Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Total Solar Eclipse, 29 Март 2006 - Турция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Total Solar Eclipse, 29 Март 2006 - Турция

Има ли навити да се съберем няколко коли и да отидем да се накефим на природния феномен? Можем да отидем на 50 км от Анталия. Ето карта на затъмнението:http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclips...006-fig03b.GIFЩе има много автобуси от България и купон съответно на турско.Разстоянието от Капитан Андреево до мястото което предлагам е около 1000 км.Ако има желаещи, можем да се съберем, да разделим разходите /по около 500 лв на кола с петрола + зелената карта/, и тръгваме. Аз съм ходил до Анкара и Истанбул... пътя ми е ясен както и подробностите по пътуването. Мислете бързо аз съм много навит. Предложения приемам всякакви.

Разкажи повече!... че не успях да намеря информация по въпроса...
    FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Пълно слънчево затъмнение ще бъде наблюдавано в различни части на земното кълбо на 29 март 2006 година. Тесният коридор, от който ще може да се наблюдава природното явление пресича почти половината земно кълбо. Началото му е в Бразилия, минава през Атлантическия океан, Северна Африка и Централна Азия, където завършва в западна Монголия. Продължителността на явлението според NASA ще бъде 4 минути. При пълно слънчево затъмнение се наблюдават редица интересни и зрелищни явления: слънчевата корона, слънчеви протуберанси, броеницата на Бейли и други. Най-близката до България точка, от която ще може да се наблюдава това пълно слънчево затъмнение е в град Манавгат, южна Турция, съвсем близо до курорта Анталия. По време на затъмнението на 29.03.2006 най-лесни за наблюдение ще бъдат Венера (магн. -4.3) и Меркурий (+0.9). Юпитер (-2.4) ще бъде видим само от Бразилия. Най-светлата звезда - Сириус (1.44) ще бъде видима само от наблюдателите на изток от Турция. Марс (+1.2), макар и трудно, ще може да се наблюдава в съзвездието Телец от Турция и по-източните точки.Следващото пълно слънчево затъмнение ще бъде на 1 Август 2008. То ще се наблюдава в Централна Азия, най-северните части на Европа и Северна Америка и ще е с продължителност само 2 минути.От България пълната фаза на това затъмнение няма да се наблюдава, но ако прескочим до съседна Турция и по- точно до красивия курорт - Анталия, ще можем да я наблюдаваме. Град Манавгат се намира на брега на Средиземно море и точно през него ще мине централната линия на ивицата на пълното слънчево затъмнение. Това е най-близкото до нас място, откъдето ще може най-дълго да се наблюдава пълната фаза на затъмнението - 3 мин. и 46 сек. )

Коментар

Интересно ще е... а в България какво ще се види?
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Mazgarev написа:
          Интересно ще е... а в България какво ще се види?
          Нищо. Обикновен мартенски ден :D

Коментар

А чели ли сте "Денят на трефидите" :D

Коментар

Working...
            X