Има си "ресет" предполагам за биос-а. Аз до сега да съм го върнал - на мен веднъж ми върнаха дъно заради непасваща пластина отзад на портовете...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)
Collapse
X
-
Проблемът е намерен - по някаква причина има конфликт между телевизора и кутията. Пробвах със стария монитор, с който всичко е ок. Иначе БИОС го рестартирах чрез изваждането на батерията, но ефект = 0. Тъй като забелязах, че някъде при превключване между режимите на видеото - тогава спира да е активна клавиатурата, затова реших да пробвам със стария монитор и сработи. Настроих го доколкото са ми познати функциите вътре и така. По подразбиране е включена функцията за юсб-клавиатура и си работех с безжичната, така че проблемът не е от това. Нещо мониторът се бъзика. jenshen73 - на какво основание да го върна, при положение, че като го занеса и го включат на техен монитор - ще е ОК?
Коментар
-
Ааа, виж ти Стигам до извода, че всъщност си работи и с конкретния монитор, но не визуализира BIOS манипулирането - това е вероятно наистина от видео-режимите. В случая - монитора (телевизор ако е особено) не поддържа ниските режими...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги, някой да има досег с модел Yamaha RX-V367?Доколкото разбрах - не ми трябва рисийвър с декодери за HD-звук, компютърът върши това, и каквото разкодира - изкарва го през оптичния изход, влиза в рисийвъра през съответния вход, а процесорът му си го разпраща по съответните колони, така ли е, или не ? Нещо друго да ми предложите в този клас, евтинко, да ми върши работа? Дали комбинацията от отделен усилвател с отделен тунер е по-добра? Иначе и един Денон си харесах за 2600 лева, ама.....А компютъра - свързах го с ХДМИ кабел, и всичко е точно с БИОС, но пък се появи друг проблем, свързан с картината по ХДМИ - не се разпъва картината на целия монитор, дори във FULL HD резолюция! И от време на време примигва и цветовете се побъркват - бялото става розово, синьото - жълто, и други... Проблемът се появява когато си иска, и изчезва когато си иска. Пробвано е с друг кабел - няма промяна, телевизорът е пробван с друг компютър - няма проблеми. Моят комп е пробван с друг телевизор - същият проблем. Някой нещо може ли да каже по въпроса? Видеото е вградено HD4250 с най-новия, с по-стар, с още по-стар драйвер - няма промяна. Също така - пробвано е с 32 и 64 битови версии на Windows-а, все същото.
Коментар
-
Хайде и без това явно ти върви на преинсталации - сложи му един windows xp и кажи как ще работи видеото. Само нужните драйвери...... въпреки, че аз до сега да съм го върнал това дъно...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
С XP - същата работа, но ти го знаеш вече. Вече проблемът с некоректната работа през ХДМИ е в историята, изказвам изключителни благодарности на колегите Junkey, Pecho, и jenshen73, за навременните и точни съвети. А и малко внимание от моя страна нямаше да е излишно, стига да бях обърнал внимание на това какво точно ме съветват, но както и да е. Вече всичко е наред. Благодаря! А нещо за Ямахата?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар