Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"1984" = 2010 - това е проблемът

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    ele написа:
    kiro_of_the_day, Lane Staley: В конституцията пише, цитата е по-горе, за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че трябва да ви се подслушват гсм-ите, това вече е закон, следователно не е незаконно да се подслушват. Друг е въпросът дали е морално, правилно и прочее.... но въпросът за законността е изяснен. А сега си разяснете сами какво къде пише, какво е законно и какво е незаконно, преди да започнете с речите си аз какво съм написала.
    Ей сега само да се загащим и ще седна да ти пиша лекция по конституционно право...За да разбираш законите не е нужно само да ги четеш... То иначе 8 милиона юристи щеше да има в тая държава.
    давай, все пак си юрист, нали?Много сте силни да се пънете за малките си права, които нямат кой знае какво значение (освен ако не кроите пъклени планове по телефона с новата си изгора, а жена ви е точно в подслушвателната агенция), но когато опрете до реалните права се дърпате като магаре на мост. Когато ви излъгаха посления път в магазина какво направихте - подвихте опашка и се прибрахте в къщи мърморейки, за да може да се излеете яда на някой, който е споделил, че си е потърсил правата на потребителя, които ежедневно се нарушават??? Не можете да защитите елементарните свободи и права, които са ви дадени, но сте се насочили към по-големите неща...Пак се замислете дали вашите дела предразполагат да се изказвате по правата и свободите на хората.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

jenshen73 написа:
      Според мен Елена е права, но нали тя и аз сме по презумпция тръни в много очи - никой не чете какво тя пише - по-горе дори ми и цитираха Конституцията, която оказва се, че дори не е и КОНСТАНТНА:
      (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.
      Което според мен изчерпва спора, защото видиш ли ЗАКОНА явно е предвидил случаи, а сега просто ще разшири ТЕЗИ случаи.
      Как ти звучи следното:КОНСТИТУЦИЯ: (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.ЗАКОН: Да бъдат записвани и съхранявани телефонните разпечатки, (защо не и запис на всички разговори), интернет връзките и т.н. на ВСИЧКИ граждани във ВСИЧКИ случаи.Защото със заобиколни думи, точно това цели един такъв закон. В конституцията е казано, че има някакви си, строго определени случаи, в които се допуска, с разрешение на съответния орган, ограничаване на това право...а не, че законът може да допусне във всички случаи да се записва... иначе няма смисъл някак си.

Коментар

Елена, леко са ти разместени понятията за "малки" и "големи" права.

Коментар

ele написа:
          Много сте силни да се пънете за малките си права, които нямат кой знае какво значение (освен ако не кроите пъклени планове по телефона с новата си изгора, а жена ви е точно в подслушвателната агенция), но когато опрете до реалните права се дърпате като магаре на мост. Когато ви излъгаха посления път в магазина какво направихте - подвихте опашка и се прибрахте в къщи мърморейки, за да може да се излеете яда на някой, който е споделил, че си е потърсил правата на потребителя, които ежедневно се нарушават??? Пак се замислете дали вашите дела предразполагат да се изказвате по правата и свободите на хората.
          Девойче, ако за теб истинското, голяяяяяямо право, е да не те минат с 5 стотинки в магазина...Имаме различни ценностни системи с теб, но в случая на фокус беше абсолютната глупост която изръси с характерния за теб тон на селски даскал. Хайде спри да се излагаш и заяждаш. Когато ти посочат грешка се поучи, а недей да скачаш в доспехите.
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Immortal написа:
            Елена, леко са ти разместени понятията за "малки" и "големи" права.
            Никак даже. Не може да да се подиграваш на другите и да им казваш, че трябвало да се срамуват, че са си потърсили правата, а да се изказваш какво е свободата. Ами това е свободата - да знаеш правата си и не оставяш другите да ти ги отнемат. Затова аз съм свободен човек А това, че някой ще подслушва 6 милиона българи - може би трябва да наемем целия китайски народ да слуша и анализира всички разговори. А това, че като говориш по телефона на обществено място и 10 човека (че и повече понякога) край теб слушат какво говориш - това брои ли се за подслушване??? Може би законът трябва да включва задължително носене на тапи за уши.Lane Staley: Ти просто не можеш да приемеш факта, че съм права. Затова започваш с обидите.... типично за губещите спора

Коментар

Еle наистина ли сравняваш лъжата в магазина с това да властимащите да следят кореспонденцията ти!?Друго за кеото мисял, че някой беше писал по-горе. Каква ми е гаранцията, че мой разговор за имуществебото ми състояние, здравословното и т.н. няма да попадне в ръцете на "наглите", "крокодилите" или т.н.Каква е гаранцията, че някой компромат няма да попадне в ръцете на неподходящи хора и те да вербуват съответен човек /на съответна позиция в обществото/ за нещо.Нали се сещате, че нещо извадено от контекста на изречение придобива съвсем друг смисъл.
              FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

ele написа:
                Lane Staley: Ти просто не можеш да приемеш факта, че съм права. Затова започваш с обидите.... типично за губещите спора
                Права си Ленче, така не ме бяха разбивали в спор откак ми обясняваха, че Маркс е писал след ВОСР.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

ele написа:
                  А това, че някой ще подслушва 6 милиона българи - може би трябва да наемем целия китайски народ да слуша и анализира всички разговори.
                  Нямаш си и на идея колко малко хора трябват за това. Особено с услугите на съвременната техника.А и не става въпрос за подслушване, а за записване. Пък слушането на записите - на когото и когато потрябва

Коментар

ele написа:
                    Много сте силни да се пънете за малките си права, които нямат кой знае какво значение (освен ако не кроите пъклени планове по телефона с новата си изгора, а жена ви е точно в подслушвателната агенция), но когато опрете до реалните права се дърпате като магаре на мост. Когато ви излъгаха посления път в магазина какво направихте - подвихте опашка и се прибрахте в къщи мърморейки, за да може да се излеете яда на някой, който е споделил, че си е потърсил правата на потребителя, които ежедневно се нарушават??? Не можете да защитите елементарните свободи и права, които са ви дадени, но сте се насочили към по-големите неща...Пак се замислете дали вашите дела предразполагат да се изказвате по правата и свободите на хората.
                    Май приписваш свои качества другиму... Айде гепи от мене един поздрав и легай за да не се излагаш повече...http://vbox7.com/play:1d282649
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

TAIF написа:
                      Еle наистина ли сравняваш лъжата в магазина с това да властимащите да следят кореспонденцията ти!?Друго за кеото мисял, че някой беше писал по-горе. Каква ми е гаранцията, че мой разговор за имуществебото ми състояние, здравословното и т.н. няма да попадне в ръцете на "наглите", "крокодилите" или т.н.Каква е гаранцията, че някой компромат няма да попадне в ръцете на неподходящи хора и те да вербуват съответен човек /на съответна позиция в обществото/ за нещо.Нали се сещате, че нещо извадено от контекста на изречение придобива съвсем друг смисъл.
                      Мисля, че трябва да се тревожиш повече как личният ти лекар съхранява информацията, защото от там може да се получи много лесно. Може би трябва повече да се притесняваш какво става с всичките тези копия на личната ти карта, може би трябва да се притесняваш повече от служителите на мобилните оператори, които имат достъп до личния ти номер и кой кога те е търсил. Може би трябва повече да се притесняваш как служителите в данъчното съхраняват информацията ти - много е лесно да получиш информация кой какви данъци плаща - просто трябва да се наредиш на опашката и да слушаш внимателно. Много се пънете за неща, които все още не са факт, а за нещата, които са факт - не ви е грижа. Защото евентуалното подслушване е много страшно, но това, че като отидете в банката и попитате каква е наличната сума в сметката, а някоя госпоица го каже на всеослушание - това е ОК и е приемливо!!! Приемливо е да си давате личната карта наляво и надясно без да се интересувате дали въпросният търговец е регистриран по ЗЗЛД.... нямам думи - затревожете се за тези неща, след това за нещо, което все още не е факт - приказката за Гъргалчо нали я знаете!!! kiro_of_the_day: Къф ти е проблемът на тебе - има някакъв закон, че не мога да пиша каквото мисля ли? Това не е ли ограничаване на свободата на словото или всеки да може да каже какво мисли, независимо дали на другите им харесва или не? И стига с това излагане, като няма какво друго да кажете, наблягате на това, че някой се излагал - не се излагам, упражнявам правото да кажа какво мисля. Жалко, че борци за свобода мислят, че е излагане.

Коментар

Аз проблем нямам. Проблема е твой.Едно е да изказваш мнение, друго е да говориш за неща, които не разбираш.
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          Аз проблем нямам. Проблема е твой.Едно е да изказваш мнение, друго е да говориш за неща, които не разбираш.
                          Аз също нямам проблем, а ти нямаш желание да разясниш. След като не искаш да разясниш, няма защо да ме сочиш с пръст.

Коментар

ele написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            Аз също нямам проблем, а ти нямаш желание да разясниш. След като не искаш да разясниш, няма защо да ме сочиш с пръст.
                            Той те сочи с крак,а не с пръст
                            Marea HLX 147ps

Коментар

ele написа:
                              Мисля, че трябва да се тревожиш повече как личният ти лекар съхранява информацията, защото от там може да се получи много лесно. Може би трябва повече да се притесняваш какво става с всичките тези копия на личната ти карта, може би трябва да се притесняваш повече от служителите на мобилните оператори, които имат достъп до личния ти номер и кой кога те е търсил. Може би трябва повече да се притесняваш как служителите в данъчното съхраняват информацията ти - много е лесно да получиш информация кой какви данъци плаща - просто трябва да се наредиш на опашката и да слушаш внимателно. Много се пънете за неща, които все още не са факт, а за нещата, които са факт - не ви е грижа. Защото евентуалното подслушване е много страшно, но това, че като отидете в банката и попитате каква е наличната сума в сметката, а някоя госпоица го каже на всеослушание - това е ОК и е приемливо!!! Приемливо е да си давате личната карта наляво и надясно без да се интересувате дали въпросният търговец е регистриран по ЗЗЛД.... нямам думи - затревожете се за тези неща, след това за нещо, което все още не е факт - приказката за Гъргалчо нали я знаете!!!
                              Ти май пак не схващаш за какво иде реч! Личния ми лекър обслужва да кажем 200 пациента и не крие нещо Бог знае колко съществено. За копията на л.к. съм съгласен! Всеки прави копия за щело и нещяло, но пак с това могат да бъдат измамени колко хора 100-200-1000? За банките ненам - аз съм почти всеки ден в някоя /просто по работа/ и досега никоя не го е казала, но пак, казвайки такова нещо колко хора ще го чуят в банковия салон 20-30? За данъците!? Какво като разберат хората какви данъци плащам!!! Идеята е какви не плащам !!! И за какви си говоря по ТЕЛЕФОНА с моя адвокат, счетоводител и т.н.!!!ele, не вярвам, че си толкова наивана да си мислиш, че ще бъдат подслушвани хора от кол и въже! Никой няма да се занимава с Марчето от 9А клас която я зарязало гаджето й Иванчо от 12А на който вчера тате му е купил нова кола!? - Не! Никой няма да се занимава с такива хора докато не съгрешат нещо и не трябва да ги хващат в издънка. Ще се подслушват влиятелни хора /бизнесмени, политици и т.н./ които след това лесно да бъдат манипулирани!!! П.С. Ще ми разкажеш ли приказката за Гъргалчо Наистина не я знам, а мисля скоро да лягам, че утре съмн на работа!
                              FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

Коментар

Всички сте гледали филма "Матрицата", ама май не всички сте го разбрали.За романа 1984 на Оруел няма да споменавам, щото съм сигурен, че които са го чели са малко, а пък които са го разбрали - още по-малко.Жалко.

Коментар

Working...
                                X