Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Благодаря за конкретния отговор този път! Съжалявам, че не разбрах какво означават три иконки, които се смеят и коментара за тях.

Коментар

Машината е перфектна за домашна употреба.
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колега покрива ги само на книга ,моята конфигурация е малко по-добра от тази, но уви 1080п се плейва изключително трудно, плюс това съм и с 4 гб памет. Да не говорим за блу рей,което е бъдещето.Ти си решаваш,аз само си казвам моето мнение.

Коментар

VesMil написа:
          Колега покрива ги само на книга ,моята конфигурация е малко по-добра от тази, но уви 1080п се плейва изключително трудно, плюс това съм и с 4 гб памет. Да не говорим за блу рей,което е бъдещето.Ти си решаваш,аз само си казвам моето мнение.
          А каква е твоята машина??
          Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW

Коментар

ogi28b написа:
            С други думи - взимам си една платка, с вградено видео на нея, и с ПЦИ-експрес 16-та степен, и пак ще ми върши работа, нали за това иде реч? Което на първо време ми спестява известна сума за допълнително видео, което пък после винаги мога да добавя...
            Оги, силно съм предубеден към вградените видеокарти! Вярно, че моето дъно (Gigabyte MA78GPM-DS2H) го купих преди две години, но плейването на 1080p пред HDMI изхода продължава да е някаква химера. Какви ли не плеъри пробвах, кодеци, различни Уиндоуси... уви! Колега ми услужи с прилична видеокарта, с която направих тест и Full HD се плейва перфектно! Така, че тези дни като намеря време си взимам допълнителна видеокарта. @VesMil само да уточня, че рипнатите 1080p видео материали, изискват много повече от една машина отколкото чисто некомпресирано Blu-ray. А и забравих... при HD и FullHD 500Gb хард се запълва за нула време. Така, че колкото повече-толкова повече! :D
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Кодеците, позволяващи кодиране-декодиране на 1080p все още са твърде бъгави, тежки и тромави. От там изискванията за сериозни процесор и видео процесор. Митове и легенди са обаче, че новите вградени видео карти не се справят Тия дни като ми останат нерви ще се преоборудвам със ново дъно AMD3 и DDR3. Принципно за ДОМАШНА употреба НЕ искам да чувам за "великите" Intel и напомпаните им цени. Дори ще си оставя старият двуядрен Атлон, който е "зелен" - папка само 45W.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Докато рових по сайтовете, нещо друго: Асрок 770 Xtreme3 AMD 770; Athlon 2 X3 Triple core 435 @ 2.9; 2GB DDR3/1333 ; 640 GB ; Sapphire HD 5670 512 MB; FoxConn 420W? За мен това също е поредица от цифри и букви, но за вас, надявам се, значи нещо?Ред.: Писал съм, без да прочета коментарите след последния на emzo. Vladim - Този харддиск го взимам дето се вика за началото, с пълното съзнание, че съвсем скоро ще трябва да взема още един-два-три...

Коментар

Стига с тия захранвания Foxconn -тия не произвеждат PSU-та също. И ти като баща ми май не знаеш какво искаш, а Оги?
                  Steliyan's Life!

Коментар

Дали щях да питам, ако знаех какво точно искам? Искам да си пусна един филм, и да ми е кеф да го гледам, или концерт на Азис и М’Глата, примерно, и да слушам Азис на 7.1 звук. Понеже знам че автофорум е най-удачното място да питам за компютър, затова питам. Ако ме интересува нещо за колата - бг-мама

Коментар

Не видях за какъв бюджет става дума (а все пак главното са нужди и бюджет, нали?). Ама, ако не е съвсем втален, според мен да вземеш сега настолна конфигурация с по-малко от 3-4GB RAM и диск под 1TB при сегашните цени ми се струва неоправдано.Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Току-що се усетих, че съм писал в тема, в която се спори за компютри! Извинявам се, повече така няма да правя! Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Мале, майко юнашка Цял компютър + тема + надцакване само заради някакво си домашно кино..., а аз се чудя как да ги направя максимално евтини моите машиники, че хем да ми работят, хем да не ме е яд като се обезценяват...Текущо работя на един компютър, който представлява дънна платка с всичко на нея: Intel Atom 1.6GHz Dual Core, 2GB RAM (отделно), видео, звук, мрежа. Един 80GB SATA HDD 2.5" остатък от един лаптоп, микро-ATX кутия, че не намерих по-евтина и по-малка, един 19" LCD монитор втора употреба... Най-скъпото е дънната платка - 100лв. Филми без 7.1 аудио гледам прекрасно, купих си страхотни колонки от MDF за само 33лв. Другата машина е малко по-мощна, но само заради 3GB рам в двуканален режим ще я сменя с дъно с DDR3. Консумацията на двете ми машини със загубите сигурно не надвишава 350W.
                        Steliyan's Life!

Коментар

ogi28b написа:
                          Докато рових по сайтовете, нещо друго: Асрок 770 Xtreme3 AMD 770; Athlon 2 X3 Triple core 435 @ 2.9; 2GB DDR3/1333 ; 640 GB ; Sapphire HD 5670 512 MB; FoxConn 420W? За мен това също е поредица от цифри и букви, но за вас, надявам се, значи нещо?Ред.: Писал съм, без да прочета коментарите след последния на emzo. Vladim - Този харддиск го взимам дето се вика за началото, с пълното съзнание, че съвсем скоро ще трябва да взема още един-два-три...
                          Първо...това като гледам е някаква асемблирана конфигурация, не от теб. Принципно според мен е грешка да се взима такава, по-скоро ти трябва да си избереш частите. Иначе за всяка част поотделно - Асрок става( дъщерна фирма е на Асус), процесора е триядрен, което доколкото съм чел не е много добре, видео каратата 5670 е хубав модел, аз съм с такава и съм доволен, но ако ще взимаш такава, по-добре вземи модела с 1GB ddr5 памет. Колкото до захранването едно FSP според мен ще свърши доста по-добра работа.

Коментар

ogi28b написа:
                            По конфигурациите които даваш, гледам бюджета ти се движи около 600-650лв. Ето нещо и от мен: Спестил съм малко от дъното и процесора, защото реално няма да усетиш никаква разлика. Процесора не го гледай, че е с 1м кеш, грешка на сайта е, с 2М кеш е. Дъното което съм посочил е с близо 20$ разлика по-евтино. Разликата е в кондензаторите, SATA III подържката и аудиото. Кондензаторите на по-скъпото ги дават по-качествени, макар че аз дъно Асрок, работило с хубаво захранване, не съм виждал с подути такива, а и като цяло отзивите за Асрок не са никак лоши, ако не гониш клок (до колкото разбрах, няма). SATA III на теория звучи хубаво, ама на практика нещата са малко по-различни. Аудиото на по-евтиното дъно е VIA, на по-скъпото е Realtec.За сметка на дъното и процесора, получаваш още 2Гб памет + по-голям хард диск. Видеокартата е добре. Ще подкара даже някои от последните игри.Успех.п.п. Това при условие че имаш кутия, и оптично устройство.
                            00' Bravo 105 JTD

Коментар

Смятам, че ако дъното се смени с asus m4n78, което всъщност от опит разбирам, че е много добро дъно и също така рамта от 2 да се смени с 4, както и видео картата да не е 512мв, а 1gb ddr5, смятам, че конфигурацията ще стане идеална.

Коментар

Колеги, искам нещо, което ми върши работа, да си гледам филмчета. Мога да отделя както 650 лева, така и 2650 лева.
                                Painfall написа:
                                Смятам, че ако дъното се смени с asus m4n78, което всъщност от опит разбирам, че е много добро дъно и също така рамта от 2 да се смени с 4, както и видео картата да не е 512мв, а 1gb ddr5, смятам, че конфигурацията ще стане идеална.
                                За дъното - ок, по-хубаво дъно с повече възможности. Но защо ми е нужна по-скъпа видео-карта, като ще ми върши същата работа? Памет винаги мога да си добавя допълнително, нали? Така че ще ми помогнете ако основно се съсредоточим върху такива неща, които ги купувам, и не пипам повече - дъно, процесор, видео (евентуално), захранване. РАМ както казах - ще си добавя, а "един харддиск никога не е достатъчно голям", както казва един виден представител на форума, така че и ХДД ще си купувам нов, за начало нещо 500/640/750 ще върши работа. Иначе старите ми претенции - свързване към приличен усилвател - си стоят, както и желанието за максимално тиха работа на кутията, от гледна точка на вентилаторите. Предвид това, че винаги в компютърните теми мога да чуя от 10 човека поне 17 мнения и спорове, искам да ви кажа че за всяко едно предложение преглеждам характеристиките на предложеното, и го обмислям вариант, така че благодаря на всички които вземат участие в темата.

Коментар

Working...
                                X