Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

[quote="jenshen73"]
    Humppa написа:
    @bachev: Научи правописа и тогава се изказвай за по-интел’гентен от някой друг. Да ти цитирам ли всички правописни и синтактични грешки или интел’гентно ще си ги откриеш и поправиш?Има една хубава поговорка - виж си гредата в собственото око и тогава търси сламката в чуждото. Аз моите греди си ги знам, но ти си натрапваш младежката интел’генция на неподходящо място по неподходящ начин... лично мнение...
    Теб въобще няма да те коментирам колега. Добре знаеш, че си ми в игнор листата от мнооого време. Пъро се погледни в огледалото и тогава давай оценка за другите. И аз немога да разбера на хора като теб кой им е показал какво е компютър и за какво се използва.... амаа "лично мнение" (нали така?). И несъм във форум за български правопис за да се старая специално заради теб да пиша перфектно правилно.
    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Jivko Georgiev написа:
      ilko-gd написа:
      на някаква си гума не можеш да разчиташ.
      Как да не може , ами ако е с шипове
      ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТАРаздел ПЪРВИОБЩИ ПРАВИЛА..........Чл. 9 (1) По пътищата, отворени заобществено ползване, е забранено движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това. ..........
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        Jivko Georgiev написа:
        ilko-gd написа:
        на някаква си гума не можеш да разчиташ.
        Как да не може , ами ако е с шипове
        ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТАРаздел ПЪРВИОБЩИ ПРАВИЛА..........Чл. 9 (1) По пътищата, отворени заобществено ползване, е забранено движението на верижни машини и използването на гуми с шипове. Движение на пътни превозни средства с вериги за сняг е разрешено само когато пътните условия изискват това. ..........
        Знам бе колега..... просто се пошегувах.... а пък и то това пътищата в родината на места може да се спори дали е път или нива :D

Коментар

За съжаление, тук си напълно прав.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Чета темата от както я пуснахте и до момента се въздържах да пиша безсмислени коментари, тъй като съм сигурен че няма да мога да променя грешното мислене на някой хора.Първо искам да одбележа че нямам 25 години, но не мисля че ще е бъдат от значение за мен промените който може да се втведат в ЗДП. Обикновенно се казва заварено положение за такива като мен... Казвам го умишлено, за да може да разберете, че не съм от хората който защитават това което им е изгодно. Защитавам това което според мен е правилно. И така искам да задам няколко въпроса към хората който бурно защитават идеята за изброените по-горе възможни промени.1. Смятате ли че с кола 60 коня не може да се пребие човек??? Не искам да получа коментар "Да така е, но с 160 коня е по вероятно"(в 1 от темите в тунинг раздела четох преди ден два следният пост нещо от рода:" не мощните коли убиват, а зад кормилното устройство" Който ми кайе че не е така да се ........... Темета беше двигател на купе под капака на пунто нещо такова)2. Фабричната музика да не се променя. Добре аз съм с двете ръце за. Нищо че ЗАВОДСКО монтираната бас каса и усилвател в багажника дънят не по-малко от някой други които са инвестирали сума и пари за музика. И ако увелича и отворя прозорците ще ме чуят и от съседната улица.3. Гумите ... Идиотско. Колата по каталог с 185 по .. не знам на колко, а и няма значение и ще е по-стабилна отколкото ако си сложа да кажем 195/50/15.4. За лепенки съм до някаква степен съгласен, но не пречат по абсолютно никакъв начин защо да се забраняват???Не смятам да коментирам кой какъв бил на колко години бил от коя партия и етническа принадлежност. Единствено искам да кажа на хората защитници тези променити. Помислете първо какво ще стане... Отново 20 лева на тъпия полицай ще оправят нещата, така просто ще има за какво да се заяждат още повече и ще се ръсим пари за рошвети. Първо да въдедат равни закони за всички и да се спазват като нарушителите се нказват тогава ми говорете какво имам и какво намам правя да правя с колата си.

Коментар

Kotseto за гумите имаше цяла тема за това, че контактното петно на гумата с пътя е едно и също като площ, но различно по форма за различните размери гуми. Площа му не зависи от гумата. Също мога да ти кажа, че с по-широки гуми може колата да ти е доста по-трудно управляема и нестабилна отколкото с препоръчаните от производителя размери. Например за Брава - 175/65/14 и 185/60/14.
              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                Kotseto за гумите имаше цяла тема за това, че контактното петно на гумата с пътя е едно и също като площ, но различно по форма за различните размери гуми. Площа му не зависи от гумата. Също мога да ти кажа, че с по-широки гуми може колата да ти е доста по-трудно управляема и нестабилна отколкото с препоръчаните от производителя размери. Например за Брава - 175/65/14 и 185/60/14.
                Признавам си че не съм попаднал на темата и за това не мога да кажа абсолютно нищо друго. Въпреки това съм сигурен че това не е при всеки автомобил и при всяка гума и смятам че в по големия случаи по-широка гума ще държи колата по-добре на пътя. Отново казвам че това са личните ми наблюдения от шофирането на бившото ми Браво и не са подплатени с ниакви научни аргументи.

Коментар

Абре не направят ли пътищата като хората - да са безопасни и да не си прецакваш колата и да актуализират ограниченията на доста места.Тези глоби си остават просто начин да си пълнят хазната за други цели - А не да Оправят Пътищата - За да няма Катастрофи!!! И ако не взимат книжката , а карам кайен - и изкарвам доста пари ше ми пука ли за тия 640лв бре ?То обувките дето ше си ги купувам през месец два да съм в крак с модата са по толкова пари ,че и отгоре.Защо почват винаги отдолу да доят ,а не отгоре.Да наложат по-солени глоби за тези с парите и скъпите коли.За нас и сега са си убийствени ,ако те хванат 1-2 пъти в месеца е така с по 20км да си отгоре.
                  Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                  Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                  Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Немога да разбера какъв ви е проблема с музиката..... и мен ме дразни да ми свири чалга от горния етаж ама немога да го забраня нали ( това е все едно да се въведе ограничение за големината на колоните които мога да си купя у дома ) Има си места ( районите около болниците и т.н ) през които трябва да се минава възможно най - тихо ... София е достатъчно шумна и това , че се радвам на яки басови парчета в собствената си кола ( като се има на предвид , че не съм инвестирал в музика и нямам някви туби т.н ) едва ли ще попречи на някой освен на хората набор 20-30 .... моля ви се това са безумия ! Колата си е моя парите са си мой ще инвестирам ако искам и в златен конец за интериора вътре.... но на местата където е упоменато , че трябва да съм тих ще бъда тих ! Не съм от тия квартални мухльовци където ще карам в 12 през нощта с усилена музика и ще будя хората ! Но когато му е времето и мястото и ми се слуша музика , ако съм инвестирал в такава ще си я слушам !

Коментар

Kакто всяка друга тема и тази я оака*ме със спам, спорове и нападки! Весели празници и изпуснете напрежението!

Коментар

Колеги докато ги има корумпираните полицаи и хората които им дават пари когато са в нарушение, глобите и 4 цифрени да ги направят файда няма да има! Защо в една Германия когато те спре полицай си по нисък от тревата?! И защо когато се изрепчиш на полицай глобата скача в пъти! Аз съм ЗА високите глоби, но нека всеки в нарушение има достойнство и си понесе последствията и глобите! 2002г бях на гости на чичо ми в Германия! Полицаи ни свалиха от магистралата защото стопа за мъгла светел а мъгла няма и заслепявал! Глобиха ни 80 евро за това нещо! Глобата платихме на място иначе щеше да е по-висока! Дали в България, бръкнат в джоба на някой от вас 180 лв за една грешно светеща крушка няма да се замисля за всяко копче което натиска!
                        Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

kazan не се обиждай ама някак да ни сравняваш с Германия... Ти знаеш ли какво са 80 евра за мен и за повечето хора? Те и сегашните глоби са високи, а пък за по-високи въобще не мога и да си помисля.
                          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

относно идеята на малоне за 100те коня Самата възрастова граница не е достатъчно определяща за мисленето и действията на конкретен водач. Мога да дам пример- Взел съм книжка на 18 години , оттогава съм навъртял достатъчно километри , трупайки опит във всякакви ситуации , било то предизвикани от мен или отсрещният водач. А сега обясни ми как някой пичага взел кинжка на 26 да речем (редки случаи да, но ги има) ще действа по-адекватно в ситуация?Това го има и в новия стандарт на застраховките в ДЗИ , до 25 години плащаш 460лв (не помня сумата но беше над 400) а след 25 стават 230! Е , аз тогава да си регистрирам колата СИ на името на дядо ми ли ?!

Коментар

Абе не исках и аз да се намесвам, но някои от идеита на Малоун са адекватни, други не са ... Не знам само защо почнахте да го обсъждате човечеца толкова успорвано :DДобре, че е стабилен и няма да последва колегата Стефан Хаджов, който също след уместни коментари ... се наложи да спре да ни помага На теория няма какво да говорим ... едно е да го говорим, друго е да влезе и да го видим ... обичам да говоря с факти ... Но относно въпросните 25 години ... извинявам се, но аз съм на 19 ... да ... от 1 година имам книжка ... да ... карам от 2 години ...Но за последната година имам 60 000 км ... Наистина не е достатъчно определяща въпросната възраст ... Не смятам, че съм най-добрият шофьор ... нарушавам правилника, да ... карам бързо, да ... но винаги се съобразявам със ситуацията и всякакви други странични фактори ... смея да твърдя ! Лично на мен, като представител на въпросната група ... не смятам, че трябва да ме ограничат по този начин ... вярно е, че мнението ми е субективно, но се старая да гледам колкото мога по-обективно ... По-скоро ограничение трябва да бъде наложено на майка ми ... има от 88 година книжка, но започна да кара с мен ... Извинявам се, но как ще и наложите на нея някакви ограничения, които заслужава ... Примера го давам, заради крайната ми теза - НЯМА как да се угоди на всички ... НЯМА как да наложат някакви 100 % обективни показатели ... чисто статистически - НЯМА !
                              Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

Не знам защо всички си въобразяват, че са много добри шофьори и се съобразяват с обстановката?! Ами самият факт, че караш с превишена скорост, веднага те изважда от групата, съобразяващи се с обстановката. В това число съм и аз, де - да не помислите, че само морализаторствам и се изключвам от собствената си критика. Щом са го измислили хората да има някакво ограничение, то те са се съобразили с обстановката, а не ние, дето го превишаваме. Винаги, ама абсолютно винаги, може да се създадат такива обстоятелства, които въпреки 60-те ти хиляди километра за една година, да те изненадат. Например, може да ти излезе животно на пътя. Както си караш със 120, може да ти се пръсне двигателят, не дай си, Боже. Гума може да спукаш във всеки един момент и много, много други. Колата е машина и като такава, винаги може да се очаква нещо непредвидено. От друга страна - насреща ти е човешкият фактор, който е още по-непредвидим. Аз шофирам вече 20-а година и преди две седмици бях изненадан от лишено от абсолютно всякаква логика поднасяне в Прохода. И аз, като колегата Immortal, се чудя, що правят колите да вдигат 300, като ограничението е 90, в най-добрия случай - 130, ама това е положението, не сме го измислили ние, облечено е в закон и, щем, не щем, трябва да го спазваме. В заключение - подкрепям колегата Malone във всичките му предложения, въпреки че е ясно, че няма да се случат.
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Working...
                                X