Благодаря за конкретния отговор този път! Съжалявам, че не разбрах какво означават три иконки, които се смеят и коментара за тях.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)
Collapse
X
-
VesMil написа:Колега покрива ги само на книга ,моята конфигурация е малко по-добра от тази, но уви 1080п се плейва изключително трудно, плюс това съм и с 4 гб памет. Да не говорим за блу рей,което е бъдещето.Ти си решаваш,аз само си казвам моето мнение.Fiat Bravo, 1.6 SX, 16V, 76 kW
Коментар
-
ogi28b написа:С други думи - взимам си една платка, с вградено видео на нея, и с ПЦИ-експрес 16-та степен, и пак ще ми върши работа, нали за това иде реч? Което на първо време ми спестява известна сума за допълнително видео, което пък после винаги мога да добавя...@VesMil само да уточня, че рипнатите 1080p видео материали, изискват много повече от една машина отколкото чисто некомпресирано Blu-ray.
А и забравих... при HD и FullHD 500Gb хард се запълва за нула време. Така, че колкото повече-толкова повече! :D
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Кодеците, позволяващи кодиране-декодиране на 1080p все още са твърде бъгави, тежки и тромави. От там изискванията за сериозни процесор и видео процесор. Митове и легенди са обаче, че новите вградени видео карти не се справятТия дни като ми останат нерви ще се преоборудвам със ново дъно AMD3 и DDR3. Принципно за ДОМАШНА употреба НЕ искам да чувам за "великите" Intel и напомпаните им цени. Дори ще си оставя старият двуядрен Атлон, който е "зелен" - папка само 45W.
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Докато рових по сайтовете, нещо друго: Асрок 770 Xtreme3 AMD 770; Athlon 2 X3 Triple core 435 @ 2.9; 2GB DDR3/1333 ; 640 GB ; Sapphire HD 5670 512 MB; FoxConn 420W? За мен това също е поредица от цифри и букви, но за вас, надявам се, значи нещо?Ред.: Писал съм, без да прочета коментарите след последния на emzo. Vladim - Този харддиск го взимам дето се вика за началото, с пълното съзнание, че съвсем скоро ще трябва да взема още един-два-три...
Коментар
-
Стига с тия захранвания Foxconn -тия не произвеждат PSU-та също. И ти като баща ми май не знаеш какво искаш, а Оги?Steliyan's Life!
Коментар
-
Дали щях да питам, ако знаех какво точно искам? Искам да си пусна един филм, и да ми е кеф да го гледам, или концерт на Азис и М’Глата, примерно, и да слушам Азис на 7.1 звук. Понеже знам че автофорум е най-удачното място да питам за компютър, затова питам. Ако ме интересува нещо за колата - бг-мама
Коментар
-
Не видях за какъв бюджет става дума (а все пак главното са нужди и бюджет, нали?). Ама, ако не е съвсем втален, според мен да вземеш сега настолна конфигурация с по-малко от 3-4GB RAM и диск под 1TB при сегашните цени ми се струва неоправдано.Yellow_Flash_Colorz_PDT_14 Току-що се усетих, че съм писал в тема, в която се спори за компютри! Извинявам се, повече така няма да правя! Yellow_Flash_Colorz_PDT_01ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
-
Мале, майко юнашкаЦял компютър + тема + надцакване само заради някакво си домашно кино..., а аз се чудя как да ги направя максимално евтини моите машиники, че хем да ми работят, хем да не ме е яд като се обезценяват...Текущо работя на един компютър, който представлява дънна платка с всичко на нея: Intel Atom 1.6GHz Dual Core, 2GB RAM (отделно), видео, звук, мрежа. Един 80GB SATA HDD 2.5" остатък от един лаптоп, микро-ATX кутия, че не намерих по-евтина и по-малка, един 19" LCD монитор втора употреба... Най-скъпото е дънната платка - 100лв. Филми без 7.1 аудио гледам прекрасно, купих си страхотни колонки от MDF за само 33лв. Другата машина е малко по-мощна, но само заради 3GB рам в двуканален режим ще я сменя с дъно с DDR3. Консумацията на двете ми машини със загубите сигурно не надвишава 350W.
Steliyan's Life!
Коментар
-
ogi28b написа:Докато рових по сайтовете, нещо друго: Асрок 770 Xtreme3 AMD 770; Athlon 2 X3 Triple core 435 @ 2.9; 2GB DDR3/1333 ; 640 GB ; Sapphire HD 5670 512 MB; FoxConn 420W? За мен това също е поредица от цифри и букви, но за вас, надявам се, значи нещо?Ред.: Писал съм, без да прочета коментарите след последния на emzo. Vladim - Този харддиск го взимам дето се вика за началото, с пълното съзнание, че съвсем скоро ще трябва да взема още един-два-три...
Коментар
-
ogi28b написа:Докато рових по сайтовете, нещо друго: Асрок 770 Xtreme3 AMD 770; Athlon 2 X3 Triple core 435 @ 2.9; 2GB DDR3/1333 ; 640 GB ; Sapphire HD 5670 512 MB; FoxConn 420W? За мен това също е поредица от цифри и букви, но за вас, надявам се, значи нещо?Ред.: Писал съм, без да прочета коментарите след последния на emzo. Vladim - Този харддиск го взимам дето се вика за началото, с пълното съзнание, че съвсем скоро ще трябва да взема още един-два-три...Спестил съм малко от дъното и процесора, защото реално няма да усетиш никаква разлика. Процесора не го гледай, че е с 1м кеш, грешка на сайта е, с 2М кеш е. Дъното което съм посочил е с близо 20$ разлика по-евтино. Разликата е в кондензаторите, SATA III подържката и аудиото. Кондензаторите на по-скъпото ги дават по-качествени, макар че аз дъно Асрок, работило с хубаво захранване, не съм виждал с подути такива, а и като цяло отзивите за Асрок не са никак лоши, ако не гониш клок (до колкото разбрах, няма). SATA III на теория звучи хубаво, ама на практика нещата са малко по-различни. Аудиото на по-евтиното дъно е VIA, на по-скъпото е Realtec.За сметка на дъното и процесора, получаваш още 2Гб памет + по-голям хард диск. Видеокартата е добре. Ще подкара даже някои от последните игри.Успех.п.п. Това при условие че имаш кутия, и оптично устройство.
Коментар
-
Колеги, искам нещо, което ми върши работа, да си гледам филмчета. Мога да отделя както 650 лева, така и 2650 лева.Painfall написа:Смятам, че ако дъното се смени с asus m4n78, което всъщност от опит разбирам, че е много добро дъно и също така рамта от 2 да се смени с 4, както и видео картата да не е 512мв, а 1gb ddr5, смятам, че конфигурацията ще стане идеална.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар