Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ех, мечтииии, бих казал, Малоун...Да, ама няма такива екстри. И като вдигнат глобите какво, ефектът ще е по-скъпия рушвет. Докато не направят закон, който да заплашва катаджиите със затвор за подкуп, няма да спрат да взимат!!! Когато го заплашиш за година с/у всяко взето левче, ще видиш как всички ще си подадат оставката в мигом. И аз данък не плащам, не заслужават. Плюс тва си има врътка да продадеш колата и без данък...
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Коментар

Malone написа:
      Първо, не се смятам за "хитрец" щом не си плащам данъка навреме.Плащам го, като продавам колата, заедно с лихвите и със сумата по Акта, който ми съставят, без да го обжалвам.Така че ... по кротко с квалификациите. Вас никой не ви нарича балъци, като висите по опашките всяка година.Второ, абсолютно одобрявам огромните санкции за нарушение на ЗДП.Радостно ще ми е да видя, как за нарушение, на което глобата е 500 лева, полицай не взема 10 лева. Защото в края на тримесечието, държавата ще му даде 100, като Допълнително материално стимулиране по Наредбата.Ще се радвам и ако се снижи границата за криминализиране на някои нарушения, особено за скорост, за алкохол и за упойващи и наркотични вещества. Имам предвид повече нарушения да се третират като престъпления, а не като нарушения.Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.Четвърто, след като един гражданин навърши 60 години, да се явява на проверовъчен и на кормуване всяка година. За сметка на държавата. Проверовъчен имам предвид и "психо" и преглед при всички останали медици. Очен лекар, ушен и т. н.Плюс това бих наложил прилични годишни такси за:1. Всякаква озвучителна система надвишаваща фабричната [по мощност и сила на звука]2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за модела
      Всичко,което съм подчертал с зелено съм напълно НЕсъгласен,а някой неща са си меко казано тъпотия.Започвам от долу на горе:Големите джанти не са само за гъзария.За типото в профила ми,оригиналния размер на джантите са 13.Ако сложа 14 или 15 ще си направя поне с една идея колата по-стабилна.Ъъъъ,това за озвучителната система е пълна глупост.Демек не мога нито СД нито едни прилични тонколони да си сложа(Не говоря за бас каси,туби и такива,а за съвсем персонална музика с цел добър звук)"Всякакви добавки извън фабричните" - Значи един ароматизатор ако искам не мога да си сложа така ли ? Че аз ако сложа ксенон,трябва ме пратят в затвора ... (И не,ксенона не е за гъзария ! )В Америка от 16 годишни имат книжки,ма карай те не разбират,нека тук от 25 нагоре ! Какъв е проблема ако си спазваш ЗДП да караш кола над 100 коня,независимо дали си на 25 ? Абсолютно НЕсъгласен с промените в ЗДП от началото на 2010.Единствената полза е за корупцията.
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
      Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Тъй като се отплеснахме за данъка, ще кажа, че и аз не одобрявам дискутираните промени в ЗДП. И сега има десетки милиони левове несъбрани от глоби, които различни институции си прехвърлят като горещ картоф. Ами държавата да си събере първо тях, пък тогава да помисли и за по-високи санкции, но все пак съобразени и със стандарта на живот.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Princo написа:
          Големите джанти не са само за гъзария.За типото в профила ми,оригиналния размер на джантите са 13.Ако сложа 14 или 15 ще си направя поне с една идея колата по-стабилна.
          Не мисля, че ако управляваш автомобила си с нормалната разрешена максимална скорост в страната, ще усетиш някаква разлика от размера на джантите.Ако искаш стабилност, когато искаш да караш като "рацер" ... иди на пистата с типото, там няма да те глобят. Или си плати такса за да изглеждаш по "акцизно", това ми е идеята.А има и моменти, когато и 18 цолова джанта няма да ти помогне.Отделно ... мисля си, че инженерите от Fiat не са съвсем неуки и безгрижни за безопасността ти. Предписали са ти джанти, които са подходяши за характеристиките на твоя автомобил. И това предписание не е изсмукано от пръстите, а се базира на доста повече изследвания и тестове от собствения ти опит зад волана.На моето бившо Tipo, предписаните джанти бяха 14 цолови [1.6 ie, 1993 година].
          Princo написа:
          Ъъъъ,това за озвучителната система е пълна глупост.Демек не мога нито СД нито едни прилични тонколони да си сложа(Не говоря за бас каси,туби и такива,а за съвсем персонална музика с цел добър звук)
          Сложи си, но съобрази мощността и с тази на фабрично поставяните. Махни си Grundig-a и си сложи Clarion, но със същата мощност. И няма да ти струва нищо.Нямам предвид качеството на звука, а силата му.
          Princo написа:
          "Всякакви добавки извън фабричните" - Значи един ароматизатор ако искам не мога да си сложа така ли ? Че аз ако сложа ксенон,трябва ме пратят в затвора ... (И не,ксенона не е за гъзария ! )
          Изрично съм описал какви "добавки" имам предвид.Ароматизаторите, CD на "Лепа Брена" висящо на огледалото и куче с подвижна глава на задната кора не са от тях.Ксенона ... доста има писано по нея тема, а именно дали китайските продукти, които купуваме не пречат на околните повече отколкото е допустимо.Говорим за качество и за монтаж.Скоро беше писано тук във форума и илюстрирано с клипчета доколко е законно монтирането на някакъв ксенон извън фабричния.Бъди сигурен, че това безумие няма да продължи вечно.Ще се стигне до там, нарочни сервизи да монтират подобно осветление, като носят отговорност за това. И монтажа на подобно осветление ще се доказва с документ. Част от техническия преглед.
          Princo написа:
          В Америка от 16 годишни имат книжки,ма карай те не разбират,нека тук от 25 нагоре ! Какъв е проблема ако си спазваш ЗДП да караш кола над 100 коня,независимо дали си на 25 ?
          Ти четеш ли какво съм написал или си чешеш пръстите?Да се въведе ограничение на управляващите автомобили над 100 конски сили, а не повишаване на възрастта за получаване на книжка, това съм написал.Проблема е ... погледай малко новини, ще видиш какъв е проблема. През вечер ковчези.18 годишния прави всичко като 18 годишен, включително и шофирането.И съчетаеш ли неопитността му, липсата на адекватна реакция в определени ситуации, както и желанието му да е по различен с автомобил, който не може да бъде спрян от мантинела или два три стълба ... обикновено се получават два, три и повече ковчега. И в повечето случаи на хора извън посочения автомобил, нямащи никаква вина за случващото се.В Италия предстои въвеждането на такава мярка, затова го написах, не съм си го изсмукал от пръстите.
          crush написа:
          Докато не направят закон, който да заплашва катаджиите със затвор за подкуп, няма да спрат да взимат!!! Когато го заплашиш за година с/у всяко взето левче, ще видиш как всички ще си подадат оставката в мигом. И аз данък не плащам, не заслужават. Плюс тва си има врътка да продадеш колата и без данък...
          Че то и сега ги грози затвор друже.Но щом казвате, че има рушвети, значи вината си е и в даващия. Не давайте, опънете им се, запишете ги, снимайте ги.Ама понеже в България, когато вземат рушвет на някого другиго, това е "рушвет".Но когато ти дадеш, не, това е "оправяне на недоразумение", КАТ-аджията е много точен и "тихо ... да не се чува много".Нямам предвид теб crush, местоименията ги ползвам само за илюстрация.Весела Коледа на тебе. :D
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Или журналистите са неграмотни или това е поредната милиционерска глупост.
            Или и двете?!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Така както е написано от журналята излиза, че за 1 нарушение ще се налагат 2 парични глоби, т.е. две наказания, което е недопустимо.Или журналистите са неграмотни или това е поредната милиционерска глупост.
              Принципно е допустимо. Нарича се кумулативно наказание.Да речем затвор и парична санкция.Примери ... колкото искаш.Няма две наказания, а едно кумулативно, знам ли ... защо не, щом може два различни вида наказания [заедно] да се налагат за едно и също нарушение.Въпреки че ... "се наказва с 4 години и 3 години" малко глупаво ми звучи.
              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
              www.cyxap.com

Коментар

Malone,няма значение дали си на 18 или на 25.Решиш ли да караш като последния идиот никакви законни мерки не могат да те спасят.И аз нямах предвид получаването на книжка.Дали ще съм с кола,която е 90 коня или 110 е почти едно и също.Пък и вече тва се въведе при застраховките,което ще доведе,че доста баби и дедовци ще се сдобият с коли от порядъка на 110-200 коня.Щото там са най-солените парички. :D
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

Malone написа:
                  Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.
                  Абсолютна глупост !!! Може би го казваш, защото си над посочената възраст ?! Не си мисли, че всички под тая възраст са били на твоя акъл примерно, когато ти самият си бил на същата ! Смея да твърдя, че примерно аз шофирам по-добре от половината хора имащи книжка над 25 години ! Може би по-бих съгласен ако неможе да се кара кола над 100 к.с. от хора взели книжка преди по-малко от 2 години, но не и възрастова дискриминация . Ако искаш направо да се върнем в комунизма ?!
                  Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                  Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

По-добре да увеличават глобите, отколкото данъците, таксите и всичко, което е задължително за плащане.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Malone написа:
                      2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за модела
                      Като се замисля колега тези изброените са си забранени! Друг е въпроса, че полицаите нямат правомощия за да те глобят за това или да спрат автомобила. В КАТ ми направиха проблем за форумския стикера на задното стъкло на колата. С хиляда молби и малко помощ от приятел минах иначе 2 полицаи твърдо искаха да го свалям а друг колега ги помоли да ме пуснат. За точка 2.2 и 2.3 влизат в графата промяна на конструкцията за което също нямат правомощия да те глобят. И джантите ... колите не излизат ли от завода с железни джанти ?! Което значи, че смяната им с други е промяна в контрукцията П.п. Мои мисли
                      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

ele написа:
                        По-добре да увеличават глобите, отколкото данъците, таксите и всичко, което е задължително за плащане.
                        По добре да си оправят пътищата и идиотското поведение на лелките данъчни чиновници,преди да ми вдигат каквото и да било-бих казал аз Малоне,ти не колко чашки го писа тоя пост дългия? Пълно е с нелепости в него и излиза,че общо взето трябва да си мазохист,за да шофираш автомобил Утре да не пишеш,че трябва и въздуха който дишаме да плащаме,защото вдишваме кислород,а издишваме въглероден диоксид-развалящ екологичното равновесие Замисли се малко като пишеш-явно си бил доста афектиран,за да напишеш подобни нелепости
                        ex.Мареа ТД100

Коментар

@kazanАко смениш 14" стоманени с 14" алуминеви и на тях сложиш предписаните по размер от производителя гуми, то това едва ли е промяна на конструкцията на автомобила. Друг е въпроса, че някои искат да са гъзари и слагат 17" с някакви измислени фланци и прочее...

Коментар

Не визирам размера а промяната от желязна към алуминиева! Но няма кой да ти направи проблем нито за промяната нито за големината. Също като поставянето на багажник на покрива! Това също е промяна в конструкцията но ненаказуема
                            Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Онзи ден, като беше хубаво "почистено" в София, се движим всички "посредствени" коли по "Сливница", а един фешън гъзар с БМВ 3 от по-старите, рацерските, с лети джанти, нагласен, както му е реда, обаче буксува та се къса с летните гуми и всички го заобикалят.Чудя се къде е Коцев да копира някоя черна хроника и да ни нахока, че който кара според правилата, него глобите не бива да го вълнуват Само не разбрах, Малон, защо трябва да се глобява само ако сложиш джанти по-големи от стандартните. Ами ако сложиш по-малки? И да ви разкажа каква Вектра видях снощи. То не бяха светлоотрозителчета, огньове, кристални стопове, ауспух тип комин за нафтова печка, с благоевградска регистрация беше.
                              The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Сори за офтопика - не се стърпях :DС оглед последните няколко дена, снега, поледицата и непочистените пътища -> да попитам поддръжниците на всесезонните гуми (в темите за гуми) карат ли си колите?

Коментар

Working...
                                X