Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Humppa написа:
    Сори за офтопика - не се стърпях :DС оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?
    Aко вървеше фиата, щях да го карам с летните гуми по снега. Форда е с 4 зимни гуми и ква файда - 2 часа докато се измъкна по нагорнището по снега, то не бяха засилки, то не беше пясък, даже камината изчистих да хвърля пепелта.... миналата година с летните гуми измъкнах фиата от първия път. Ама стига с тия гуми, във всяка тема се обсъждат гумиparalesa: данъците отиват в една обща хазна. Ако на държавата и трябват пари, почва да вдига данъците, за да си ги събере. И 1000 да стане данъка, това не означава, че отива в пътищата. Пък това няма кой знае какво значение. Утре ще ви потребва документ и ще ви откажат да ви го издадат, защото не сте си платили данъците - държавата винаги ще намери начин да си съберете парите. Затова по-добре да си платя навреме, вместо да им плащам и лихви. Даже тази година мисля да се включа в 5% намаление. Като сложим и 5% за електронен подпис за останалите данъци - 10% ще ми дойдат добре, ще спестя достатъчно да си купя нова съдомиялна, че днес пак даде фира и вече няма да я правя.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

"С тях санкциите за нарушителите скачат, но отпада отнемането на книжката за превишение с над 30 км/ч."какъв е смисъла от тази глупост?Трябва да е точно обратното - да да по ниски глобите и за по малки нарушения да се взима книжката.Сега какво ще се получи който има пари хич няма да му пука как кара защото ще знае че няма да му я земат книжката и ще си плати акта.
      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
      FIAT БРАВО 1.2 16v
      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

style34 написа:
        Само не разбрах, Малон, защо трябва да се глобява само ако сложиш джанти по-големи от стандартните. Ами ако сложиш по-малки?
        В множество държави по юропата и света, имаш право да монтираш САМО гуми с размер "от.... до....", в зависимост от модела и предписанията на производителя Например: "ФИАТ Брава" има заводски размер 185/65-14, значи ти имаш право да монтираш от 175 до 195 и то само на 14 цола. -Надявам се ме разбираш!Идеята е, че утре може да направиш колата си опасна за всички на пътното платно, ако ти позволят своеволия!След подобна промяна извън изрично разрешеното, обикновено се минава технически преглед и ако колата издържи прегледа, тогава се отбелязва, че е с еди-какъв-си (нов) размер гуми Същото се прави и за ксенонови светлини, неонови лампи, допълнителни фарове, осми мигащ стоп и т.н....
        Humppa написа:
        С оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?
        Аз си карам без ядове..... до днес - сложих зимните гуми Докато съм спал сутринта, майка ми се завъртяла още на първия завой до блока и след микро-скандала за събуждане реших, че ще е много по-сигурно за нея да си внушава, че зимните гуми ще помогнат с нещо ПО-интересното беше, че после спираше от около 50 метра преди светофарите, защото колата стана суууууууупер стабилна и сигурна...... според нея

Коментар

bachev написа:
          Абсолютна глупост !!!
          Въздържай се от подобни квалификации, нарушаваш правилата на форума.
          bachev написа:
          Смея да твърдя, че примерно аз шофирам по-добре от половината хора имащи книжка над 25 години!
          Ето това ти мнение показва защо е редно да се ограничава възрастово шофирането на автомобили със сериозна мощност.Аз и на 100 години да стана, не бих твърдял подобно нещо, тъй като винаги е възможно да бъдеш изненадан на пътя от някой или нещо.Дано не ти се случва да се убеждаваш колко неумел или несъобръзителен шофьор си.Желая ти никога, никога, да не участваш в катастрофа, но помисли, че гробищата са пълни с великолепни шофьори. Никога не го забравяй.
          paralesa написа:
          Малоне,ти не колко чашки го писа тоя пост дългия? Пълно е с нелепости в него и излиза,че общо взето трябва да си мазохист,за да шофираш автомобил
          По принцип не пия. Кое по точно ти се стори нелепо и защо?И понеже ти е така ... малко рязък поста, но пък те смятам за умен човек, ще изгубя малко време за да се опитам да ти обясня.Давам съвсем елементарен пример как всичко опира до психология.Първото дупе, на което татко му е купил десет годишно Fiat Bravo за 3 000 лева е решило, че с парите от баба, дядо и вуйчо от Нова Година може да го направи да изглежда на Abarth.Респективно ...:1. Неони, диоди, брони, прагове, спойлери, въздухозаборници на предния капак, 17’ джанти и баджове Abarth на страничната колонка и други визуални "поакцизвания".2. Писане в съответния форум, където други на неговия акъл му палят фитилите с: "Ама мноо е якъ", "Напрау е обиец", "Само стикер да му избиреш и си номир идно напрау"3. Кара си кенефа, но понеже си е едно куцо, просто Браво, започват неистови мъки да убеди околните, че неговата колица не само изглежда, като Abarth, ами и върви така.4. Резултата от тези мъки обикновено е или среща с някое дърво, друг автомобил или недай си боже жертви. И няма как да е иначе, Abarth-a е Abarth защото е проектиран да се движи като Abarth, стоенето му на пътя, стабилност в завои и на прав път и много, много други фактори.Ако не стана ясно, идеята е, че промяната на външния вид на автомобила, подтиква повечето шофьори да га карат като такъв, какъвто са се мъчили да изглежда, въпреки че с тунинговането не са постигнали нищо повече от трошенето на някой лев. Колата нито върви повече, нито е по стабилна, макар че ужасно силно искат да ни убедят в това.Дано си ме разбрал, надявам се. Въпроса е до психология.Оттам, колкото по малко предпоставки за визуално повдигане на адреналина на подрастващите [и за перничани], толкова по добре за останалите участници в движението.Познавам съвсем малко, наистина добри инженери или само техници, от които съм виждал чудеса, поне по моето скромно мнение, с почти никакви средства. Но всичко се премисля, изчислява, тества, троши и се прави наново преди да излезе на улицата.
          kazan написа:
          И джантите ... колите не излизат ли от завода с железни джанти ?! Което значи, че смяната им с други е промяна в контрукцията.
          Имах предвид размер, не материал, мисля, че достатъчно ясно съм го написал.
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Второ, абсолютно одобрявам огромните санкции за нарушение на ЗДП.
            Друга песен ще пееш, като ти лепнат лично такава санкция
            Malone написа:
            Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.
            На 25г. може да имаш повече акъл от някой 40г. Няма смисъл от това, масово баби и дядовци ще се оборудват с коли.
            Malone написа:
            Четвърто, след като един гражданин навърши 60 години, да се явява на проверовъчен и на кормуване всяка година. За сметка на държавата. Проверовъчен имам предвид и "психо" и преглед при всички останали медици. Очен лекар, ушен и т. н.
            Съгласен.
            Malone написа:
            Плюс това бих наложил прилични годишни такси за:1. Всякаква озвучителна система надвишаваща фабричната [по мощност и сила на звука]2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за модела
            Ми да върнем комунизма а ?
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Виж сега,Малоне,приемам обяснението ти и те разбирам,извинявам се и ако съм ти се сторил рязък. Обаче мислиш ли,че подобно нещо може да бъде тълкувано от закона...представи си само какъв смях би настанал в залата при поднасяне на подобен законпроект И как бихме ги плюли всички дружно,с каква глупост се занимават Няма как да стане. А замислял ли си се,че подобен идиот не е толкова опасен Все пак освен всичко друго,той ще налее пари и за спирачната система,нови колани може би. Колата му няма да е опасна за движещи се по пътя,освен ако малумника зад волана не я направи такава с действията си.По-безопасен ли е според теб пенсионер с неизпрвания си московец,който незнайно по каква логика още се търкаля по улиците?Не може според мен по подобен начин да се определя кое е разрешено и кое не.Дано не ти се случи да отпуснеш десния си крак на педала малко повече и да те осурвакат по тоя така тачен от теб законопроект Защото всекиму се случва да превиши скоростта,ако твърдиш,че не ти се случва със сигурност лъжеш На мен ми се е налагало да го правя,без да съм опасен за никой друг на пътя освен себе си...Представи си ,че караш болното си дете към болницата-може и 60 отгоре да преминеш без да се замислиш,после даваш 200лв за лекарства,едва ти стигат парите и накрая тия ти натрисат задето си искал да опазиш здравето на рожбата си ,още 600лв Хипотетично говоря,за да се опитам да ти представя колко нелепи са тия закони и колко е смешно. Обяснявам и защо:Сега за скорост се взима книжката и плащаш по-малки глоби...Занапред ако го приемат за скорост няма да се взима книжката,а глобите са тройни...кой най-често превишава многократно скоростта? Разни джипове с тъмни стъкла ,мерцедеси и баварци ,принадлежащи на поредния маститко. Той мислиш ли,че му пука каква глоба ще му изръсят? Аз не мисля,повече би гоп стреснало ако за повторно нарушение с е прости с книжката за годинка да поумнее. Също у нас би се изродило още нещо-не само няма да доведе желания ефект ,а и ще увеличи корупцията,защото шапкарите вместо на двайсетачка,вече повече от 50 няма искат. Какво получават те ако не са се поддали на подкупа-потупване по рамото и една смешна премия от 100лв...че той тия сто кинта ще ги заработва с две пускания на палката Трябват ни не по-големи налози и глоби,а методи за събирането на досегашните
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Значи драги господин Malone не искам да цитирам всичките неща , които изговорихте , защото те ми се струват абсолютно недопустими , несериозни и преувеличени ...1 ) Кой ще ми казва дали да си сменя CD-то в колата от стоково на друго , което вади доста по - чист и т.н звук ?2 ) Кой ще ми казва дали да карам колата си на 14" или на 15" ? Ако геометрията на колата го позволява значи може да бъде направено... тук изключваме колегите от перник , че те и калниците режат за да сложат 20" ако може 3 ) Какви са тези неща отностно лепенките ? Ако един ден си купя кола стил NFS не една ми 100 лепенки ще сложа стига да не е некоя бангия от 80 година , която има само лепенки .... това е пак в стила на колегите от перникИ така нататък и така нататък..... струва ми се , че грам не сте се замислил преди да говорите подобни щуротий ... то по тази логика нека забранят и 100 октановите горива и тези които УЖ са по - бързи , че за какво са ни нали ще си караме стоковите коли .... те направо да спрат пройзводството на спортни коли , мотори и т.н ....и между другото съм много съгласен с колегата от горния пост П.П Весели празници на всички !

Коментар

Закона може да ти ги "каже" тези неща, колега.....

Коментар

Malone написа:
                    bachev написа:
                    Абсолютна глупост !!!
                    Въздържай се от подобни квалификации, нарушаваш правилата на форума.
                    bachev написа:
                    Смея да твърдя, че примерно аз шофирам по-добре от половината хора имащи книжка над 25 години!
                    Ето това ти мнение показва защо е редно да се ограничава възрастово шофирането на автомобили със сериозна мощност.Аз и на 100 години да стана, не бих твърдял подобно нещо, тъй като винаги е възможно да бъдеш изненадан на пътя от някой или нещо.Дано не ти се случва да се убеждаваш колко неумел или несъобръзителен шофьор си.Желая ти никога, никога, да не участваш в катастрофа, но помисли, че гробищата са пълни с великолепни шофьори. Никога не го забравяй.
                    paralesa написа:
                    Малоне,ти не колко чашки го писа тоя пост дългия? Пълно е с нелепости в него и излиза,че общо взето трябва да си мазохист,за да шофираш автомобил
                    По принцип не пия. Кое по точно ти се стори нелепо и защо?И понеже ти е така ... малко рязък поста, но пък те смятам за умен човек, ще изгубя малко време за да се опитам да ти обясня.Давам съвсем елементарен пример как всичко опира до психология.Първото дупе, на което татко му е купил десет годишно Fiat Bravo за 3 000 лева е решило, че с парите от баба, дядо и вуйчо от Нова Година може да го направи да изглежда на Abarth.Респективно ...:1. Неони, диоди, брони, прагове, спойлери, въздухозаборници на предния капак, 17’ джанти и баджове Abarth на страничната колонка и други визуални "поакцизвания".2. Писане в съответния форум, където други на неговия акъл му палят фитилите с: "Ама мноо е якъ", "Напрау е обиец", "Само стикер да му избиреш и си номир идно напрау"3. Кара си кенефа, но понеже си е едно куцо, просто Браво, започват неистови мъки да убеди околните, че неговата колица не само изглежда, като Abarth, ами и върви така.4. Резултата от тези мъки обикновено е или среща с някое дърво, друг автомобил или недай си боже жертви. И няма как да е иначе, Abarth-a е Abarth защото е проектиран да се движи като Abarth, стоенето му на пътя, стабилност в завои и на прав път и много, много други фактори.Ако не стана ясно, идеята е, че промяната на външния вид на автомобила, подтиква повечето шофьори да га карат като такъв, какъвто са се мъчили да изглежда, въпреки че с тунинговането не са постигнали нищо повече от трошенето на някой лев. Колата нито върви повече, нито е по стабилна, макар че ужасно силно искат да ни убедят в това.Дано си ме разбрал, надявам се. Въпроса е до психология.Оттам, колкото по малко предпоставки за визуално повдигане на адреналина на подрастващите [и за перничани], толкова по добре за останалите участници в движението.Познавам съвсем малко, наистина добри инженери или само техници, от които съм виждал чудеса, поне по моето скромно мнение, с почти никакви средства. Но всичко се премисля, изчислява, тества, троши и се прави наново преди да излезе на улицата.
                    kazan написа:
                    И джантите ... колите не излизат ли от завода с железни джанти ?! Което значи, че смяната им с други е промяна в контрукцията.
                    Имах предвид размер, не материал, мисля, че достатъчно ясно съм го написал.
                    Малоне, като малко по-интелигентен (макар разликата във възраста ни) човек от теб ще те опиша само с няколко думи. За мен ти си човек избиващ комплекси посредством форума. Дървен философ и комунист. Искам само да подчертая, че това не са псувни нарушаващи правилата на форума, а просто лично мнение с не толкова приятни думи за отсрещния, НО не и обиди. Повече изобщо няма да отговарям на постовете ти. Не си заслужава да падам толкова ниско.
                    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Оставих забележката за комунизма без коментар, но сега и втори участник пише подобна. Айде оставете го политическия строй, той няма нищо общо с темата.paralesa, разбрах те, но ... честно казано не съм чувал скоро пенсионер с Москвич да предизвика смъртта на двама или трима участници в движението следствие на несъобразена скорост или техническа неизправност. Обикновено всичко свършва с окривени ламарини, псуване и забърсване на потните стъкла на очилата на дядо с москвича.Дядо кара развалина, но я кара като такава, това е разликата.А пернишкия тип тунинг маниаци, карат туристически автомобили, но като спортен автомобил на празна писта. И то не защото са го направили действително такъв, а защото само изглежда така.Щом стигнахме до този коментар, значи си ме разбрал, радвам се, това беше целта ми. Не да споря с теб или да те убеждавам, а да обясня мотивите за моето мнение. Дъщеря ми онези дни се прибра за Коледа, та ми разказа как някои от преподавателите и европейци се шегували с безумията в американското законодателство, в частност, обекта на шегите им е бил американския преподавател. Всъщност, той самия се съгласил, и самоиронизирал, че имат някои нелепи Закони от не знам кое време ...Да речем в специален Закон се забранява хвърлянето на лосове от самолет. Звучи невероятно безумно, но сигурно е имало повод да приемат тази норма.Относно дебелите вратове, съгласен. Неслучайно написах, че съм директно за криминализирането на определени нарушения. Или на нарушения над определена граница. Без увеличаване на паричната санкция, директно криминализиране.
                      www.cyxap.com

Коментар

bachev написа:
                        Малоне, като малко по-интелигентен (макар разликата във възраста ни) човек от теб ще те опиша само с няколко думи. За мен ти си човек избиващ комплекси посредством форума. Дървен философ и комунист. Искам само да подчертая, че това не са псувни нарушаващи правилата на форума, а просто лично мнение с не толкова приятни думи за отсрещния, НО не и обиди. Повече изобщо няма да отговарям на постовете ти. Не си заслужава да падам толкова ниско.
                        Дано да е така, ще се радвам на интелигентността ти. Благодаря за "описанието" ти. За комунист ... не, комунизма си отиде докато бях още комсомолец. А и нямаше как да стана, бях неподходящ калпазанин за партията. По behaviour, не по успех.Дървен философ ... така да е, няма какво да ти отговоря, просто не знам какво влагаш в това понятие.Относно комплекси ... знам ли ...Едва ли ти можеш да ме комплексираш с нещо, поне така мисля. Сега е времето да се сетя за едни мои дружки, роми отпреди двадесетина години, но оправни. "Сигани", а не прости мангали, така се определяха.Та като се караха помежду си, мотивите им бяха:"Нит’ си ми на парите, нит’ си ми на колите, нит’ си ми на германците, нит’ си ми на nyтkuтe" - извинения за израза към дамите, но цитирам дословно.Дано модераторите не приемат и тези твои квалификации за неуважителни, аз претенции нямам.Весела Коледа ти желая, и ... бъди по скромен, съвет просто.Формата "първо лице, единствено число" не е най-убедителната за представяне на качества.
                        www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                          bachev написа:
                          Дано да е така, ще се радвам на интелигентността ти. Благодаря за "описанието" ти. За комунист ... не, комунизма си отиде докато бях още комсомолец. А и нямаше как да стана, бях неподходящ калпазанин за партията. По behaviour, не по успех.Дървен философ ... така да е, няма какво да ти отговоря, просто не знам какво влагаш в това понятие.Относно комплекси ... знам ли ...Едва ли ти можеш да ме комплексираш с нещо, поне така мисля. Сега е времето да се сетя за едни мои дружки, роми отпреди двадесетина години, но оправни. "Сигани", а не прости мангали, така се определяха.Та като се караха помежду си, мотивите им бяха:"Нит’ си ми на парите, нит’ си ми на колите, нит’ си ми на германците, нит’ си ми на nyтkuтe" - извинения за израза към дамите, но цитирам дословно.Дано модераторите не приемат и тези твои квалификации за неуважителни, аз претенции нямам.Весела Коледа ти желая, и ... бъди по скромен, съвет просто.Формата "първо лице, единствено число" не е най-убедителната за представяне на качества.
                          Ти просто разбираш всичко, както ти изнася..... Питам се даже сам, защо ли ти се връзвам, но за последно :"Малко-по интелигентен", имам впредвит според мен, именно поради, което спирам да ти отговарям на провокациите.Като казвам комплексиран, нямам впредвит комплексиран от мен, а комплексар по принцип. Необяснимите и неоснователните ти спорове с всички, немога да ги определя по друг начин. (дървен философ по същата причина. спориш за щяло и нещяло с много потребители, дори ти да не си убеден в думите си(макар да си сигурен, че поне 5 човека ще те нападнат - това си е чист мазохизъм и много свободно време)). Формата "първо лице, единствено число" е личното ми мнение за качествата ми. (ако някой се мисли за тъп примерно, искрено го съжелявам). Жив и здрав да си Искренно ти завиждам за свободното време, в което успяваш да нафлуудиш форума и да си навлечеш четерима-петима неприятели. Весели празници ти желая
                          Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                          Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Humppa написа:
                            Сори за офтопика - не се стърпях :DС оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?
                            Да, карам си колата. За нещастие тръгнах без фотоапарат, но много ми се искаше да я снимам в каква ситуация бях аз с моите едносезонни всесезонни гуми и в каква ситуация беше колега с 5 годишни зимни гуми изглеждащи като нови. Всъщност ме е яд и заради това, че там където ходих да "пия кафе" беше неверояно красиво - много сняг натрупал и замръзнал по клоните на дърветата, заснежен път без никаква партина по него и ... фиата Но да, карам си колата с всесезонните си гуми MAXXIS MA-AS.@bachev: Научи правописа и тогава се изказвай за по-интел’гентен от някой друг. Да ти цитирам ли всички правописни и синтактични грешки или интел’гентно ще си ги откриеш и поправиш?Има една хубава поговорка - виж си гредата в собственото око и тогава търси сламката в чуждото. Аз моите греди си ги знам, но ти си натрапваш младежката интел’генция на неподходящо място по неподходящ начин... лично мнение...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Humppa и аз като jenshen73 си карам колата, даже много се радвам на снега и то не сега ами вече ще ми е 8-ма зима със всесезонни гуми. До сега не съм спрял още някъде. За наистина екстремна ситуация си купи вериги, на някаква си гума не можеш да разчиташ. Ще пусна и снимки както направих и миналата зима, да се види къде карам с всесезонни гуми.И една за начало:
                              Прикачени файлове
                              Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                              Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

ilko-gd написа:
                                на някаква си гума не можеш да разчиташ.
                                Как да не може , ами ако е с шипове

Коментар

Working...
                                X