не мислят, а и статистиката за миналата година го доказа.
                    А, по мои наблюдения не мислят много-много мъжете. Жените мислят прекалено много и карат страхливо и безумно бавно, често с наполовина от възможната скорост за дадени условия. Примери на пътя безброй много от вчерашния ден - когато може с 40 няма нужда да си с 20. Поради тази причина (това сме го дъвкали безброй пъти) те не застрашават себе си, а изнервят околните на пътя и създават коствени условия за ПТП. (Изключения има, но за мен това е правилото). Поради тези причини, по-вероятно е 147-цата или Стилото да заприличат на войнишко менче от липса на умения при паркиране и лоши пространствени преценки, а не поради безумно каране. Затова аз бих взел някоя "дърта ламарина" да се учи, точно както посъветваха доста хора.Но както виждам въпросът ще се решава в Стокхолм Лично аз бих взел Алфата, която е красива и компактна кола и за несемеен човек е чудесна. ТОва го казва сърцето ми. Но ако тръгна да избирам конкретни автомобили, правя го с разума си
                    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Щом колата ще се кара в Стокхолм,избери тази,която е по-запазена и в перфектно техническо състояние.Това е важно за бъдещите ремонти.На запад цената на ремонтите се определя най-вече от труда.Цената на час труд е почти еднаква при повечето марки от съответния клас и в този ред на мисли разликата в поддръжката няма да е голяма.В България определящи са цените на частите.За мен лично там където свършва фиат започва Алфа,но това е лично мнение.Ако имах възможност бих взел Алфата,а не стилото.
                      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                      X