Как, кой?!Статистиката сочи, че единствения индивид на планетата, предпочитанищ аналните удовоствия за негова сметка да бъдат извършвани през двойния шев на прокъсаните му дънки, е не кой да е, а самия БЪЛГАРИН!!!Иначе, защо ще сме на тоя хал....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да се плащат данъци или не?
Collapse
X
-
Схемата на gantcho най-много ми хареса от всичко изчетено до тук. Т.е. по-добре да се осигуряваш на минимална заплата и допълнително да внасяш в банката пари за "черни дни". Аз също ще дам пример с майка ми, която е здравен работник от 20 години, винаги осигурявана на реалната получена сума. Наскоро й се наложи да си направи операция на вените, които застрашаваха работоспособността й. И се получи, че касата покрива операцията, но не и консумативите за нея или 3-4 електрода на стойността на 700 лв. Отделно независимо, че е в системата, независимо, че операцията се извършва в болницата, в която работи, тя трябва да направи избор на екип на стойност 350 лв, нищо, че екипът е само един ( втори няма ). Е в случая къде е държавата??? Ми майната й, бих казал. Законите и управляващите за мен са партия с понижена отговорност! Никой никога не знае къде е вината всъщност...Еле, в Дания може и да са високи данъците, обаче висшето образование е качествено и БЕЗПЛАТНО. На мен образованието ми тук струва около 3000 лв годишно, като в това число слагам такси, учебници, транспортни, допълнителни изисквания от преподавателите, които плащам сам...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Мен не стига, че ме осигуряват на 320 лева а взимам 2 пъти повече ме направиха и на 4-часов работен ден и сега ме осигуряват на 160лв при старата заплата. Не ми харесва това, но сме 300 служители и не може да променим нищо. А не искам да си загубя работата...FoRzA ItaliA
Lancia Delta HPE
ex FIAT Uno 1,0 fire - продава се на части
Коментар
-
Kuku написа:Crush, застраховките са по-добре от банкатаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ele, браво на теб ! В желанието си да бъдеш на опакото за пореден път, каза неща, които дори и да мислиш няма много смисъл да изказваш ! А за намесването на етносите няма да споменавам, имам случки с циганите дето няма да ти се вярва, че са истина ! Недей да приемаш личните си наблюдения и опит за меродавни в страната !Impossible is nothing !
Коментар
-
undermind написа:Ele, браво на теб ! В желанието си да бъдеш на опакото за пореден път, каза неща, които дори и да мислиш няма много смисъл да изказваш ! А за намесването на етносите няма да споменавам, имам случки с циганите дето няма да ти се вярва, че са истина ! Недей да приемаш личните си наблюдения и опит за меродавни в страната !
Коментар
-
ele написа:Kuku написа:Crush, застраховките са по-добре от банката
Коментар
-
Прав е Kuku, има такива застраховки.На моя колежка съпуга и е дилър или ... не знам как се казва в такава компания.Предимствата са безспорни, но повечето хора със средни доходи не могат да си го позволят, плащайки осигурителните си вноски на държавата. Вноските по застраховането са малко по големи от държавните, но пък това, което получаваш е в пъти по привлекателно.Не знам, аз не съм ползвал подобни затраховки и не мога да кажа дали всичко в офертите им е истина, но пък и не съм чул някой да се оплаква от тази застрахователна компания. Ако имаше нещо, щеше да има обществен скандал, сигурен съм в това..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Изпуснал съм голяма част от дискусията, но ще се включа сега.Първо - да изясня, че по принцип подкрепям мненията на gantcho и Malone.При условие, че държавата по всякакъв начин гледа да прецака поданиците си (обърнете внимание на етимологията на думата - поДАНик, т.е. който плаща дан(ък), по новому - данъкоплатец), не може да се очаква, че същите тези поданици ще мислят доброто на държавата.Максимата "обичам си родината, но мразя държавата" важи с пълна сила за мен. АКО МОГА, няма да платя и една стотинка на тази държава. За да не ме контрира Елена, веднага се аргументирам - защото, парите, които се събират от данъкоплатците, НЕ ОТИВАТ по предназначение, а отиват с джобовете на определен малък кръг хора. Същите тези хора, които с изкуствено създадената инфлационна криза в средата на 90-те прибраха спестяванията на милиони българи. Същите тези хора, които "плащат" с нашите, държавни пари по 2000 лв за стол и по 200 лв за табелка на врата. Същите тези хора, които в работните си кабинети имат джакузита и макузита.За това ли да плащам данъци?!?Какво получиха родителите ни, като цял живот са плащали всичко до стотинка? Пенсии от по 200 лв и операция в болницата, срещу 500 лв на ръка. (факт)За съжаление, аз се самоосигурявам, а дейността ми е такава, че почти няма как да скрия приходи. Ако можех - щях да го направя С УДОВОЛСТВИЕ.Какво ще получа, след като се самоосигурявам на сравнително голяма сума (на реалната ми годишна печалба - в края на годината разликата се доплаща)?Ми ще получа същото, което бих получил, и ако се осигурявам на минимална заплата.1/ Защото при пенсиониране в момента се вземат 3 избрани години от ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ. Т.е. каквото и да плащам сега, няма да повлияе върху размера на пенсията ми. Ще почне да влияе след 58-мата ми година, като тогава кой знае дали няма да съм наистина на минимална заплата.2/ Защото в момента има таван на пенсиите, и хората, които са се осигурявали на големите си доходи, сега са дискриминирани и получават тавана, като реалната им пенсия би трябвало да е в пъти по-висока.3/ Защото пенсионната възраст е такава, че изобщо да не можем да стигнем до нея, а и да стигнем, едва ли ще я подминем.Заключение: АКО МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ ДА НЕ ПЛАЩАМ НИЩО НА ДЪРЖАВАТА, ЩЕ ГО НАПРАВЯ С УДОВОЛСТВИЕ.За съжаление не мога да си го позволя, защото същата тази държава ще ме обяви за престъпник и ще ме вкара в затвора.Демокрацията, капитализмът, комунизмът, феодализмът са всъщност само разновидности на робовладелския строй.Свободата, която уж имаме е само привидна.Всеки, който реши да се противопостави на робовладелската ни система бива изхвърлен от нея.А ако се съмнявате, че сме роби - погледнете новините - на колко места работниците работят безропотно и не са получавали заплатите си от месеци?
Коментар
-
нищо не можах да разбера от тази тема... нито как започва, нито за какво се говори, нито смисъла й....за какви данъци говорите също... единственото смислено нещо вече не помня кой го написа беше някъде на втора страница - че данъците за които говорите - представляват от 7 до 10 % от бюджета!другото е ДДС, мита и акцизи. а за мен смисъла е следния - всеки трябва да иска касова бележка и да следи да се отчитат приходите като пазари - това ще има по- голям ефект за всички нас, отколкото да намалят подоходния данък и осигуровките....ама като знам какви магьосници има по касовите апарати и как се отчитат обороти....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:че данъците за които говорите - представляват от 7 до 10 % от бюджета!.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
donnna написа:нищо не можах да разбера от тази тема... нито как започва, нито за какво се говори, нито смисъла й....за какви данъци говорите също... единственото смислено нещо вече не помня кой го написа беше някъде на втора страница - че данъците за които говорите - представляват от 7 до 10 % от бюджета!другото е ДДС, мита и акцизи. а за мен смисъла е следния - всеки трябва да иска касова бележка и да следи да се отчитат приходите като пазари - това ще има по- голям ефект за всички нас, отколкото да намалят подоходния данък и осигуровките....ама като знам какви магьосници има по касовите апарати и как се отчитат обороти....ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Kuku: тия неща с листовките ги знаем, с какви механизми обаче една застрахователна компания гарантира, че след 20 години ще може да ми изплати поне вноските, които съм направила. Всички видяхме как пенсионните засраховки се стопиха за няколко месеца. paralesa: Ти изобщо разбра ли аз каква теза защитавам или пишеш според наклона? Истина е, че циганите крадат, истина е, че българите крадат не по-малко. Истината е, че всички цигани, които съм срещала в чужбина, са много по-услужливи, мили и прочее от кои да са българи, които съм срещнала. Само който не е бил в чужбина и не е опрял до помощ от сънародници не знае за какво става въпрос - повече помощ съм получила от цигани (не само български), отколкото от българи. Не виждам каква теза защитавам тук - може да вземеш да ме светнеш да се подготвя.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар