Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плащате ли си данъка на автомобила?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Оги, не споделям мнението ти. Като отидеш в магазина първо гледаш стоката и тогавадаваш парите, нали? Колата как си я купи - даде парите и чака някой да ти докара нещона сляпо ли?Тук случая е същия - правиш пътищата ху6ави и казваш - искам толкова пари. А не - дайте пари пък ние ще ви ги направим някой ден.Ето няколко улици по които минавам всеки ден, като на снимките изглеждат много по-до6ре.Та с две думи - аз дължа на о6щината данък, тя на мен ми дължи за раз6итото окачване детотря6ва да се прави всяка година и така сме квит. Няма само да си въртим парите напразно я.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Trace, това улици във София ли са?Иначе тази година и аз не съм плащал данъка.Ще го платя, когато на мен ми е удобно, точно по същата причина, която и trace спомена - разбито окачване, спукана лята джанта и т.н....парите, които съм дал за ремонти по колата, в следствие на "прекрасните" пътища, с удоволствие бих ги дал на общината....
      Ползвайте мигачи!
      Sometimes I feel like screaming

Коментар

Болен въпрос за повечето от нас-плати или не, данъка си.Който го е платил се чуди за какво плаща,то улици като улици ли има,място за паркирване и т.н.т,а тоя дето не плаща може би е прав,че всеки един кмет си е местен дерибей и краде от нашите пари-данъци.Колкото до мен,малко се срамувам,но платих 180лв.
        Marea HLX 147ps

Коментар

Плащам си като поп ама всяка година си мисля: Защо го плащам?
          Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
          Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
            Плащам си като поп ама всяка година си мисля: Защо го плащам?
            И аз така.. Yellow_Flash_Colorz_PDT_34
            Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
            Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

И аз си платих скромния данък от 7 лева. :D

Коментар

Еми дайте да спрем всички да си плащаме данъците и винетките, и да спрат да се ремонтират пътищата. След една-две години всички улици ще заприличат на тези снимани от trace и тогава не джипове, а верижни машини ще си купуваме. След като повечето хора плащат не мислите ли, че и вие е редно да го правите? И с неплащането мислите ли, че ще накривите на някого шапката? Най-много да се разшуми около неплащането на данъци, да се пипнат един-два закона и спестените пари да ви излезнат тройно през носа във формата на глоби. И мен не ме кефи, че през година-две сменям носачи, но трябва да ви кажа, че на опелът, който карах 8-9 години не пипнах нищо по окачването! :D
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Опелска държава!
                  Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Миналата година беше 10.20 с лихва от една стотинка за просрочка, а ако го платиш по-рано даже и бонус има ... Сега тази година се надявам да няма големи изненади
                    '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
                    '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Редовно.Да видим за 10 коня отгоре 2010, колко ще ме обрулят.
                      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Meril написа:
                        Плащам го....не, че заслужават
                        Нали се сещаш, че от тоя данък ти шият местния бюджет - кръпки по улиците, щото заради нередовните платци няма кинти за цели улици... нови пътеуказателни табели, щото старите някой "редовен" ги е отрстрелял и ... тем подобни дреболийки..., че кой викаш трябвало да ги "заслужи" данъците ти? Аз? Дето съм във Варна?А по темата - данъка ми е 195лв. - платих го на два пъти, но го платих. На ОПЕЛ дето баща ми го кара данъка е 26лв... Община Варна - най-високите местни данъци в България. Пътищата ни след последния сняг са ОТВРАТИТЕЛНИ - явно пак са слагали от водоразтворимия асфалт.
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                          Meril написа:
                          Плащам го....не, че заслужават
                          Нали се сещаш, че от тоя данък ти шият местния бюджет - кръпки по улиците, щото заради нередовните платци няма кинти за цели улици... нови пътеуказателни табели, щото старите някой "редовен" ги е отрстрелял и ... тем подобни дреболийки..., че кой викаш трябвало да ги "заслужи" данъците ти? Аз? Дето съм във Варна?
                          Много ме радва това за кръпките.http://news.burgas24.bg/126990.html
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Хъхъ, ти ако мислиш, че тук във Варна е по-различно? Предколедно разпраха една улица точно до нас - да я кърпят - и като заваляха снеговете я оставиха на нийде - водата извлачи де що асфалт и чакъл имаше и сега дори вече копае надолу - от вчера си имаме трап дълбок около метър и широк две педи, чакаме един хубав проливен дъжд и улицата ще трябва да се строи наново..., но това да не те притеснява - догодина пак ще е така, при това още пролетта... В темата за комунизма всички плюха, плюха, но никой не даде за пример някое правителство да е построило път или магистрала например... Ние във Варна например пътища не умеем да строим...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Винаги , ама то тате го плаща де

Коментар

ogi28b написа:
                                ...Също така - аз се осигурявам на 100 % от заплатата която получавам, и определено се гордея с това. А вие ? Кой от вас плаща пълния размер на осигуровките си ? И стига сте коментирали глупости. Пише - плащате ли си данъка - да, не. Друго не се пита. Ама и аз като вас - говоря глупости!
                                Темата се отплесва леко и от данъци, започваме да говорим за осигуровки, които нямат нищо общо...Но понеже питаш - успокоявам те, че за съжаление ме осигуряват на максимума. От тук нататък идва въпросът ЗА КАКВО по дяволите плащам тези луди здравни и пенсионни осигуровки на глупавата държава? За да храня мангалите и да съм точно толкова осигурен колкото и последния от тях, който се реди за социални помощи? За да нямам индивидуална осигурителна сметка като във всяка цивилизована държава и за да не знам колко точно пари имам в нея? За да потъват моите пари в общото море? За да ми вдигнат пенсионната възраст на 68 години при средна продължителност на живота на мъжкото население в България 69 години? За да може евентуално да не получа и 1 стотинка от всичките осигуровки, които съм плащал на глупавата държава цял живот? Защото е цинично изчислено, че при тази пенсионна възраст и средна продължителност на живота на българина, горе-долу половината мъже няма да вземат нито една пенсия преди да умрат? За да може 40 години да плащам по 450 кинта на месец осигуровки, а накрая да вземам 5 години пак толкова пенсия? Ами лихвите за всичките тези години къде отидоха? И защо роднините ми не могат да наследят натрупаните от мен суми, а само жена ми може да вземе 20 лева върху нейната пенсия и то само ако е жива И т.н. и т.н.Ако можех, нямаше да платя нито стотинка данък на държавата, достатъчно ме ограбва откъм осигуровки...Така че, Оги, не намесвай осигуровките за да морализаторстваш на тема "данъчна изрядност". Предпочитам да си внасям всичките пари в банкова сметка, отколкото да издържам няколко мангала с тях...Весели празници на всички!!!
                                She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Working...
                                X