Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Използвате ли китайски клечки?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Използвате ли китайски клечки?

Използвате ли куайцзъ и има ли някои техники, които да споделите.Повода на тази тема е, че днес се надъних като попско дете на Задушница без пари.Спечелих бас с един колега, че ще си изям ориза и пилешкото по бързо от него и същевременно няма да разсипя ориз или да се окапя със соса на пилешкото.Той с вилица, аз с куайцзъ. Бих го. С малко, но го бих.Ако беше с лъжица нямаше да мога. Имаше порцеланови, китайски.Искам обаче сега да се науча да ползвам и японските клечки, там е по трудно, че са кръгли, не като китайските с квадратно сечение в края. Поне на мен ми е по трудно де, бягат ми.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Re: Използвате ли китайски клечки?

Malone написа:
    ...Той с вилица, аз с куайцзъ. Бих го. С малко, но го бих.Ако беше с лъжица нямаше да мога. Имаше порцеланови, китайски.Искам обаче сега да се науча да ползвам и японските клечки, там е по трудно, че са кръгли, не като китайските с квадратно сечение в края. Поне на мен ми е по трудно де, бягат ми.
    Винаги съм твърдял, че злоупотребата с ориз по Коледа размътва съзнанието и ето....
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Re: Използвате ли китайски клечки?

gantcho написа:
      Винаги съм твърдял, че злоупотребата с ориз по Коледа размътва съзнанието и ето....

Коментар

После взех антидот аз, не се оставих на тази далекоизточна отрова, ориз със зеленчуци. Нали е Коледа, пийнахме по чаша червено вино с друг колега и хапнахме домашен суджук с кисело зелце. И домашен хляб.На работа бяхме все пак.
        www.cyxap.com

Коментар

цивилизацията е измислила лъжицата.... що да се връщаме назад в развитието
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Защото се чувствам много добре, когато се храня красиво, елегантно, изящно, естетически и с умерено темпо, докато някой се тъпче като пуйка с вилицата и лъжицата.И става дума за китайска храна, която се е консумирала векове наред по този начин, а се консумира и сега.Част от удоволствието [ми] е.Ти хапвай както искаш.
            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
              Защото се чувствам много добре, когато се храня красиво, елегантно, естетически и с умерено темпо, докато някой се тъпче като пуйка с вилицата и лъжицата.И става дума за китайска храна, която се е консумирала векове наред по този начин, а се консумира и сега.Част от удоволствието [ми] е.Ти хапвай както искаш.
              то не е необходимо да ядеш бързо и като прасе с вилица и нож. Храненето може да е елегантно и с тези прибори - тук опираме до човека, не до парче дърво или метал.

Коментар

Всеки един народ си има традиции.
                Уважавам тези,които ме уважават!
                Clube do Marea!

Коментар

ele написа:
                  ...
                  Така е, но с куайцзъ е доста трудно да се тъпчеш, няма как да стане, дори и да си с навици на прасенце, като се храниш.Освен ако не искаш да разсмиваш околните де.Някъде бях чел, че е необходимо яденето ти да е на малки хапки, бавно, методично, не по малко от 25 минути. Реално мозъка приемал, че си се нахранил не по рано от 20 минути от началото на храненето.Затова някой път боли стомах и има тежест. Тъпчене, тъпчене десетина минути, чувстваме се гладни все още и продължаваме. След половин час става страшно.С пръчките ... колко можеш да изядеш за 20 минутки? Не толкова, колкото с лъжица или вилица. И пак ще се чувстваш сит, колкото колегата с кило и половина ориз и пилешко в стомаха.
                  www.cyxap.com

Коментар

Това за бавното хранене е много вярно. Обаче аз с тези пръчици ще си умра от глад, освен ако не е нещо, което мога да набота с пръчицата след като си я подостря

Коментар

Malone написа:
                      ele написа:
                      ...
                      Така е, но с куайцзъ е доста трудно да се тъпчеш, няма как да стане, дори и да си с навици на прасенце, като се храниш.Освен ако не искаш да разсмиваш околните де.Някъде бях чел, че е необходимо яденето ти да е на малки хапки, бавно, методично, не по малко от 25 минути. Реално мозъка приемал, че си се нахранил не по рано от 20 минути от началото на храненето.Затова някой път боли стомах и има тежест. Тъпчене, тъпчене десетина минути, чувстваме се гладни все още и продължаваме. След половин час става страшно.С пръчките ... колко можеш да изядеш за 20 минутки? Не толкова, колкото с лъжица или вилица. И пак ще се чувстваш сит, колкото колегата с кило и половина ориз и пилешко в стомаха.
                      Който иска да се натъче, и ръцете му да вържеш, пак ще намери начин да се натъпче - въпросът опира до културата на хранене, не до пръчки или лъжици - я виж сумистите - да не би да ядат с лопата - лапат с пръчки ама са по 100+ (тук обаче опираме до традиция, затова да не развиваме въпроса за сумистите, само пример как може с пръчки да ядеш и пак да станеш 100 кила). А за 20 минути мога да изям колкото искам, а за да не се тъпче човек, трябва да мисли с главата си колко трябва да изяде, а не с корема си.

Коментар

А как става номера - хем се яде 6авно и изящно с тия пръчки, хем си по6едил човекас вилицата - доста интересна гледка е 6ило А пръчиците предпочитам да са в този вид :D
                        Ex Fiat 126P
                        Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                        Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                        Alfa Romeo 147 1.6 TS
                        Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

OK, съгласявам се с теб ele, не ми се спори нито пък ми се празнодумства.Не използваш куайцзъ, респективно и не владееш допълнителни техники при използването им.С това отговори на въпроса ми, който е заглавие на темата. Моля те, остави други, които ползват, също да напишат по нещо.
                          trace написа:
                          А как става номера - хем се яде 6авно и изящно с тия пръчки, хем си по6едил човекас вилицата - доста интересна гледка е 6ило :mrgreen
                          Конкретния облог беше, не кой ще яде по елегантно, а дали аз ще се справя по бързо с клечките отколкото той с вилицата.Не беше много красива гледка, но въпроса беше до умения за боравене с клечки, не за красота.А че си беше грозна картинка, грозна беше. Yellow_Flash_Colorz_PDT_37Иначе, като няма повод, съм като Jackie Chan на гала вечеря в китайското посолство.
                          www.cyxap.com

Коментар

В крайна сметка тази тема е преброяване на "кой може да явдя ориз с китайски клечки" ил ихвалба от страна на Malone, че може? И почерпи ли че си спечелил баса?

Коментар

Интересно как обръщате идеята на темата ...Мислиш ли, че е голяма философия, та да се хваля с подобно умение? И какво ще спечеля от това?Не, не съм почерпил, тъй като аз спечелих облога. Почерпиха ме мен.Темата е за ключ или за потъване в страниците.
                              www.cyxap.com

Коментар

Working...
                              X