От този обикновен стерео изход - как точно ще излезе цифровият 5.1 звук ? Не искам да ползвам изход за колонки или слушалки, а баш-изход, нещо от сорта на S/P DIF. То нали е цифров изход? А това със стрелката е аналогов. Или не? Може ли звука да излезе през HDMI изхода на видеокартата? И ако може - как после ще се раздели - картината да влезе в монитора, а звука - в рисивъра?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)
Collapse
X
-
ogi28b написа:От този обикновен стерео изход - как точно ще излезе цифровият 5.1 звук ? Не искам да ползвам изход за колонки или слушалки, а баш-изход, нещо от сорта на S/P DIF. То нали е цифров изход? А това със стрелката е аналогов. Или не? Може ли звука да излезе през HDMI изхода на видеокартата? И ако може - как после ще се раздели - картината да влезе в монитора, а звука - в рисивъра?Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябва Няма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.Ichkin - ще се похваля, ама има време, нека първо подбера компонентите. Хвърлих око на един рисийвър сони - 5 по 70 и СБх100, или нещо подобно беше. Или май това беше комплект колони Джамо.null.zero - е това исках да чуя, ама сигурно ли е че може? С/ПДИФ доколкото знам не е оптичен, оптичния си е оптичен. С/ПДИФ-а си е С/ПДИФ. (Би трябвало на български да го пишем С//ФДИФ )
Коментар
-
ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябва Няма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Коментар
-
Jivko Georgiev написа:ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябва Няма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Коментар
-
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537878#Ето така може би трябва да изглежда дъното ако искаш 5.1
Коментар
-
Добре де Оги,нали звука ти от компютъра ще отива в усилвател свързан с тонколони ? Така разбрах аз,затова и ти отбелязах зеления изход,в който включваш усилватела.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Искам такъв изход, през който звука да излиза чист и неопетнен към съответния рисийвър, демек - каквото има като вход на рисийвъра - това да има като изход на компютъра. Да речем че е ТОСЛИНК. Ама пак питам - не може ли да се прекара през един ХДМИ кабел всичко - и картина, и звук? Ама говорим за всякакъв звук - както тоя на филмите, така и тоя от уинампа, така и най-долните звуци на самия уиндоус. Абе целия звук да излиза от едно място, без значение дали е за филм или не. Да не се окаже после че звука от филма минава по ХДМИ, а другия - по други кабели... И съответно - предложения за рисийвърче?Да започнем с нещо лекичко: SONY STR-DG520B ... примерно.
Коментар
-
ogi28b написа:Искам такъв изход, през който звука да излиза чист и неопетнен към съответния рисийвър, демек - каквото има като вход на рисийвъра - това да има като изход на компютъра. Да речем че е ТОСЛИНК. Ама пак питам - не може ли да се прекара през един ХДМИ кабел всичко - и картина, и звук? Ама говорим за всякакъв звук - както тоя на филмите, така и тоя от уинампа, така и най-долните звуци на самия уиндоус. Абе целия звук да излиза от едно място, без значение дали е за филм или не. Да не се окаже после че звука от филма минава по ХДМИ, а другия - по други кабели... И съответно - предложения за рисийвърче?Да започнем с нещо лекичко: SONY STR-DG520B ... примерно.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Добре, минаваме към друг вариант - компютъра си е компютър. Рисивъра може и да не е някаква изгъзица като това което пуснах, ами нещо по-скромно - без ХДМИ. Значи компа ще си предава към монитора по хдми, а звука - ще излиза от компа по С-ПДИФ, и ще влиза в рисивърчето. Давайте идеи за рисивър, с подходящи за него колони? Искам да вади хубав, приличен звук, може да не е върха на сладоледа, ама като си пусна пинк флойд в ърл’с корт, да мога да се насладя на 5.1-формата със съответната подобаваща сила. Да речем - някви колонки по 60 вата, или по 35 - 40 вата, плюс активен буфер 100 вата... де да знам и аз кво точно искам .Сега , ако не съм казал - да повторя - озвучил съм се с една Yamaha, ама е старичка доста, ама пее сериозно.ред.: Да не пиша нов пост, ама измислих, че звукът може и да почака, засега ще взема нов комп, звук от който ще изкарам през текущата система, а по-натам ще помисля за хубав звук.
Коментар
-
ogi28b написа:Jivko Georgiev написа:ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябва Няма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Коментар
-
Ще се опитам да го обясня с моите скромни познания - точно на изхода за слушалки имаш точно СТЕРЕО звук. Самия усилвател си има процесор - про-лоджик, съраунд, ДТС, про-лоджик 2, или нещо си, което по различни алгоритми дешифрира входния сигнал и го праща към колоните. Про-лоджик ,какъвто имам и аз на моята ямаха - е аналогов процесор, ако мога така да го нарека. Той използва някакъв вграден алгоритеъм, по който преценява точно какъв звук да пусне на предните, на задните, на централната колони, като логиката е че ясно изразените стерео звуци , си се чуват съответно отляво, и отдясно, а тези които са еднакви, и се чуват едновременно отляво, и отдясно - излизат през централния говорител. Отзад пък отиват предимно високите честоти, и така се получава някакъв заобикалящ ефект, но той в никакъв случай не е оригиналния, а е ... така да се каже - изкуствено създаден. Разбира се - дори и с този изкуствен ефект , е удоволствие да се слуша музика като Жан Мишел Жар, Майк Олдфийлд, и други подобни. При Диджитал процесора - всеки канал е закодиран поотделно - както при стереото са ляв и десен - така при съраунда са 5 отделни канала. Няма как при наличие на изход само за ляво и дясно, да изкараш 5 канала. Поне така беше доскоро, може да съм изостанал с технологиите, и вече да може от едно място да изкараш каквото ти хрумне, не знам. Но определено от лаптопа ти , от изхода за слушалки е излизал чист стерео звук, който самия усилвател е преобразувал по изкуствен начин към 5-канален звук, и го е пускал на всички колони.
Коментар
-
ogi28b написа:Ще се опитам да го обясня с моите скромни познания - точно на изхода за слушалки имаш точно СТЕРЕО звук. Самия усилвател си има процесор - про-лоджик, съраунд, ДТС, про-лоджик 2, или нещо си, което по различни алгоритми дешифрира входния сигнал и го праща към колоните. Про-лоджик ,какъвто имам и аз на моята ямаха - е аналогов процесор, ако мога така да го нарека. Той използва някакъв вграден алгоритеъм, по който преценява точно какъв звук да пусне на предните, на задните, на централната колони, като логиката е че ясно изразените стерео звуци , си се чуват съответно отляво, и отдясно, а тези които са еднакви, и се чуват едновременно отляво, и отдясно - излизат през централния говорител. Отзад пък отиват предимно високите честоти, и така се получава някакъв заобикалящ ефект, но той в никакъв случай не е оригиналния, а е ... така да се каже - изкуствено създаден. Разбира се - дори и с този изкуствен ефект , е удоволствие да се слуша музика като Жан Мишел Жар, Майк Олдфийлд, и други подобни. При Диджитал процесора - всеки канал е закодиран поотделно - както при стереото са ляв и десен - така при съраунда са 5 отделни канала. Няма как при наличие на изход само за ляво и дясно, да изкараш 5 канала. Поне така беше доскоро, може да съм изостанал с технологиите, и вече да може от едно място да изкараш каквото ти хрумне, не знам. Но определено от лаптопа ти , от изхода за слушалки е излизал чист стерео звук, който самия усилвател е преобразувал по изкуствен начин към 5-канален звук, и го е пускал на всички колони.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар