Тази тема е пълна с толкова яд,нерви и жажда за надцакване, че ми се разтрепериха ръцете (за което се извинявам ако има грешки по-надолу). Много поздрави и крепко здраве на всички участващи ожесточено в дебата за личните данни и тяхната защита. Естествено и двете страни са прави, но пък на никой не му се чете безпристрастно (освен на мен май Yellow_Flash_Colorz_PDT_11 ). Еle - за пореден път се радвам как скачаш тук и там да защитаваш тезата си - а именно, личните данни са достъпни по прекалено много начини със и без подслушването. Пример : Щом може 19 годишно пишлеме да ми звъни по телефона и да ми знае името и да ми казва "Кога ще правим далаверата ?", представете си колко е трудно да добиеш тези данни. А относно подлсушването - естествено, че няма да се подслушват всички, не се бъркайте с Тошово време (за по-зрелите се отнася), не че сега ДАНС не знае всичко за Вас и намеренията Ви. Просто това е "Много шум за нищо" - по-незадълбочените хора ще си помислят, че навлезе ли този закон всеки престъпник е с преброени дни. Подслушването не е измислено преди две седмици, хората се подслушват и от преди тръбенето за този закон. Просто привидното "правене на нещо" удовлетворява средния българин, седящ на дивана, разтриващ краката си и боцкайки салатка. И тук еle имам едно много важно запитване към теб - след като ти си толкова явен и деен защитник на човешките права, защо не ги защитаваш докрай ? Защо не станеш стожер на този тип обществено поведение ? Защо не съдиш хората, които нарочно или не са те подвели ? Щом искаш да си такава - защо не водиш дела ? Защо не се разровиш до дъно в проблемите за които ти просто казваш, че решаваш ежедневно ? Поздрави на всички
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"1984" = 2010 - това е проблемът
Collapse
X
-
По-нагоре има ебаси аргумента..., младежа дето се притеснява, че подслушвайки го по телефона ще знаят какви данъци не плаща..., альооо, зеленкия, дори по филмите показват, че важните разговори се провеждат на 4 очи далече от други УШИ или СРС. Ама нали трябва да си пишем..., аз лично за данъци си говоря на ушенце с моята счетоводителка - ако нещо ме цака - поне мога да я ухапя, ако не друго...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
undermind написа:Тази тема е пълна с толкова яд,нерви и жажда за надцакване, че ми се разтрепериха ръцете (за което се извинявам ако има грешки по-надолу). Много поздрави и крепко здраве на всички участващи ожесточено в дебата за личните данни и тяхната защита. Естествено и двете страни са прави, но пък на никой не му се чете безпристрастно (освен на мен май Yellow_Flash_Colorz_PDT_11 ). Еle - за пореден път се радвам как скачаш тук и там да защитаваш тезата си - а именно, личните данни са достъпни по прекалено много начини със и без подслушването. Пример : Щом може 19 годишно пишлеме да ми звъни по телефона и да ми знае името и да ми казва "Кога ще правим далаверата ?", представете си колко е трудно да добиеш тези данни. А относно подлсушването - естествено, че няма да се подслушват всички, не се бъркайте с Тошово време (за по-зрелите се отнася), не че сега ДАНС не знае всичко за Вас и намеренията Ви. Просто това е "Много шум за нищо" - по-незадълбочените хора ще си помислят, че навлезе ли този закон всеки престъпник е с преброени дни. Подслушването не е измислено преди две седмици, хората се подслушват и от преди тръбенето за този закон. Просто привидното "правене на нещо" удовлетворява средния българин, седящ на дивана, разтриващ краката си и боцкайки салатка. И тук еle имам едно много важно запитване към теб - след като ти си толкова явен и деен защитник на човешките права, защо не ги защитаваш докрай ? Защо не станеш стожер на този тип обществено поведение ? Защо не съдиш хората, които нарочно или не са те подвели ? Щом искаш да си такава - защо не водиш дела ? Защо не се разровиш до дъно в проблемите за които ти просто казваш, че решаваш ежедневно ? Поздрави на всичкиВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:undermind написа:Къде намери неточност в изказването ми ?Impossible is nothing !
Коментар
-
Immortal написа:Женшен, имаш ли какво да криеш за данъците, че само на 4 очи ги коментираш Аз си декларирам всичко и си плащам до стотинка...кат не ща да си плащам - запорират ми старата Темпра, дето отдавна съм я продал и пак си плащам Млада ли е сметководителката?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз пък искам да знам как докато свалям 4 торента от 400 различни места и едновременно с това си пиша "заговорнически" с Immortal по Skype какъв ще да е тоя сървър централен, дето ще успее да издържи само на моят трафик, да отсее Skype чата ми и да успее да го дешифрира в реално време... Ухааа, аз за това пари няма да дам на държавата и ако се приеме подобен закон ще я съдя в Страстбург - за харчене на данъците ми за шизофренично-параноидни-депресивни психози...FIAT Bravo Multijet 1.9 150 k.c / 11.2008 г.
FIAT Punto 1.2 75 к.с. / 12.1993 г.
Коментар
-
Офф много заблудени сте повечето дето така си мислят ,че държавата го прави за нас...Като го прави за нас до сега да бяха хванали и с по-обикновенни средства доста сенчести кръгове , престъпници и да си свирукаме.Разберете по е важно да имаш политически чадър - могат да окажат натиск на всяка една институция по начини който си ги знаят и да изманипулират хора и организаций.И от държавата по-силно няма - само трябва да има свесни хора на правилните места.И тези дето говорят аз няма какво да крия приемете го - утре спечели от тотото , да ти идват е така пари от далаверки който и да не са незаконни не си ги отчиташ и тем подобни - и като те навестят я якички я мутри много весел ще ти се стори живота.А за тва ,че много лесно ти намират информация за теб - тъпия фейс буук за какво е?!Искат ти името да се регнеш - от там нататъка си слагаш снимка и остава и да си напишеш откъде си - е какво вече е толкова сложно да те намерят?Като сам си си ги предоставил данните....Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части
Коментар
-
jenshen73 написа:По-нагоре има ебаси аргумента..., младежа дето се притеснява, че подслушвайки го по телефона ще знаят какви данъци не плаща..., альооо, зеленкия, дори по филмите показват, че важните разговори се провеждат на 4 очи далече от други УШИ или СРС. Ама нали трябва да си пишем..., аз лично за данъци си говоря на ушенце с моята счетоводителка - ако нещо ме цака - поне мога да я ухапя, ако не друго...FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Не смятах да пиша по темата, но понеже видях много мнения на "борци за човешки права" реших да се включа без желание да се конфронтирам с когото и да било. Не съм чел проектозакона, но според коментарите които чух въобще не става въпрос за подслушване и записване на разговори, а единствено до локализиране местоположението на преносителя на телефона. Но дори и да става въпрос за записване на разговори лично аз за себе си нямам какво толкова да крия, за разлика от тези които имат, но пък едва ли го казват по телефона. Пък и като знам операторите с каква охота дават разпечатки, притесненията за нарушаване на личните ми свободи се изпаряват напълно. В тази връзка според изказване на директора на Ямболската полиция, убийството на младо момче от двама негови връстници преди повече от половин година, което беше разкрито преди дни, отдавна да беше факт, ако навреме са били получени разпечатки от мобилните оператори. Та лично за мен по-голямо нарушение на човешките ми права е край мен да се разхожда убиец, отколкото да бъдат записвани разговорите ми - записи които никога няма да видят бял свят. Пък и да видят - човек не съм убил, плащам си данъците, не съм крал...В този смисъл тоя закон, за който толкова се палите, мен въобще на ме касае. А вас?Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Напълно подкрепям горното мнение. И аз не смятах да пиша, ама е. Аз не се притеснявам от нищо. Неправя незаконни неща. В скайп-а си имам над 100 познати. Има хора като брат ми например с по 4-500 познати. И си пише по цял ден. Е, не с всички но с доста. И това е 1 човек. Хората гледат май много Матрицата. Какъв ресурс е необходим да се следи на всеки един от нас кореспонденцията. Някой замисля ли се над този елементарен въпрос? Или всички мачкат копчета по клавиатурките, като онази разпалената джурналя, която е намерила за какво да мрънкя и да пълни страниците на вестниците или ефирите на радиостанции и телевизии. И както казаха по-нагоре. Аман от борци за човешки права. Когато се прави нещо за уж по голяма сигурнуст (дори и идеята му е похвална) се реве с все сила за ограничаване на правата. Когато се обърне каруцата - МВР да си върши работата и що не откриват еди кво си. Хора не всичко е "От местопрестъплението НЮ и ЛА". Нещата са съвсем други в тоя живот. Апашите от много време използват глобалната мрежа за престъпленията си. Дори и за физическите престъпления (Справка терористичните атаки в САЩ, всичко е било нагласено през СКАЙП според ФБР). Така че, тези с нарушените права най-добре да замълчат. Тая тема е към катинар от много отдавна ми се струва.
Коментар
-
Че и двете имат + и - е ясно! Също така, че на дали някой иска да се разхожда с терористи, убиици и т.н. по улиците пак ОК. Спорът тръгна от там, че проекто закона /бъдещ закон/ е против конституцията. И пак Ви казвам ако аз, ти, ние, вие няма какво да крием или това което крием маловежно - хубаво. Но я си представете, че някой от Вас е да речем народен представител /депутат/ или доста влиятелен бизнесмен??? Идеята е че със ЗАКОННО подслушване на телефона лесно може да бъдат намерени компромати за него с които след това, той да бъде изнудван да направи нещо си!!! Сега си представете, че това нещо е да гласува "за" някой идеотски закон /повече и от този/ кой би се изпатил? Да не говорим, че това си е връщане в онази система то затова и темата е с такова заглавие!Иначе и според мен темата е за ключ, защото скоро ще премине добрия тон. Както и да е. Нека Ви пожелая весело постещане на 2010г. и всичко най, най!!! Наздраве ще се видим след празника пакFIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Добре де, той като е честен бизнесмен, от какво се притеснява ? А за дупетатите въпроса е излишен. Те са дръга държава тия. Кой, член на конституцията го забранява. Това ми мирише малко на "ограничаването на правата" с камерите за видеонаблюдение. И там беше посочен член от конституцията който забранява филмиране, фотографиране бла бла бла бла без знанието на обекта и съвсем съзнателно или не се пропускаше останалата част от този член, който гласеше "освен в предвидените в закона случай".
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар