Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли да се плащат данъци или не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ele написа:
    Kuku: тия неща с листовките ги знаем, с какви механизми обаче една застрахователна компания гарантира, че след 20 години ще може да ми изплати поне вноските, които съм направила. Всички видяхме как пенсионните засраховки се стопиха за няколко месеца. paralesa: Ти изобщо разбра ли аз каква теза защитавам или пишеш според наклона? Истина е, че циганите крадат, истина е, че българите крадат не по-малко. Истината е, че всички цигани, които съм срещала в чужбина, са много по-услужливи, мили и прочее от кои да са българи, които съм срещнала. Само който не е бил в чужбина и не е опрял до помощ от сънародници не знае за какво става въпрос - повече помощ съм получила от цигани (не само български), отколкото от българи. Не виждам каква теза защитавам тук - може да вземеш да ме светнеш да се подготвя.
    Ele тук говориш за типично балканския комплекс - "бях никой, сега на запад съм голям, не ме занимавай със себе си". Да, тук си права, комплекса за малоценност, които носят балканските държави избива във всякакви посоки и то по доста груб начин. За циганите, които пак споменаваш - при тях това нещо го няма защото циганите нямат норми, нямат желания и правила. Всеки един циганин от България може да отиде да работи и ще ти помогне, но не защото е услужлив, а защото има парите. Циганите нямат родина, не изпитват носталгия към мястото откъдето са тръгнали, затова са такива.
    Impossible is nothing !

Коментар

ele написа:
      Kuku: тия неща с листовките ги знаем, с какви механизми обаче една застрахователна компания гарантира, че след 20 години ще може да ми изплати поне вноските, които съм направила. Всички видяхме как пенсионните засраховки се стопиха за няколко месеца.
      Поинтересувай се, провери, прочети - как, какво, защо, кога, къде, кой...... това НЕ съм го измислил аз

Коментар

ele написа:
        Kuku: тия неща с листовките ги знаем, с какви механизми обаче една застрахователна компания гарантира, че след 20 години ще може да ми изплати поне вноските, които съм направила. Всички видяхме как пенсионните засраховки се стопиха за няколко месеца.
        Никак. Освен с добрия си рейтинг. Многогодишен.Кои "пенсионни застраховки" имаш предвид? Кои са се стопили?Или нещо бъркаш термините.
        ele написа:
        paralesa: Ти изобщо разбра ли аз каква теза защитавам или пишеш според наклона? Истина е, че циганите крадат, истина е, че българите крадат не по-малко. Истината е, че всички цигани, които съм срещала в чужбина, са много по-услужливи, мили и прочее от кои да са българи, които съм срещнала. Само който не е бил в чужбина и не е опрял до помощ от сънародници не знае за какво става въпрос - повече помощ съм получила от цигани (не само български), отколкото от българи. Не виждам каква теза защитавам тук - може да вземеш да ме светнеш да се подготвя.
        Пък тука, вече наистина се оля ...Колко време си живяла в чужбина, че непрекъснато се опитваш да ни убедиш в богатия си задграничен опит?Една седмица? Два месеца?И как ти помогнаха циганите европейци? Ти умираше от глад до някой контейнер или те спасиха от измръзване, приемайки те в циганската си колиба под някой алпийски връх. И ти правиха някакъв цигански вуду аналог, за да те спасят?Разкажи ни някоя покъртителна и романтична история. Разкъсай ни сърцата.Има ли нещо въобще, което да не си преживяла ти или на "едни твои познати" да не се е случвало?
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

ele написа:
          paralesa: Ти изобщо разбра ли аз каква теза защитавам или пишеш според наклона? Истина е, че циганите крадат, истина е, че българите крадат не по-малко. Истината е, че всички цигани, които съм срещала в чужбина, са много по-услужливи, мили и прочее от кои да са българи, които съм срещнала. Само който не е бил в чужбина и не е опрял до помощ от сънародници не знае за какво става въпрос - повече помощ съм получила от цигани (не само български), отколкото от българи. Не виждам каква теза защитавам тук - може да вземеш да ме светнеш да се подготвя.
          Екстра екстра ще ви събера с моята колежка тъкмо и тя е Елена .... че те горките ние само си въобразяваме , че са такива ... те са онеправдани нямат пари и те не крадат те просто си взимат имаше го даже в 1 репортаж ..... Жалко найстина , че не си се сблъсквала с жестоката реалност , защото честен циганин не съм виждал няма и да видя.... вижал съм честен циганин до един момент .... и после всичко се променя ! Всичките тия огранизаций които защитават малцинства и тем подобни са пълни с хора като теб които дори не са срещали цигани ( в някой случай ) Същото е и с бездомните кучета.... дайде да ги защитим не е хуманно да ги убиваме и кой го казва няк’ви лелки които не са срещали бездомно куче !И защо като циганите са толкова добрички ТУК пред нас казват ние сме цигани ние сме малцинство , а когато направят зулума в чужбина казват "О НЕ аз съм Българин" ще ми обясниш ли това ? Те просто гледат да им е добре на тях те са паразити ! Оттам дойде и името на българина из Европа - Крадлив хитрец опитващ се да прецака системата.

Коментар

ele написа:
            Kuku написа:
            Crush, застраховките са по-добре от банката
            С какво са по-добре застраховките? Банките гарантират влогове до 50 000, застраховките какво гарантират? Грънци!
            Само едно уточнение:Не банките, а Гаранционният фонд на банките гарантира парите по депозити и не са до 50 000, а до 100 000 при това за всяка банка. Т.е. във всяка банка може да имаш по 100 000 лева, които при нужда ще ти бъдат изплатени. По друг начин казано - в БГ има 26 банки (доколкото си спомням) и това прави 2 600 000 лева гарантирани за всеки човек Дай боже всекиму
            == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Kuku написа:
              Поинтересувай се, провери, прочети - как, какво, защо, кога, къде, кой...... това НЕ съм го измислил аз
              Ми интересувала съм се. Ако след 15 години тази застрахователна компания изчезне, изчезват и моите пари. Ако някой реши да инвестира лошо - моите парички също затъват. Това е. Malone, Jivko Georgiev: В чужбина съм живяла достатъчно, за да мога да твърдя това, което твърдя. Не говоря за ровене по кофите, говоря за съвсем елементарни неща, като превоз до града, щото си изтървал превоза и трябва да висиш 3-4 часа до следващия. Интересно е как поставяте всички цигани в графата: крадци, а всички българи в графата: честни. Предпочитам да съдя за някой по това, което е, а не към коя раса или народност принадлежи даден човек.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                Kuku написа:
                Ми интересувала съм се. Ако след 15 години тази застрахователна компания изчезне, изчезват и моите пари. Ако някой реши да инвестира лошо - моите парички също затъват. Това е. Malone, Jivko Georgiev: В чужбина съм живяла достатъчно, за да мога да твърдя това, което твърдя. Не говоря за ровене по кофите, говоря за съвсем елементарни неща, като превоз до града, щото си изтървал превоза и трябва да висиш 3-4 часа до следващия. Интересно е как поставяте всички цигани в графата: крадци, а всички българи в графата: честни. Предпочитам да съдя за някой по това, което е, а не към коя раса или народност принадлежи даден човек.
                Да съм поставил българите в графата честни ? Къде го прочете това в поста ми ?????

Коментар

Малко оффтопик:Да,трябва да се плащат.
                  Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                  Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                  Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Ааа не така с доверието, Еле, че ще те изиграят някъде. Плюс това много зависи "този някой, който ти е помогнал", къде и колко време е живял... В Испания когото и да спреш на улиците и да помолиш да те опъти, ще си зареже работата, ще те хване под мишка и ще те заведе, за да е сигурен, че наистина ти е свършил работата... Друго - не вярвам ходейки си по безлюден път, да те вали дъжд на поразия и да приличаш на премръзнало коте като помахаш на някоя кола и помолиш за помощ да ти откажат. Хората се водят по поведението на масите около тях. Аз миналата събота като слизах от Алеко така взех една госпожа, която трепереше, нищо че колата беше до тавана натъпката с багаж... И бих спрял на всеки в беда, но с едно наум, че може и измама да е... Просто съм си патил и с палката на кръста ми е доста по-спокойно да излезна от колата, пък то нека не ми се налага да я използвам.Колкото по темата, останах на кръстопът дали застраховка, дали влог...
                    www.CarProfi-BG.com
                    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
                    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
                    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

ele написа:
                      Kuku написа:
                      Ми интересувала съм се. Ако след 15 години тази застрахователна компания изчезне, изчезват и моите пари. Ако някой реши да инвестира лошо - моите парички също затъват. Това е.
                      От това което пишеш излиза, че явно не си се интересувала изобщо!Посочи ми някоя застрахователна компания, предлагаща подобен продукт, която е изчезнала?!Аз после ще ти посоча няколко на по 100 години

Коментар

ele написа:
                        Ми интересувала съм се. Ако след 15 години тази застрахователна компания изчезне, изчезват и моите пари. Ако някой реши да инвестира лошо - моите парички също затъват. Това е.
                        Ще излезе, че си много далновидна, браво.А защо се осигуряваш след като "осигурителната" компания НОИ в България е фалирала тотално?В момента държавата изплаща пенсии и останалите осигурителни премии не от събраните и управляваните толкова години средства, а от свежите вноски сега, тези на които ти разчиташ когато се пенсионираш или разболееш.Еманация на класическата пирамидална структура при финансовите измами.Ясно ли ти е това, за да не се впускам в някакъв по задълбочен анализ?Ако всички работещи българи спрем да се осигурявам сега, до един месец няма да има пари за пенсии и болнични.Няма само мен да лишат от пенсия, а ще лишат от пенсия и тези, които са се осигурявали изрядно да речем 40 години.Техните пари ги няма, изхарчени са и то не за пенсии, а за издръжка на самата система.Система, която не съхранява, не инвестира и не увеличава събраните пари за да може да се издържа от печалбата, а система която само разпределя пари. Взема от работещите и дава на неработещите.И с част [за съжаление голяма] от тези пари си осигурява луксозно функциониране, харчене.След това харчене идва обаче момента, когато свежите вноски не могат да покрият задълженията на НОИ към неработещите. И следват намаление на пенсиите. Или увеличаване на вноските.За да могат влизащите в НОИ пари да стигат за пенсии и за харчене на НОИ.Дано стана ясно.Аз не се смятам длъжен да работя по-продуктивно за да осигуря добрия живот на НОИ.Или да живея по бедно със същата цел.Да лишавам себе си и семейството си, за да издържам пощенска кутия. Взема от мен и дава на неработещите, на които вече е изхарчила парите.Ако тя инвестираше разумно и съхраняваше и/или увеличаваше парите ми, показваше ефект от фунционирането си, доказваше че е по далновидна от мен и наистина ми осигурява добро следпенсионно съществуване, ОК, нямам претенции. Но не е така.Затова препоръчвам и аз съвета на Kuku, да се инвестира в частни осигурителни фондове, които са доказали икономическата си ефективност.НОИ не е от тях.Аз лично нямам избор, но оправдавам и разбирам хората, които имат избора да не плащат и го правят.И пак подчертавам, говоря за осигуряване и НОИ, а не за данъци и държава.
                        www.cyxap.com

Коментар

Тази тема явно е отделена от модератор от друга тема. Надявам се, че правите разлика между данъци и осигуровки. В темата се говори повече за осигуровки, което не е съвсем по темата. Или заглавието не е по темата, или повечето от мненията :D . Макар, че със създаването на НАП, част от данъците и осигуровките започнаха да се събират на едно място. Други пък (данък сгради, такса смет, данък МПС, патентен данък) си останаха в местните данъци в общините. Сега и държавните вземания (АДВ) ще отидат в НАП от Нова година, а се говори и за мегаагенция, която да обедини НАП и Агенция Митници.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                            Тази тема явно е отделена от модератор от друга тема. Надявам се, че правите разлика между данъци и осигуровки. В темата се говори повече за осигуровки, което не е съвсем по темата. Или заглавието не е по темата, или повечето от мненията :D . Макар, че със създаването на НАП, част от данъците и осигуровките започнаха да се събират на едно място. Други пък (данък сгради, такса смет, данък МПС, патентен данък) си останаха в местните данъци в общините. Сега и държавните вземания (АДВ) ще отидат в НАП от Нова година, а се говори и за мегаагенция, която да обедини НАП и Агенция Митници.
                            Просто в другата тема повдигнах въпроса за осигуровките, и от там стана целия разговор по повод осигуровки, и помолих този разговор да бъде отделен, но е бил отделен с неподходящо заглавие, което обаснява и няколкото несвързани поста, които просто отговарят директно на въпроса, поставен в заглавието.

Коментар

Не знам Оги кой модератор си помолил, но така е разделил темите, че ...Като цяло темата тръгна от данъка за автомобилите.Оказа се, че има хора които не го плащат, други които го плащат редовно и трети, които го плащат, но наведнъж, когато се наложи.Третите си плащат "гяволъка" с лихви и акт за недекларирането, което ги изравнява с редовно плащащите.За осигуряването, което не е данък, също изказахме мнения, дано сме си разбрали мотивите.
                              www.cyxap.com

Коментар

Трябва или не трябва . Има две сигурни неща - смърта и данъците (рано или късно).Разбира се, че трябва да се плащат. Иначе всеки знае да иска, какво ли не, а парите от къде да дойдат
                                FIAT Marea ex
                                FIAT Cinquecento 0.9i.e.S ex
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTDm

Коментар

Working...
                                X