Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А какво не и харесвате на тая платка например :Gigabyte M720-US3Тя например си има оптичен и коаксиален С-ПДИФ изход, а оная имаше само коаксиален. Освен това - тая е по-шарена.А ТАЗИ дори си има всичко - видеокарта, Д-суб, ДВИ, ХДМИ, С/ПДИФ коакс. изход. Само дето не е 2-канална за паметта.Може ли някой накратко да разясни какво се свързва на 1394 конекторите, че не ми е ясно. Нещо подобно на ЮСБ ли е ?

Коментар

ogi28b написа:
      ... Може ли някой накратко да разясни какво се свързва на 1394 конекторите, че не ми е ясно. Нещо подобно на ЮСБ ли е ?
      Служи да си свалиш видеото от цифровата камера на компютъра.
      Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

GB P43-ES3G /P43/LGA775 Gigabyte MA790GP-UDH4C DUO E6300/2.8G/1066/2M TRAY AMD Athlon X4 620 CM 140MM CASE FAN / SLEEVECM GEMINII /775/AM22GB DDR2 800 A-DATA х2 4GB G.Skill PC2-8500 [F2-8500CL5D-4GBPK]500GB SEAGATE SATA2/7200/16MBтози елемент не ми е съществено важен, все ми е тая дали е 250 или 750 1 TB Samsung - тук май вече се разбра - колкото повече толкова повече, и 1.5 да вземеш - няма да сбъркаш.SAPPHIRE HD4670 1G DDR3 HDMIPSU FORTRON SAGA 400 /400W PSU 400W CorsairCM ELITE 335 BLACK NO/PSU отличен избор, и аз такава взех Оги, в червено е моят избор - съвсем буквално, преди 2-3 месеца я взех машината. Видео нямам, не ми трябва - ползвам вграденото 3300 на АТИ. Процесорът е АМД и ако някой иска да почва с флейма за интел<->амд, да заповяда. Не мисля да отговарям. На 1394 му викахме Firewire едно време и беше предназначен за видео камери, щото беше по-бърз от usb. Ако ще купуваш не е зле да се осведомиш за последните тенденции (щото аз не знам) - ако всички имат USB - можеш и без туй чудо.P.S. И да - Windows 7 64 bit P.P.S. - Втората платкта дето си дал - как да не е двуканална? То май няма "не-двуканални" вече
        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Ако ще правиш всичко като хората - HDMI ресийвър !На дъното, което си посочил по-горе не му харесвам платформата - AMDКолкото и банално да звучи:AMD се купува само ако си върл фен или нямаш пари за Интел.Просто C2D превъзхожда с доста АМД в съответния клас.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
            Колкото и банално да звучи:AMD се купува само ако си върл фен или нямаш пари за Интел.
            Колега след твоя пост нещо в мен умря.... не е същото вече , а мойте няколко AMD-та не греят вече

Коментар

Хората са казали:Като нямаш, какво да кажеш - мълчиш !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз ще посъветвам само едно.Няма да смисъл да се "набиват" пари за някакви глезотийки.В момента всички процесори/дъна рамове и всякаква комбинация от тях ще се справят перфектно с ФулЕйчДи сигнал. Дори и система от 300лв комплекта.Въпроса е извода към телевизора.Има и доста евтини карти на нВидиа (просто съм фен и за това препоръчвам) с ХДМИ извод. Става лесно.Просто дъното да поддържа или коаксиален или оптичен извод за към ресивъра и всичко е наред. Всеки наричащ се себе си "ресивър" може да декодира и двете. Елементарно е.Просто като съвет - снижи вентилаторите до минимум - в евтиния вариант само на захранването - едно Фортронче с 12см перка и си в джаза - от 2 метра няма шанс да го чуеш. Просто от спестените пари от съветите на тукашните "геймъри" извади 100лв и си купи безвентилаторно охлаждане на процесора (има и прилични за под 100лв) и просто няма друго какво да искаш конкретно в твоя случай.Всичко друго е мерене на ...... и само и единствено - ти знаеш ква видео ката си взех, ти знаеш ли каква марка ми е рамта - общо взето неща, които са четени в списанията без размисъл и нуждата от тях!Успех.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

С други думи - взимам си една платка, с вградено видео на нея, и с ПЦИ-експрес 16-та степен, и пак ще ми върши работа, нали за това иде реч? Което на първо време ми спестява известна сума за допълнително видео, което пък после винаги мога да добавя. После - тъва дето си говорихте одеве за 32 бита и 64 бита, въобще не ме касае. Има ли значение за един филм на колко бита е системата ? Значи е излишно да купувам 4 ГБ рам, мога да мина и с 2, нали ? Освен ако в критичните показатели на новите виндовси не пише "4 ГБ РАМ минимум". При липсата на оувърклок, нещо което все още не мога да си преведа на никакъв език, но поне ми стана ясно какво е, мисля че радиаторът от първа страница си е напълно достатъчен. С един голям вентилатор на захранването, и съм в играта, нали ? Утре ще се разходя до технополиса да видя какви комбинации от рисивър плюс колони мога да си спретна, макар че много ме привлича онова Сони от преди 2-3 страници дето го постнах. А според вас - мога ли да си взема , АКО НАМЕРЯ , рисивър, на който да включа колоните , които имам ? А те са: MAIN: 2х 75W, CENTER: 75W, REAR EFFECTS CH: 20W, а ямахата ще я оставя само с две колони в спалнята ще взема някакви 2 по 80 вата, и тва е. Само ви се чудя - в автофорум за коли не се дадоха толкова съвети, колкото за компютри. Ама нищо де, нека! Нали за тва сме се сбрале - да си помагаме.Абе сетих се друго - не е ли по-добре да се ориентирам към платка с по-ново гнездо за процесор - например 1156, или 1366 май беше, това 775 не е ли много старо?

Коментар

Ами общо взето е така.Съвсем примерно това дъно, щом си се спрял на Гигабайт > GIGABYTE GA-EG41MF-US2H ще ти свърши идеална работа.Хем ще спестиш пари и то не малко, хем ще бъдеш доволен.Относно гледането за "бъдеща инвестиция", просто няма смисъл.Колко от съвременните компютри се ъпгрейдват след 1-2 години да речем? Може би много малък брой. След 2 години я са се сменили още веднъж всички стандарти, сокети или каквото ти хрумне. Този ПЦ се взима, върши си работата и като решиш след 1-2-3-5 години да се сменя мислиш ли, че няма всичко да е различно?Аз както винаги съм практик Всеки много чете лъскави списанийца и се влияе от това. Важното е да взимаш нещата, които ще ти свършат работа. Ама ако имаш 12049823лв и се чудиш какво да правиш лошо няма :D
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

ogi28b написа:
                      После - тъва дето си говорихте одеве за 32 бита и 64 бита, въобще не ме касае. Има ли значение за един филм на колко бита е системата ? Значи е излишно да купувам 4 ГБ рам, мога да мина и с 2, нали ? Освен ако в критичните показатели на новите виндовси не пише "4 ГБ РАМ минимум".А според вас - мога ли да си взема , АКО НАМЕРЯ , рисивър, на който да включа колоните , които имам ? А те са: MAIN: 2х 75W, CENTER: 75W, REAR EFFECTS CH: 20W, а ямахата ще я оставя само с две колони в спалнята ще взема някакви 2 по 80 вата, и тва е. Само ви се чудя - в автофорум за коли не се дадоха толкова съвети, колкото за компютри. Ама нищо де, нека! Нали за тва сме се сбрале - да си помагаме.Абе сетих се друго - не е ли по-добре да се ориентирам към платка с по-ново гнездо за процесор - например 1156, или 1366 май беше, това 775 не е ли много старо?
                      Отностно 1вото за рамта - Колега слагаш Win 7 32 битовата версия само внимавай какво сваляш и заспиваш с 2ГБ рамОтностно колонките - Не виждам защо да има проблем .Отностно съветите - Ем това учим , работим и т.н :D ( аз не точно де , но и с такива случай като твоя чат пат се занимавам )Отностно сокета на процесора по - добре не . Мисълта ми е , че ти сам изтъкна , че не ти трябва свръх машина ... по нов сокет би изисквал по - нов процесор от където следват повече пари . И като купиш по - мощен процесор ( не че този е слаб ) ще си кажеш абе я да пробвам еди коя си игра ( няма как да не се изкушиш ) и тогава ще опреш до рамта и видеото Според мен в нас 2 от компютрите са ми с подобни характеристики само , че АМД процесори и мога да ти кажа , че направо летят със "седмицата" . Уточни си нещата до край и взимай конфигурацията е хубава лично според мен и ще ти върши работа дълго дълго време .

Коментар

ogi28b написа:
                        С други думи - взимам си една платка, с вградено видео на нея, и с ПЦИ-експрес 16-та степен, и пак ще ми върши работа, нали за това иде реч? Което на първо време ми спестява известна сума за допълнително видео, което пък после винаги мога да добавя.
                        Задай си въпросите или огледай мненията и тук-http://hardwarebg.com/forum/forumdisplay.php?f=29 Я по-добре вземи от некое хлапе неговите дъно и процесор с оставаща гаранция на добра цена, та да се радва детето на нови, за целта, за която ще го ползваш не са необходими кой знае какви дъно и процесор.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Да си дойдем на думата... ако си взема утре телевизора от ремонт - до дни си взимам и един нов ПЦ, че стария тотално изнемогва, един вирус му разскапа регистъра, и така...Днес майка ми влезла случайно в някаква фирма да си купи 1 ЮСБ кабел, и по между другото и предложили това:Дъно: Asus P7H55-MCPU: Intel Core i3-530 @ 2.93 / 1156RAM 2 GB DDR3 / 1333HDD - WD 640 SATA2Захранване - Cooler Master 400 wДоколкото разбирам от компютри - перфектно! Вашето мнение какво е?

Коментар

Абе не е много перфектен,зависи за какво ще го ползваш, трудно ще вървят 1080p ХД филми на него. Зависи в какъв ценови диапазон се целиш.

Коментар

Защо мислиш така?

Коментар

VesMil написа:
                                трудно ще вървят 1080p ХД филми на него
                                Ееееее хайде да се изсмея, както си му е реда, белкем не ми изтриеш поста !Това твърдение е абсолютно погрешно, адаптера покрива напълно 1080p
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X