От този обикновен стерео изход - как точно ще излезе цифровият 5.1 звук ? Не искам да ползвам изход за колонки или слушалки, а баш-изход, нещо от сорта на S/P DIF. То нали е цифров изход? А това със стрелката е аналогов. Или не? Може ли звука да излезе през HDMI изхода на видеокартата? И ако може - как после ще се раздели - картината да влезе в монитора, а звука - в рисивъра?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нов комп., помагайте в избора. (+ озвучаване)
Collapse
X
-
ogi28b написа:От този обикновен стерео изход - как точно ще излезе цифровият 5.1 звук ? Не искам да ползвам изход за колонки или слушалки, а баш-изход, нещо от сорта на S/P DIF. То нали е цифров изход? А това със стрелката е аналогов. Или не? Може ли звука да излезе през HDMI изхода на видеокартата? И ако може - как после ще се раздели - картината да влезе в монитора, а звука - в рисивъра?Fiat Marea SW 1580 16V ELX 182A4000 10/96
Moonsteppers - All over the world and beyond ...
Коментар
-
Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябваНяма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.Ichkin - ще се похваля, ама има време, нека първо подбера компонентите. Хвърлих око на един рисийвър сони - 5 по 70 и СБх100, или нещо подобно беше. Или май това беше комплект колони Джамо.null.zero - е това исках да чуя, ама сигурно ли е че може? С/ПДИФ доколкото знам не е оптичен, оптичния си е оптичен. С/ПДИФ-а си е С/ПДИФ. (Би трябвало на български да го пишем С//ФДИФ )
Коментар
-
ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябваНяма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Коментар
-
Jivko Georgiev написа:ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябваНяма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Коментар
-
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537878#Ето така може би трябва да изглежда дъното ако искаш 5.1
Коментар
-
Добре де Оги,нали звука ти от компютъра ще отива в усилвател свързан с тонколони ? Така разбрах аз,затова и ти отбелязах зеления изход,в който включваш усилватела.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic+ Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift.
- Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Искам такъв изход, през който звука да излиза чист и неопетнен към съответния рисийвър, демек - каквото има като вход на рисийвъра - това да има като изход на компютъра. Да речем че е ТОСЛИНК. Ама пак питам - не може ли да се прекара през един ХДМИ кабел всичко - и картина, и звук? Ама говорим за всякакъв звук - както тоя на филмите, така и тоя от уинампа, така и най-долните звуци на самия уиндоус. Абе целия звук да излиза от едно място, без значение дали е за филм или не. Да не се окаже после че звука от филма минава по ХДМИ, а другия - по други кабели... И съответно - предложения за рисийвърче?Да започнем с нещо лекичко: SONY STR-DG520B... примерно.
Коментар
-
ogi28b написа:Искам такъв изход, през който звука да излиза чист и неопетнен към съответния рисийвър, демек - каквото има като вход на рисийвъра - това да има като изход на компютъра. Да речем че е ТОСЛИНК. Ама пак питам - не може ли да се прекара през един ХДМИ кабел всичко - и картина, и звук? Ама говорим за всякакъв звук - както тоя на филмите, така и тоя от уинампа, така и най-долните звуци на самия уиндоус. Абе целия звук да излиза от едно място, без значение дали е за филм или не. Да не се окаже после че звука от филма минава по ХДМИ, а другия - по други кабели... И съответно - предложения за рисийвърче?Да започнем с нещо лекичко: SONY STR-DG520B ... примерно.Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
Добре, минаваме към друг вариант - компютъра си е компютър. Рисивъра може и да не е някаква изгъзица като това което пуснах, ами нещо по-скромно - без ХДМИ. Значи компа ще си предава към монитора по хдми, а звука - ще излиза от компа по С-ПДИФ, и ще влиза в рисивърчето. Давайте идеи за рисивър, с подходящи за него колони? Искам да вади хубав, приличен звук, може да не е върха на сладоледа, ама като си пусна пинк флойд в ърл’с корт, да мога да се насладя на 5.1-формата със съответната подобаваща сила. Да речем - някви колонки по 60 вата, или по 35 - 40 вата, плюс активен буфер 100 вата... де да знам и аз кво точно искам .Сега , ако не съм казал - да повторя - озвучил съм се с една Yamaha, ама е старичка доста, ама пее сериозно.ред.: Да не пиша нов пост, ама измислих, че звукът може и да почака, засега ще взема нов комп, звук от който ще изкарам през текущата система, а по-натам ще помисля за хубав звук.
Коментар
-
ogi28b написа:Jivko Georgiev написа:ogi28b написа:Абе изглежда ми че е посочено точно зеления изход, а не комплекта от трите. Но това е мястото където се включват колони, а не е изход за звук, в смисъла, в който на мен ми трябваНяма да включвам такива компютърни колонки там. Нещо май не можете да ме разберете, или аз не обяснявам както трябва това което искам.
Предлагам някой колега да ми доразвие тезата с малко по - плътна теория дали всичките колони са свирили стерео или 5.1
http://www.yamaha.com/yec/products/p...3&CTID=5000400 нещо подобно беше
Коментар
-
Ще се опитам да го обясня с моите скромни познания - точно на изхода за слушалки имаш точно СТЕРЕО звук. Самия усилвател си има процесор - про-лоджик, съраунд, ДТС, про-лоджик 2, или нещо си, което по различни алгоритми дешифрира входния сигнал и го праща към колоните. Про-лоджик ,какъвто имам и аз на моята ямаха - е аналогов процесор, ако мога така да го нарека. Той използва някакъв вграден алгоритеъм, по който преценява точно какъв звук да пусне на предните, на задните, на централната колони, като логиката е че ясно изразените стерео звуци , си се чуват съответно отляво, и отдясно, а тези които са еднакви, и се чуват едновременно отляво, и отдясно - излизат през централния говорител. Отзад пък отиват предимно високите честоти, и така се получава някакъв заобикалящ ефект, но той в никакъв случай не е оригиналния, а е ... така да се каже - изкуствено създаден. Разбира се - дори и с този изкуствен ефект , е удоволствие да се слуша музика като Жан Мишел Жар, Майк Олдфийлд, и други подобни. При Диджитал процесора - всеки канал е закодиран поотделно - както при стереото са ляв и десен - така при съраунда са 5 отделни канала. Няма как при наличие на изход само за ляво и дясно, да изкараш 5 канала. Поне така беше доскоро, може да съм изостанал с технологиите, и вече да може от едно място да изкараш каквото ти хрумне, не знам. Но определено от лаптопа ти , от изхода за слушалки е излизал чист стерео звук, който самия усилвател е преобразувал по изкуствен начин към 5-канален звук, и го е пускал на всички колони.
Коментар
-
ogi28b написа:Ще се опитам да го обясня с моите скромни познания - точно на изхода за слушалки имаш точно СТЕРЕО звук. Самия усилвател си има процесор - про-лоджик, съраунд, ДТС, про-лоджик 2, или нещо си, което по различни алгоритми дешифрира входния сигнал и го праща към колоните. Про-лоджик ,какъвто имам и аз на моята ямаха - е аналогов процесор, ако мога така да го нарека. Той използва някакъв вграден алгоритеъм, по който преценява точно какъв звук да пусне на предните, на задните, на централната колони, като логиката е че ясно изразените стерео звуци , си се чуват съответно отляво, и отдясно, а тези които са еднакви, и се чуват едновременно отляво, и отдясно - излизат през централния говорител. Отзад пък отиват предимно високите честоти, и така се получава някакъв заобикалящ ефект, но той в никакъв случай не е оригиналния, а е ... така да се каже - изкуствено създаден. Разбира се - дори и с този изкуствен ефект , е удоволствие да се слуша музика като Жан Мишел Жар, Майк Олдфийлд, и други подобни. При Диджитал процесора - всеки канал е закодиран поотделно - както при стереото са ляв и десен - така при съраунда са 5 отделни канала. Няма как при наличие на изход само за ляво и дясно, да изкараш 5 канала. Поне така беше доскоро, може да съм изостанал с технологиите, и вече да може от едно място да изкараш каквото ти хрумне, не знам. Но определено от лаптопа ти , от изхода за слушалки е излизал чист стерео звук, който самия усилвател е преобразувал по изкуствен начин към 5-канален звук, и го е пускал на всички колони.И все пак ако има по - качествен начин по - добре
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар