Humppa написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.
Collapse
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
"С тях санкциите за нарушителите скачат, но отпада отнемането на книжката за превишение с над 30 км/ч."какъв е смисъла от тази глупост?Трябва да е точно обратното - да да по ниски глобите и за по малки нарушения да се взима книжката.Сега какво ще се получи който има пари хич няма да му пука как кара защото ще знае че няма да му я земат книжката и ще си плати акта.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
style34 написа:Само не разбрах, Малон, защо трябва да се глобява само ако сложиш джанти по-големи от стандартните. Ами ако сложиш по-малки?Humppa написа:С оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?
Коментар
-
bachev написа:Абсолютна глупост !!!bachev написа:Смея да твърдя, че примерно аз шофирам по-добре от половината хора имащи книжка над 25 години!paralesa написа:Малоне,ти не колко чашки го писа тоя пост дългия? Пълно е с нелепости в него и излиза,че общо взето трябва да си мазохист,за да шофираш автомобилkazan написа:И джантите ... колите не излизат ли от завода с железни джанти ?! Което значи, че смяната им с други е промяна в контрукцията..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:Второ, абсолютно одобрявам огромните санкции за нарушение на ЗДП.Malone написа:Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.Malone написа:Четвърто, след като един гражданин навърши 60 години, да се явява на проверовъчен и на кормуване всяка година. За сметка на държавата. Проверовъчен имам предвид и "психо" и преглед при всички останали медици. Очен лекар, ушен и т. н.Malone написа:Плюс това бих наложил прилични годишни такси за:1. Всякаква озвучителна система надвишаваща фабричната [по мощност и сила на звука]2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за моделаF9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Виж сега,Малоне,приемам обяснението ти и те разбирам,извинявам се и ако съм ти се сторил рязък. Обаче мислиш ли,че подобно нещо може да бъде тълкувано от закона...представи си само какъв смях би настанал в залата при поднасяне на подобен законпроект И как бихме ги плюли всички дружно,с каква глупост се занимават Няма как да стане. А замислял ли си се,че подобен идиот не е толкова опасен Все пак освен всичко друго,той ще налее пари и за спирачната система,нови колани може би. Колата му няма да е опасна за движещи се по пътя,освен ако малумника зад волана не я направи такава с действията си.По-безопасен ли е според теб пенсионер с неизпрвания си московец,който незнайно по каква логика още се търкаля по улиците?Не може според мен по подобен начин да се определя кое е разрешено и кое не.Дано не ти се случи да отпуснеш десния си крак на педала малко повече и да те осурвакат по тоя така тачен от теб законопроект Защото всекиму се случва да превиши скоростта,ако твърдиш,че не ти се случва със сигурност лъжеш На мен ми се е налагало да го правя,без да съм опасен за никой друг на пътя освен себе си...Представи си ,че караш болното си дете към болницата-може и 60 отгоре да преминеш без да се замислиш,после даваш 200лв за лекарства,едва ти стигат парите и накрая тия ти натрисат задето си искал да опазиш здравето на рожбата си ,още 600лв Хипотетично говоря,за да се опитам да ти представя колко нелепи са тия закони и колко е смешно. Обяснявам и защо:Сега за скорост се взима книжката и плащаш по-малки глоби...Занапред ако го приемат за скорост няма да се взима книжката,а глобите са тройни...кой най-често превишава многократно скоростта? Разни джипове с тъмни стъкла ,мерцедеси и баварци ,принадлежащи на поредния маститко. Той мислиш ли,че му пука каква глоба ще му изръсят? Аз не мисля,повече би гоп стреснало ако за повторно нарушение с е прости с книжката за годинка да поумнее. Също у нас би се изродило още нещо-не само няма да доведе желания ефект ,а и ще увеличи корупцията,защото шапкарите вместо на двайсетачка,вече повече от 50 няма искат. Какво получават те ако не са се поддали на подкупа-потупване по рамото и една смешна премия от 100лв...че той тия сто кинта ще ги заработва с две пускания на палката Трябват ни не по-големи налози и глоби,а методи за събирането на досегашнитеex.Мареа ТД100
Коментар
-
Значи драги господин Malone не искам да цитирам всичките неща , които изговорихте , защото те ми се струват абсолютно недопустими , несериозни и преувеличени ...1 ) Кой ще ми казва дали да си сменя CD-то в колата от стоково на друго , което вади доста по - чист и т.н звук ?2 ) Кой ще ми казва дали да карам колата си на 14" или на 15" ? Ако геометрията на колата го позволява значи може да бъде направено... тук изключваме колегите от перник , че те и калниците режат за да сложат 20" ако може 3 ) Какви са тези неща отностно лепенките ? Ако един ден си купя кола стил NFS не една ми 100 лепенки ще сложа стига да не е некоя бангия от 80 година , която има само лепенки .... това е пак в стила на колегите от перникИ така нататък и така нататък..... струва ми се , че грам не сте се замислил преди да говорите подобни щуротий ... то по тази логика нека забранят и 100 октановите горива и тези които УЖ са по - бързи , че за какво са ни нали ще си караме стоковите коли .... те направо да спрат пройзводството на спортни коли , мотори и т.н ....и между другото съм много съгласен с колегата от горния пост П.П Весели празници на всички !
Коментар
-
Malone написа:bachev написа:Абсолютна глупост !!!bachev написа:Смея да твърдя, че примерно аз шофирам по-добре от половината хора имащи книжка над 25 години!paralesa написа:Малоне,ти не колко чашки го писа тоя пост дългия? Пълно е с нелепости в него и излиза,че общо взето трябва да си мазохист,за да шофираш автомобилkazan написа:И джантите ... колите не излизат ли от завода с железни джанти ?! Което значи, че смяната им с други е промяна в контрукцията.Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Оставих забележката за комунизма без коментар, но сега и втори участник пише подобна. Айде оставете го политическия строй, той няма нищо общо с темата.paralesa, разбрах те, но ... честно казано не съм чувал скоро пенсионер с Москвич да предизвика смъртта на двама или трима участници в движението следствие на несъобразена скорост или техническа неизправност. Обикновено всичко свършва с окривени ламарини, псуване и забърсване на потните стъкла на очилата на дядо с москвича.Дядо кара развалина, но я кара като такава, това е разликата.А пернишкия тип тунинг маниаци, карат туристически автомобили, но като спортен автомобил на празна писта. И то не защото са го направили действително такъв, а защото само изглежда така.Щом стигнахме до този коментар, значи си ме разбрал, радвам се, това беше целта ми. Не да споря с теб или да те убеждавам, а да обясня мотивите за моето мнение. Дъщеря ми онези дни се прибра за Коледа, та ми разказа как някои от преподавателите и европейци се шегували с безумията в американското законодателство, в частност, обекта на шегите им е бил американския преподавател. Всъщност, той самия се съгласил, и самоиронизирал, че имат някои нелепи Закони от не знам кое време ...Да речем в специален Закон се забранява хвърлянето на лосове от самолет. Звучи невероятно безумно, но сигурно е имало повод да приемат тази норма.Относно дебелите вратове, съгласен. Неслучайно написах, че съм директно за криминализирането на определени нарушения. Или на нарушения над определена граница. Без увеличаване на паричната санкция, директно криминализиране..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
bachev написа:Малоне, като малко по-интелигентен (макар разликата във възраста ни) човек от теб ще те опиша само с няколко думи. За мен ти си човек избиващ комплекси посредством форума. Дървен философ и комунист. Искам само да подчертая, че това не са псувни нарушаващи правилата на форума, а просто лично мнение с не толкова приятни думи за отсрещния, НО не и обиди. Повече изобщо няма да отговарям на постовете ти. Не си заслужава да падам толкова ниско..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:bachev написа:Малоне, като малко по-интелигентен (макар разликата във възраста ни) човек от теб ще те опиша само с няколко думи. За мен ти си човек избиващ комплекси посредством форума. Дървен философ и комунист. Искам само да подчертая, че това не са псувни нарушаващи правилата на форума, а просто лично мнение с не толкова приятни думи за отсрещния, НО не и обиди. Повече изобщо няма да отговарям на постовете ти. Не си заслужава да падам толкова ниско.Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Humppa написа:Сори за офтопика - не се стърпях :DС оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Humppa и аз като jenshen73 си карам колата, даже много се радвам на снега и то не сега ами вече ще ми е 8-ма зима със всесезонни гуми. До сега не съм спрял още някъде. За наистина екстремна ситуация си купи вериги, на някаква си гума не можеш да разчиташ. Ще пусна и снимки както направих и миналата зима, да се види къде карам с всесезонни гуми.И една за начало:Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар