Живко, а ще ни осветлиш ли поне, кой, кога и къде е казал такава глупост?!
Много хора колега много.... се приятели , познати друго трето...
Много хора, твои познати и приятели, са казали, че дизелов автомобил не трябва да се купува втора употреба?! Чак ме е страх да попитам, ЗАЩО мислят така?!
Много хора, твои познати и приятели, са казали, че дизелов автомобил не трябва да се купува втора употреба?! Чак ме е страх да попитам, ЗАЩО мислят така?!
Ама да не мислиш , че аз не съм питал.... повечето немогат да отговорят , а тези които не се притесняват от това да се изложат започват съчинение разсъждение без качествена доказателствена част.... На еди кой си като си внесъл колата дизел от еди къде си се оказала тотално смазана от към двигател , защото била на 300 км повече от това което пишело на компютъра , еди кой си си купил дизел и му дал пак проблеми по двигатела и т.н и т.н даже съм ги забравил 50% от нещата.... ама едно ми е чудно тези хора като купуват къде са гледали вярно , че тези които продават доста добре крият дефектите ама все пак !
Виж сега колега,аз също бях чувал какви ли не митове за дизеловите автомобили...ама всякакви дивотии ... Накрая се ядосах,викам си от гледане и слушане на идиоти няма да прокопсам,взех това което ми бе на сърце и не съжалявам,каквото и да ми поднесе тая кола-тя ми падна на сърцето,затова я взех.А сега да ти разясня какво бях чувал да дизела и газта от един колега в работата. Казва се Румен,но иронично му викаме Умен(дървен филофоф,всичко знае,всичко може,всичко е видал) Та тоя първо за газта...от как го познавам говореше-аз газ няма да сложа никога,двигателя няма да си спъвам,не искам да го чупя,да ми мирише на гадости...колата ми си е добре на бензин,икономична е,а и да не е разхода не ме притеснява-абдал не съм ,че газ да ползвам,тя е за готвене. Абе ред такива,чак не мога да ги изброя. И преди половин година,тоя внезапно цъфна на работа и гледам отзад на броната вентил за газова ,питам го кво е това и той гордо се бие в гърдите "Сложих газ,,много съм доволен,много икомомично,хората като ми я монтираха сложиха една джиджавка да лъже компютъа ,че да гърми двигателя (преведено-сложили му емулатор,понеже е с пълна инжекция ) Абе много доволен после,дума за газта не дава вече да се каже,било супер. Е какъв е тоя ако не тъпак...Че същия тоя ми ги говореше за дизела -не си купувай,зимата какво ще правиш,няма да иска да пали на студено,ако се чупи нещо струва двойно повече отколкото на бензинова кола,купи си дизел,че да поддържаш все едно мерцедес,като отидеш за смяна консумативи,ще ти отрежат главата щото е дизел. Нафтата у нас не ставала,какво ще правиш ако ти се падне некачествена,ще преебе мотора. На светофар като чакаш ще ти изпадат пломбите,не бъди глупак да си вземаш дизел,не ти трябва." И все в тоя дух плампаше и продължава да говори,но пред мен не смее,нали вече карам дизел )))))))))))))))))))))))))))))))) Ако и твоите приятели и познати са такива псевдоспециалисти-замисли се защо ти ги говорят тия небивалици.Аз съм твърдо за дизела,чуй как мърка един жтд двигател и после пак си помисли,дали не искаш,а да не ти говоря,колко е гот,като напълниш големия резервоар,как минаваш 800км и се чудиш "абе лампата да не е развалена,че още не свети"
Ама да не мислиш , че аз не съм питал.... повечето немогат да отговорят , а тези които не се притесняват от това да се изложат започват съчинение разсъждение без качествена доказателствена част.... На еди кой си като си внесъл колата дизел от еди къде си се оказала тотално смазана от към двигател , защото била на 300 км повече от това което пишело на компютъра , еди кой си си купил дизел и му дал пак проблеми по двигатела и т.н и т.н даже съм ги забравил 50% от нещата.... ама едно ми е чудно тези хора като купуват къде са гледали вярно , че тези които продават доста добре крият дефектите ама все пак !
Очи гледали, очи плакали!Като са баламурници е нормално да ги прецакат с кофти коли Обаче да отричат употребяваните дизели, защото те са балами..... смешно е!!!
Аз съм твърдо за дизела,чуй как мърка един жтд двигател и после пак си помисли,дали не искаш,а да не ти говоря,колко е гот,като напълниш големия резервоар,как минаваш 800км и се чудиш "абе лампата да не е развалена,че още не свети"
Една от малкото дизелови коли които съм карал е Toyota Corola незнам какъв беше размера на мотора само знам , че беше седан и беше D4D 2007 година пройзводство - на нея си карах шофьорските курсове и останах много доволен
Всичко си е до коректност от страната на тоя който продава и късмета от твоя страна.Колкото до това да не се купува дизел 2ра употреба си е глупав извод.За газовите съм скептик,не съм превърженик на алтернативни горива-или дизел или бензин.
прави са за дизелите втора ръка хората ,но това важи за всички коли нов внос в дупница и горубляне .Задължително купувай дизелов автомобил с майстор който разбира от тия коли ,наскоро на един приятел за малко да пробутат едно бмв 2005-та година на 600 000 км . Така стои въпросът и с бензиновите де ,като изтрака двигателя ще ти светне лампата
Изрично дизел втора ръка след 98-99г не се купува , без да е минал диагностика :D С 20 лв може да си спестиш доста проблеми :D А и се виждат реалните километри и може да смъкнеш така от цената
Става въпрос именно за митовете които се носят "Да не се купува дизел 2ра ръка" . Моля ви дайте си мнението и се обосновете понеже сериозно се замислям за 1ва лично моя кола след някой друг месец / месеци и силно ме вълнува тази тема ( насочил съм се към Стило 2001-2-3 година ) ако може и конкретно за този модел някой да даде мнение.
Колега, на ВСЯКА ЦЕНА, търси дизел на малко километри и със сервизна история... и ядове няма да имаш за стило, ЖТД двигатела трябва да е много добър, доста колеги вече го карат, но аз лично, ако си взимам дизел отново 2ра ръка, ще го търя под 100000км и с пълна сервизна история. Ако се поддържа е много добър двигател (дизеловия по принцип), ако пък е мурдарски каран - влизаш във споменатия мит
A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
JTD двигателите са най-здравото нещо в италианските коли, бе друже И на 400 000 да е, няма проблеми с мотора.
Зависи си от поддръжката, че има хора дето и за 100000 ще му видят сметката за това бих си търсил кола със сервизна история но и ти си прав, по-добре хубав поддържан автомобил на 200000км, отколкото на 100000 с едно сменено масло
e30 forever!
само по българските автопазари дизелите на по 7-8 години са под 160 000 км . а немец ,да си продаде дизеловата кола преди 250 000 или помпата му е тръгнала или турбото или и двете или нещо по -сериозно
......... но аз лично, ако си взимам дизел отново 2ра ръка, ще го търя под 100000км и с пълна сервизна история...........
Ако намериш такъв, обади се да те черпя една бира като дойдеш във Варна
Е, не съм казал, че пак ще е на 10 години... дай Боже нещо по-ново. Намират се със сервизна история, ама трудно...Мен ме е яд, че изпуснах за баща ми едно 406 2.1ТД на 61000 км, 12 годишно с пълна история от Пежо Италия (бежова кожа с памет, абе цепеше мрака, само че беше комби), внесе го много близък човек и 10000% си беше истинско пък и историята си го доказваше, дати, печати, фактури за гуми и вкичко. Имаше някакви малки драскотини и леко вдлъбнат калник... и аз не повярвах, но явно се намират от време на време.. имаше и едно поло 2001 на 45000км... много рядко, но има и такива коли.
e30 forever!
Коментар