Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стило или Алфа 147

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

колата която търсиш в момента се намира в раздел "продава"на живо изглежда прекрасноhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=52549
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Аз също съм пред такава дилема ( е още събирам за тях :D ) Според мен Алфата ще и хареса повече . Като цяло , поддръжката и е по-скъпа от на Стило (окачването е като на 156 , отпред с по два носача) . Бензинов 1.6 105 (без вариатор) или 120 (със) ще и бъде напълно достатъчен , също има 2.0 с ръчна или роботизирана selespeed кутия (с превключване от волана без съединител ) . При тях трябва да се наблегне при огледа върху носачите , дебитомер , ламбда сонда , вариатор (разтраква се) . В Алфа форума се продаваше една перфектна черна с жълт кожен салон , газов инжекцион , 17" (може и без тях) за около 9000 лв ако не се лъжа и 8000-8500 с 15"Със Стилото не съм толкова запознат . Като че ли не съм срещал тема за окачването . Тук има доста информация за модела http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=38790 Най-често се среща 1.8 16V , но щом е момиче 1.2 или 1.6 ще и вършат също работа , а и им е по-проста поддръжката . Това от обявата изглежда много добре Аз клоня към Алфата А ако не можеш да избереш , вземи и двете и да ти ставам зет :D (в рамките на шегата )
      Прикачени файлове
      Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Алфата е с доста по-сериозно окачване, докато Стилото е със съвсем обикновено окачване - един носач и толкоз.

Коментар

Airfan написа:
          Алфата е с доста по-сериозно окачване, докато Стилото е със съвсем обикновено окачване - един носач и толкоз.
          Един носач ама вози мекичко,с обърнатия тампон е .По темата:При избора си на 2ра кола и аз бях пред подобна дилема Стило или 147.Като аз съм почитател на JTD и бензинови не са ми и минавали наум.И двата автомобила са супер и избора беше много труден.Аз избрах Запазена 147 с ниско ниво на оборудване.Като изклучим по-евтиното окачване на Стилото , друго предимство на Стилото е челния удар.147 е на доста променено шаси на Типо и хваща едва 3 звезди по Еуро Нкап,Стилото при челен удар се Гъне по-малко и има 4 звезди.Надявам се никой да не разбира дали това е така .Стилото е и малко по-широко вътре.Аз лично други предимства на Стилото немога да изтъкна,то има определено немска визия.Дизайнера му е германец и преди години се опита да направи нещо като това което сега c5 ситроен опитва,да грабне голям дял в Германия.Все пак 3вратото стило е много красивоЗа 147 мога да говоря много,но ще кажа само че взех петврата 147ца вместо триврато стило,вскичко друго е до вътрешно-моментно възприятие към автомобила.Мисля че за дама 147 е по-стилния избор.Успех
          Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
          I am in love with my cars

Коментар

Immortal написа:
            В такъв случай е най-разумно да й вземеш първо едно Типо.Като направи малко стаж зад волана (поне 6 месеца)
            абсолютно ЗА.Може и нещо от рода на пунтото ама с малките двигатели.и един съвет-защо не се престане на шофьори със стаж по малко от седмица да се купуват коли с 100+коня
            Renault Laguna 1,9 dci 2002

Коментар

Replay написа:
              Airfan написа:
              Един носач ама вози мекичко,с обърнатия тампон е .
              Мисля си, че от към стабилност Алфата ще се справи доста по-добре. За возията не мога да кажа.

Коментар

Колега аз съм за Стилото - ама съм пристрастен По горе колегите най - добре се изразиха : Вземи тази която е по - запазена и тази която повече те влече за да я караш с удоволствие

Коментар

Immortal написа:
                  В такъв случай е най-разумно да й вземеш първо едно Типо.Като направи малко стаж зад волана (поне 6 месеца), тогава й купи това, което тя си избере. Алфата по-се харесва на жените.
                  Аз заставам зад това мнение! За начинаещ шофьор - ефтина кола! Може и да не е Типо, може да е Браво/Брава например! И за предпочитане да е с 5 врати.

Коментар

Забравихме да споменем нещо интересно при Стило - сити режим на волана
                    Humppa написа:
                    Аз заставам зад това мнение! За начинаещ шофьор - ефтина кола! Може и да не е Типо, може да е Браво/Брава например! И за предпочитане да е с 5 врати.
                    Аз не съм на това мнение , въпреки че съм млад шофьор и колата ми отговаря на вашите изисквания . Та да поясня защо- липса на ABS , а и въобще по-новите коли са и с по-добри спирачки- окачване - не може да сравняваме едно Типо/Пунто със стабилността на Стило/147- при мен и хидравлика липсва , но си е до оборудване - Сити режим - въртене с един пръст на волана на място :D- по-новите коли са по-безопастни от предходните при удари др .....Сравнявам директно Пунто с 156 (която си е 147 без багажник )И все пак клоня към Алфата
                    Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Вземи на щерка си Сейченто, че докато се научи да паркира ще ви се разгони фамилията и на двамата
                      Alfa 156 SW 1,9 JTD'03
                      Fiat Punto 1,2'98

Коментар

Както казаха колегите технически двете коли са почти на едно ниво. А ако трябва да говорим за дизайн и газарийка Стилото отстъпва с доста, затова колкото и да е странно аз би избрал Алфичката, повече ме радва. Но изборът е твой. :D :D :D :D
                        Виж бейби не сме глупаци,
                        ние сме отбор от здравеняци.
                        Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
                        така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
                        http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo

Коментар

Що никой не пита: Как е по-добре, да ме шамаросат лявата буза или дясната буза?Определи бюджет на детето и каквото си избере - това ще е. Може да не иска нито алфата, нито фиата - остави я да си избере каквато кола иска.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ХАХА :D Ама тя иска Мазерати Ганд Туризмо S

Коментар

mb написа:
                              ХАХА :D Ама тя иска Мазерати Ганд Туризмо S
                              Ами нали ще й определяш бюджет - ще се побере в него. Къф е проблема? Ако може да добави към тази сума други пари - да си купува мазерати щом иска
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Бюджета й е от леля й. Колите тя си ги избра.

Коментар

Working...
                                X