Ех, мечтииии, бих казал, Малоун...Да, ама няма такива екстри. И като вдигнат глобите какво, ефектът ще е по-скъпия рушвет. Докато не направят закон, който да заплашва катаджиите със затвор за подкуп, няма да спрат да взимат!!! Когато го заплашиш за година с/у всяко взето левче, ще видиш как всички ще си подадат оставката в мигом. И аз данък не плащам, не заслужават. Плюс тва си има врътка да продадеш колата и без данък...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.
Collapse
X
-
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
Malone написа:Първо, не се смятам за "хитрец" щом не си плащам данъка навреме.Плащам го, като продавам колата, заедно с лихвите и със сумата по Акта, който ми съставят, без да го обжалвам.Така че ... по кротко с квалификациите. Вас никой не ви нарича балъци, като висите по опашките всяка година.Второ, абсолютно одобрявам огромните санкции за нарушение на ЗДП.Радостно ще ми е да видя, как за нарушение, на което глобата е 500 лева, полицай не взема 10 лева. Защото в края на тримесечието, държавата ще му даде 100, като Допълнително материално стимулиране по Наредбата.Ще се радвам и ако се снижи границата за криминализиране на някои нарушения, особено за скорост, за алкохол и за упойващи и наркотични вещества. Имам предвид повече нарушения да се третират като престъпления, а не като нарушения.Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.Четвърто, след като един гражданин навърши 60 години, да се явява на проверовъчен и на кормуване всяка година. За сметка на държавата. Проверовъчен имам предвид и "психо" и преглед при всички останали медици. Очен лекар, ушен и т. н.Плюс това бих наложил прилични годишни такси за:1. Всякаква озвучителна система надвишаваща фабричната [по мощност и сила на звука]2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за моделаAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Тъй като се отплеснахме за данъка, ще кажа, че и аз не одобрявам дискутираните промени в ЗДП. И сега има десетки милиони левове несъбрани от глоби, които различни институции си прехвърлят като горещ картоф. Ами държавата да си събере първо тях, пък тогава да помисли и за по-високи санкции, но все пак съобразени и със стандарта на живот.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Princo написа:Големите джанти не са само за гъзария.За типото в профила ми,оригиналния размер на джантите са 13.Ако сложа 14 или 15 ще си направя поне с една идея колата по-стабилна.Princo написа:Ъъъъ,това за озвучителната система е пълна глупост.Демек не мога нито СД нито едни прилични тонколони да си сложа(Не говоря за бас каси,туби и такива,а за съвсем персонална музика с цел добър звук)Princo написа:"Всякакви добавки извън фабричните" - Значи един ароматизатор ако искам не мога да си сложа така ли ? Че аз ако сложа ксенон,трябва ме пратят в затвора ... (И не,ксенона не е за гъзария ! )Princo написа:В Америка от 16 годишни имат книжки,ма карай те не разбират,нека тук от 25 нагоре ! Какъв е проблема ако си спазваш ЗДП да караш кола над 100 коня,независимо дали си на 25 ?crush написа:Докато не направят закон, който да заплашва катаджиите със затвор за подкуп, няма да спрат да взимат!!! Когато го заплашиш за година с/у всяко взето левче, ще видиш как всички ще си подадат оставката в мигом. И аз данък не плащам, не заслужават. Плюс тва си има врътка да продадеш колата и без данък....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Така както е написано от журналята излиза, че за 1 нарушение ще се налагат 2 парични глоби, т.е. две наказания, което е недопустимо.Или журналистите са неграмотни или това е поредната милиционерска глупост..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone,няма значение дали си на 18 или на 25.Решиш ли да караш като последния идиот никакви законни мерки не могат да те спасят.И аз нямах предвид получаването на книжка.Дали ще съм с кола,която е 90 коня или 110 е почти едно и също.Пък и вече тва се въведе при застраховките,което ще доведе,че доста баби и дедовци ще се сдобият с коли от порядъка на 110-200 коня.Щото там са най-солените парички. :DAlfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Malone написа:Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Malone написа:2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за модела
Коментар
-
ele написа:По-добре да увеличават глобите, отколкото данъците, таксите и всичко, което е задължително за плащане.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Humppa
@kazanАко смениш 14" стоманени с 14" алуминеви и на тях сложиш предписаните по размер от производителя гуми, то това едва ли е промяна на конструкцията на автомобила. Друг е въпроса, че някои искат да са гъзари и слагат 17" с някакви измислени фланци и прочее...
Коментар
-
Онзи ден, като беше хубаво "почистено" в София, се движим всички "посредствени" коли по "Сливница", а един фешън гъзар с БМВ 3 от по-старите, рацерските, с лети джанти, нагласен, както му е реда, обаче буксува та се къса с летните гуми и всички го заобикалят.Чудя се къде е Коцев да копира някоя черна хроника и да ни нахока, че който кара според правилата, него глобите не бива да го вълнуват Само не разбрах, Малон, защо трябва да се глобява само ако сложиш джанти по-големи от стандартните. Ами ако сложиш по-малки? И да ви разкажа каква Вектра видях снощи. То не бяха светлоотрозителчета, огньове, кристални стопове, ауспух тип комин за нафтова печка, с благоевградска регистрация беше.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Humppa
Сори за офтопика - не се стърпях :DС оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар