Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за помощ да се справя с един GSM

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Моля за помощ да се справя с един GSM

Дядо Коледа ми донесе от братски Китай този GSM: http://www.pandawill.com/sunno-q880-...or_p34071.html Телефонът е чудесен и работи отлично. Има си всичко което трябва да има един съвременен телефон. Мой колега, който разбира от компютърна техника му инсталира доста приложения, които заработиха нормално.Проблемът ми е следния: Видно от цитирания сайт телефонът работи на 18 езика сред които руски и инглийски - това са езиците, на които бих се справил с менютата му. Но телефонът пристигна с меню на френски - език от който си нямам никакво понятие. От близо седмица се мъча да намеря начин да променя езика /качих и ползвах френско-български речник/, но така и не стигам до меню, което да извършва промяна на езика. Приложенията, които ми инсталираха допълнително са с български и английски менюта и с тях нямам проблеми. Проблемът е в настроиките на самия телефон - само те излизат на френски. Според моя колега, вероянто Windows Mobile 6.5, ми е инсталиран с версия на френски и не подлежи на промяна, освен с преинсталация, което той не иска или не може да направи и е трябвало когато поръчвам телефона изришно да отбележа езика. Пак добре, че не дойде на китайски.Моля, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем или още по-добре, ако е решавал такъв или поне има някаква идея как може да бъде решен нека сподели!
    Peugeot 301
    Punto 1.9 JTD - на жената

Влизаш в all4smartphone.com ползваш търсачката и си намираш теми където подробно е обяснено как да си преинсталираш устройството и от къде да си намериш необходимите каб файлове
    Bravo 1.2 16v
    Lancia Dedra 1.8 16v
    Suzuki GSXR250R

Коментар

Венко, за езика мога да ти помогна веднага, ей сега ще ти звънна.

Коментар

Ако е с Windows Mobile много правилно сте се ориентирали къде е проблема. Пишеш на търговеца дали може да ти изпрати англоезична версия или ... търсиш същата по торентите из итнернет... Приятелят ти се страхува с основание, защото ако не "пасне" Windows Mobile, която ще ти "налее" може да си имаш една 100 доларова "тухла".
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мда... не стана както си мислех.Джаджата е с Windows Mobile 6.x (нещо си)...Инсталиран е на французки...Интересно...наскоро си играх с един палм-комп с виндовс на испански и го обърнах на английски... това обаче не ще.Познанията ми по френски бяха достатъчни, но не и практиката с "подвижния прозорец"...

Коментар

Защото е регионализиран на системно ниво за това. Аз си имам един МЕДИОН, който беше ТУХЛА и го правихме по трудния начин. За точно тая джаджа трябва да се намери англоезичната версия и да му се "налее". Но версията ТРЯБВА задължително да е за него - малко е шитнява тая OS и ако се обърка нещо - става ... тухла...Абе, колега я кажи играчката бива ли? Ако да - зема да поръчам една на жената, че на дизайн го докарва
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

http://forum.xda-developers.com/Това е мястото, където ще намериш ROM файлове, но не виждам твоя телефон там.Поинтересувай се от кого братята китайци са копирали модела, че да ползваш негов ROM.По мое мнение и търсене, това е Samsung M8800.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

За колегата jenshen73: Да смятям че телефонът си струва. Моят син има Нокиа 5800 който струва два пъти повече от моя телефон, но в повече има само по-добър /стерео/ звук -все пак е Xpress Music, автоматично обръщане на екрана - при мен е ръчно и екрана на Нокията е с повече цветове. Иначе Нокията е със Симбиан, което за мен е малък недостатък. Всичко останало моя телефон го има. Моя телефон е с процесор 460 MHz, а Нокията с 360 MHz. Забравих нещо важно - Нокията е 3G. Но нека не забравяме, все пак че цената е х2.За колегата Malone: Да на външен вид телефонът много прилича на Samsung M8800 но има вграден GPS, Wi-Fi и пр. киота мисля Samsung-а няма.
                Peugeot 301
                Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Езика се сменя през regedit, не помня къде точно в xda-developers рових да видя конкретните стойности за различните езици, но пусни една тема там все някой ще отговори.
                  Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                  X