Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)

Колеги, нов съм във форума, и не им разбирам много, та се надявам да помагате. Ще си купувам нов компютър, който ще е за напълно домашна употреба - интернет, форум, и основната му цел - възпроизвеждане на FULL HD филми. Значи задължителното изискване - това е да е много тих, направо да не се знае че работи, ако не му видиш светлинките. И вероятно ще работи с Win 7Ще бъде свързан към един 32" ЛСД телевизор Сони (1920х1080), който ще служи за монитор по HDMI кабел. Заедно с този компютър искам да си купя и съответното озвучаване за FULL HD филм, като тук въобще нямам идея как ще бъде свързано към компютъра, понеже не им разбирам много. Ограничение в бюджета няма, но това не означава че трябва да дам "майка си и баща си" за нещо, което мога да получа и за по-малко пари.Ето едно примерно предложение:GB P43-ES3G /P43/LGA775C DUO E6300/2.8G/1066/2M TRAY CM 140MM CASE FAN / SLEEVE CM GEMINII /775/AM2 2GB DDR2 800 A-DATA х2 500GB SEAGATE SATA2/7200/16MB - този елемент не ми е съществено важен, все ми е тая дали е 250 или 750SAPPHIRE HD4670 1G DDR3 HDMI PSU FORTRON SAGA 400 /400W CM ELITE 335 BLACK NO/PSU Приемам всякакви съвети, но само добре аргументирани, ама някой ако каже - това не е хубаво щото една жена ми каза че го е чула по радиото от нейна приятелка, която е балдъза на доведения братовчед на чичото на стринка Ефтимка... - направо по-добре да не пише. А за звука - единствената функция е да има колони и усилвател, макар че бих се прежалил и за един рисийвър ямаха. Сега се озвучавам с една домашна уредбичка ямаха 2х80 ват (DIN) , която е с долби-про-лоджик-1 процесор, и с нея е като без нея.Ето една примерна снимка:
    Прикачени файлове

Ако избирах комп за мен, бих избрал същото - процесор Intel, дъно Gigabyte, видео Ati от Sapphire, хард Seagate, захранване Fortron (то и в момента съм с такива, но по старички). Само ще добавя още 2GB RAM, която на фона на цялата сума, е капка в морето и задължително по-голям хард. Няма да повярващ, колко бързо ще напълниш тези 500 GB, особено с FullHD филми.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Тоест - да стане с 6 ГБ ? 4 малко ли ще са?

Коментар

Кутията каква ще е? Сигурен ли си, че има къде да монтираш 14 сантиметровите вентилатори?Монтажните отвори на тази кутия, която си посочил са на 120 милиметра. И са само за два вентилатора [май].Ако търсиш наистина тишина ... не знам, не мисля, че Cooler Master ще ти осигури подобна на това, което искаш.Аз съм имал такава кутия, истинска Cooler Master, не съм я купувал от тук, но малко по стар модел и така или иначе си се чуваше дори и като нова. С идеално чисти вентилатори.Така и така ще се натикваш, познато ми е, само да не ти се сърди семейството като при мен за моите "играчки", но помисли и за един Fan Controler, има достатъчно разновидности и дизайни, като че ли ще ти е от полза.Виж ТУК, съвсем примерен линк.А и съм сигурен, доколкото съм чел постовете ти, че можеш и сам да си направиш такъв, макар и не толкова функционален и джиджав външно.Един съвет, ако ми позволиш.Намери си отнякъде ленено масло.Аз имам такова от Xerox. Скъпичко е, на мен ми го дава по мъничко, без пари мой приятел с големи копирни центрове. Но на мен и малко ми трябва.Капни малко по осите на всички вентилатори, още когато са нови.Това масло не клеясва и изхвърля всякакви прашинки, не ги събира. Не знам защо.И поне веднъж годишно прави тази процедура за да ти е тихо.Опитвал съм с други масла, но няма същия ефект.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

ogi28b написа:
          Тоест - да стане с 6 ГБ ? 4 малко ли ще са?
          сега видях това x2 :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Като видях диалога за паметта ... Windows 7, но 64 битов, предполагам, че знаеш това.В противен случай няма смисъл от 4 GB RAM. Ще ти ползва до 3.4 GB и то само теоретично, според мен.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Маслото по осите на вентилаторите ако не са на лагер спокойно може да е 0W40 - толкова е гъсто, че дори сваля и оборотите освен шума. Лагерните вентилатори каквото и да ги правиш се чува ромоленето около 2 посреднощ.Оги, за сефте ще се въздържа да дам съвет какво да си купиш, но едно ще ти кажа - колкото повече вентилатори - толкова повече шум ще произвежда, ако ще и в кутия от 4мм ламарина да го сложиш. Аз съм с КулерМастер Елит, но не знам кой номер - дебела ламарина, удобна за работа, но е тясна за моите изисквания...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Моят 40 инчов телевизор съм го свързаш по HDMI и по D-Sub. През компютърният вход съм със стандартна за PC монитор резолюция, а пред HDMI филми. По озвучаването може много да се говори и не ми се занимава... от 70-80 до 3080лв. Само да потвърдя казаното по-горе, че 500Гб хард ще го напълниш за нула време! Аз бях с такъв и набързо станаха два! А до вентилаторите... колкото по-малко толкова по-добре! В този ред на мисли слагайте много големи вентилатори на бавни обороти!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Първа забележка - Не слагай много рам просто предвиди дъно което да може да поеме много рам и да работи на Dual channel , моят съвет е да сложиш рам на по високи херци и по - ниско латенци C4 например ( На Corsair , A-Data която ти си избрал е пълен боклук) - това би покачило пройзводителността ! Казвам всичко това , защото втората ми забележка е да не качваш 64 битова OS за нея ще ти трябват поне 6 G рам за да функционира нормално при 4 сме тествали много е зле ситуацията ! Сложи 32 битов Win 7 няма да сбъркаш сложи 2 GB хубава рам и си остави опция за добавяне на още без да махаш старата тоест дъното да има 4 канала за рам .И последна забележка махни хард диска на Seagate и вземи Hitachi няма да сбъркаш много по - качествени са пък на всичкото отгоре са по - малко пари За звука взимай Ямаха , Ямаха и пак Ямаха щом ще гледаш филми само да имаш пространство взимай Усилвателче ямаха което поддържа 5.1 и отделно купи колони предвидени за 5.1 на Jamo или Ямаха и гарантирам ефекта ще е поразителен !Ако още нещо те притеснява пиши на ЛС за по - подробни разяснения !

Коментар

За кутия мога да ти препоръчам да ползваш нещо такова ( не казвам да е същото но да е от тоя тип..... с няколко бавно оборотни фана) Или да ползваш кутия с голям ( 25-8 сантиметров) Фан отстрани, който да обдухва всички компоненти, който същое бавно оборотен, но въздушния поток е доста голям.За захранване бих ти препоръчал-> http://www.pro-bg.com/product/category/42/id/4383/ Вярно, че е с 60-70 лева отгоре, но си заслужават...Диска според мен както каза и колегата по-горе много бързо ще ти умалее.... в предвид цената на дисковете 1 ТБ диск според мен ще ти е супер... а за марка.... Бих предложил Самсунг!Отт 5 години съм на Сигейт.... и да ти кажа последните им дискове .... са леко разочарование за мен. ( поне от 2 години насам визирам последни) Доста по- шумни са от преди...а дори и доста по чупливи и податливи на лоши сектори.... Като от друга страна, дисковете на самсунг съм много доволен от тях. доста по тихи са и по-малко дефектират. По същия начин мога да се изкажа и за дъната на гигабайт.... красиви дъна, с доста екстри и т.н. за 1 идея по-малко пари от колкото Асус, но Асуса е с няколко нива отгоре като качество.Към процесора нямам забележки.... Тва е като гледам най ефтиния свестен процесор на интел и е доста приличен... Паметта също няма защо да я пипаш повече, А пък видео картата щом ще ти е предимно за филми и интернер не виждам защо да слагаш по- силна или NVidia карта...

Коментар

140мм фан е за ЦПУто и ще работи на не повече от 600рпм ако изобщо се включи.Фан контролера е НЕНУЖЕН, дъното се грижи за това.Все пак ще има 2 перки само, на PSU и на CPU.A на младежа, който препоръчва 2гб памет с ниско латенси пред 4гб с голямо, да ходи да чете още по форумите.Да не говорим, че приложенията описани от автора на темата и 2гб му стигат, ама нека да сме в крак с модата.Пак към същия младеж - защо диска на SG e неудачен избор ? Защото:
                      една жена ми каза че го е чула по радиото от нейна приятелка, която е балдъза на доведения братовчед на чичото на стринка Ефтимка...
                      ли ?Mr. Оги, overclock ще практикувате ли ?
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Предвид сериозната видеокарта не е зле да се замислиш за по-големичка кутия. За коледа се поглезих с ето това на Cooler Master, http://www.coolermaster-europe.com/p...roduct_id=6606. Голяма кутия за сериозни кофигурации и 200 мм вентилатори за охлаждане. Голяма мъка беше преди в стандартна кутия ако ми се наложеше да човъркам нещо вътре. Преди бях с две захранвания основно Фортрон Сага 400 вата и допълнителен Фортрон Бустър 300 вата за видеокартата, смених ги с ето това http://www.dekada.com/catalog/psu-fu...ail-p-617.html много добра цена за параметрите си. Замисли се за по-сериозна видеокарта ако си падаш по игри. Излезе 5 та серия на АТИ и цените са им много прилични. Относно хард дисковете, май е по-добре няколко по-малки, че ако стане нещо с някой от тях загубите ще са по-малки. Весели празници на всички

Коментар

Колега Insane просто неможах да се сдържа..... за целия ти пост единственото хубаво което видях са картинките..... от приказките ти няма едно читаво нещо като предложение.... кой нормален човек би си купил подобно захранване ? Или хард диск на Самсунг.... личи си , че тази област ти е доста непозната съдейки и по изказването за видео картата.... какво трябва да значи по - добра или Nvidia .... ти какво мислиш , че щом на картата пише Nvidia значи тя е най - добрата.... откакто ATI бяха купени от AMD са невероятно добри видео карти ( не че преди не бяха ) Изказването за дъната няма да коментирам.... Аз лично ползвам Asus , но да кажеш подобно нещо за наложила се марка като Gigabyte е просто престъпление !До emzo 1во е неудачен защото много бързо се скапват , 2ро защото много бързо започват да бръмчат и т.н ( Личен опит и тестове) пък на цялата хубост даваш пари за нищо ! Също така може би няма да е зле да изчетеш отновно мнението ми .... 4 GB на 32 битова OS би сложил само ти явно.... същото се отнася и 4GB на 64 OS .... И не говорим за крак с модата , а за практичност и пройзводителност !

Коментар

Оги ... нищо не ми говорят предните постове, ама брат ... за к’во ти е такова животно ? Мини си вземи една готова конфигурация, там от тия магазини и не се занимавай ... кажи на шиваняците там, че искаш да е тихо и айде ... Според мен ще ти излезе доста по-евтино ... Относно озвучаването ... взимай няк’во 5+1 и здраве да е ... аз съм с Озаки, което взех преди сигурно 5 години за 200 лв. и работи перфектно до сега ... К’вото и да е 5+1-то не мое да се сравнява с другите 2-3 колонкови ... не знам как ти е интериора, ама аз съм им много фен на тези стоящите на земята, високите ... Аз лично, като програмист, който не разбира нищо от тия работи ... ще ти кажа - ни съ занимаай с глупости :D
                            Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Аз си купих преди 10 дни ето това - http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537303
                              Fiat Marea 1,6 16V 1998
                              Lancia Y 1.2 8v 1997
                              Fiat Tempra 1.6 1991

Коментар

Working...
                              X