Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гласят нова промяна на ЗДП. Супер солени глоби.

ОбществоСолени следновогодишни сурвачки от КАТ23.12.2009 07:00135Глобата за 60 км/ч над разрешените ще е 640 лв. Солени следновогодишни сурвачки от КАТСнимка: БулфотоС допълнителна глоба от една минимална работна заплата да бъдат наказвани шофьорите, превишили скоростта с над 20 км/ч.Това е едно от предложенията на консултативната комисия по проблемите на безопасността на движението.Идеята може да залегне във внесените от депутати от ГЕРБ промени в Закона за движение по пътищата.С тях санкциите за нарушителите скачат, но отпада отнемането на книжката за превишение с над 30 км/ч.Ако се приеме допълнителната санкция от 240 лв., колкото е сега минималната работна заплата, за 31 км над допустимите в населено място, глобата ще е 440 лв. Сега е 150 лв. и месец без книжка.При над 50 км санкцията ще е далеч по-солена, защото поправките предвиждат добавяне на 50 лв. за всеки 5 км отгоре.Това означава, че шофьорите, които прелетят с 60 км/ч над разрешените на магистрала, например ще отнасят глоба от 640 лв.Очаква се промените, с които се въвежда и използването на стационарни радари, да бъдат одобрени от парламента до края на януари."Създадена е автоматична система за заплащане на глобите. След Нова година НАП ще приема данните ни за засечените нарушители, за да търси и тя собственика на автомобила, ако не е платил", каза зам.-шефът на Главна дирекция "Охранителна полиция" Алекси Стратиев.
    Източник: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2009/1...31Нашите депутати пак полудяха! Кризата сви бюджета, няма какво да се краде и те решиха пак да тупат брашнения шофьорски чувал. Що не вземат да направят и годишните винетки по 500 кинта и да си решат проблемите... МАМИЦАТА ИМ...

Проблемът по пътищата не е в ниските глоби, а в неналагането им! Вместо да преустоят цялата система на КАТ пак глобите ще вдигат...
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      Проблемът по пътищата не е в ниските глоби, а в неналагането им! Вместо да преустоят цялата система на КАТ пак глобите ще вдигат...
      Абсолютно точно.Просто не трябва да има компромис за никой, без значение кой е той.Но живеем в България!Аз пък чакам само КАТ да си стиснат ръцете с данъчната служба и абсолютно всички коли, които не са били регистрирани някога в данъчното, да се придвижат към задължителни вземания заедно с полагащите им се лихви за годините
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да - ако направят глоба от 1000 лева на всеки полицай, който е взел рушвет - тогава ще има ефект.
        Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
        http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Така както е написано от журналята излиза, че за 1 нарушение ще се налагат 2 парични глоби, т.е. две наказания, което е недопустимо.Или журналистите са неграмотни или това е поредната милиционерска глупост.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

На мен почват да ми се виждат космически тия скорости след тоя сняг цяла Варна е в кратери, говоря кратери вчера видях един астронафт да забива българското знаме пред една дупка :D а вътрешно си викам "Тия луди ли са", ама кой да чуе
            Fiat punto 1,1
            Fiat bravo 1,6 16v
            Fiat bravo 2,0 20v
            Honda civic 1,5
            BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

Коментар

BO написа:
              Аз пък чакам само КАТ да си стиснат ръцете с данъчната служба и абсолютно всички коли, които не са били регистрирани някога в данъчното, да се придвижат към задължителни вземания заедно с полагащите им се лихви за годините
              Логично е това да се случи. В някои общини вече се прави, но защо не се прави в цялата държава ? Още когато Н.Василев беше министър в правителството на НДСВ, каза, че се върви към идеята за една единствена регистрация на МПС в КАТ и оттам всички документи служебно да бъдат предвижвани и регистрирани в данъчните служби по местни данъци и такси. И базите-данни на КАТ и на данъчните служби бяха подготвени за "засрещане", при което щяха да бъдат засечени всички хитреци, които не плащат данък за колите си. Оттогава минаха вече 8 години...
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
                BO написа:
                Аз пък чакам само КАТ да си стиснат ръцете с данъчната служба и абсолютно всички коли, които не са били регистрирани някога в данъчното, да се придвижат към задължителни вземания заедно с полагащите им се лихви за годините
                Логично е това да се случи. В някои общини вече се прави, но защо не се прави в цялата държава ? Още когато Н.Василев беше министър в правителството на НДСВ, каза, че се върви към идеята за една единствена регистрация на МПС в КАТ и оттам всички документи служебно да бъдат предвижвани и регистрирани в данъчните служби по местни данъци и такси. И базите-данни на КАТ и на данъчните служби бяха подготвени за "засрещане", при което щяха да бъдат засечени всички хитреци, които не плащат данък за колите си. Оттогава минаха вече 8 години...
                Вие пък много ли искате да плащате данък немога да разбера ?!? Примерно моя данък е малко над 170 лв. и немисля че са заслужили с нещо да им ги платя ? Пътищата ли ? Задръстванията ли ? Осветлението по улуците ли ?
                Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
                Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
                  Вие пък много ли искате да плащате данък немога да разбера ?!? Примерно моя данък е малко над 170 лв. и немисля че са заслужили с нещо да им ги платя ? Пътищата ли ? Задръстванията ли ? Осветлението по улуците ли ?
                  Отговорът на всичките ти въпроси е "Не" :D . В паричния салон на данъчното в Пазарджик виси една табела: "Данъците са цената, която плащаме, за да живеем в цивилизовано общество". Казано е кратко и ясно, аз не бих добавил нищо към тази мисъл на Оливър Холмс. Съгласен съм също така и с друга мисъл, която малко ще перефразирам: "Гордея се с това, че плащам данъците си. Честно казано, бих се гордял не по-малко и срещу половината сума."Иначе се получава омагьосан кръг: държавата е лоша-> няма да плащаме->държавата е лоша->...

Коментар

snake написа:
                    bachev написа:
                    Отговорът на всичките ти въпроси е "Не" :D . В паричния салон на данъчното в Пазарджик виси една табела: "Данъците са цената, която плащаме, за да живеем в цивилизовано общество". Казано е кратко и ясно, аз не бих добавил нищо към тази мисъл на Оливър Холмс. Съгласен съм също така и с друга мисъл, която малко ще перефразирам: "Гордея се с това, че плащам данъците си. Честно казано, бих се гордял не по-малко и срещу половината сума."Иначе се получава омагьосан кръг: държавата е лоша-> няма да плащаме->държавата е лоша->...
                    Че малко ли даваме всяка година за гражданска отговорност, винетка, преглед и т.н. ? А тази мисъл "Данъците са цената, която плащаме, за да живеем в цивилизовано общество" би следвало да изглежда така : "Данъците са цената, която плащаме, за да живеем в корумпирано общество." т.е. някой да живее охолно с нашите пари.
                    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

bachev написа:
                      snake написа:
                      BO написа:
                      Аз пък искам да ти кажа, че моя данък е доста над 170лв Да не мислиш, че си го плащам с кеф. Ама трябва.Докато не се разбере това сме си Бай Ганьо от всякъде, ама както виждам и такива ще си останем.Лошото, е че плащам и за хора като теб, това не го искам, но няма как да го избегна.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                        bachev написа:
                        snake написа:
                        BO написа:
                        Аз пък искам да ти кажа, че моя данък е доста над 170лв Да не мислиш, че си го плащам с кеф. Ама трябва.Докато не се разбере това сме си Бай Ганьо от всякъде, ама както виждам и такива ще си останем.
                        Погледни моля те по-горния ми пост. Разбирам да плащаме ама да сме сигурни, че парите отиват по предназначение, а не да пълним гушата на някой.
                        Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

Проблемът в крайна сметка може да се раздели на три части, аз да ги степенувам така:1) неграмотността, нетолерантността, безсмъртността и малоумието на родният шофьор, калпавите курсове, купените книжки;2) липсата на пътища, липсата на поддръжка на "липсващите" пътища, липсващата маркировка;3) корупцията на ченгетата, които не излизат с астрите да помагат на пътуващите, а да закърпват семейният бюджет.Няма светлина в тунела...

Коментар

Първо, не се смятам за "хитрец" щом не си плащам данъка навреме.Плащам го, като продавам колата, заедно с лихвите и със сумата по Акта, който ми съставят, без да го обжалвам.Така че ... по кротко с квалификациите. Вас никой не ви нарича балъци, като висите по опашките всяка година.Второ, абсолютно одобрявам огромните санкции за нарушение на ЗДП.Радостно ще ми е да видя, как за нарушение, на което глобата е 500 лева, полицай не взема 10 лева. Защото в края на тримесечието, държавата ще му даде 100, като Допълнително материално стимулиране по Наредбата.Ще се радвам и ако се снижи границата за криминализиране на някои нарушения, особено за скорост, за алкохол и за упойващи и наркотични вещества. Имам предвид повече нарушения да се третират като престъпления, а не като нарушения.Трето, ще подкрепя, ако се въведе възрастово ограничение за управление на автомобил да речем над 100 конски сили. Примерно, забрана за управление на подобен автомобил на лица под 25 години.Четвърто, след като един гражданин навърши 60 години, да се явява на проверовъчен и на кормуване всяка година. За сметка на държавата. Проверовъчен имам предвид и "психо" и преглед при всички останали медици. Очен лекар, ушен и т. н.Плюс това бих наложил прилични годишни такси за:1. Всякаква озвучителна система надвишаваща фабричната [по мощност и сила на звука]2. Всякакви добавки, извън фабричните за конкретния автомобил:2.1 Стикери, които не са фирмени и регистрирани в КАТ. От рода на "Bass’m Bass", "И аз твойта ...", "б_ЕБЕ в колата", "Ти гониш", огньове, змейове и т.н.Между другото, ако не знаете, "Bass’m Bass" означавало "Бас Мечо, Бас"2.2 Осветление, без значение от вида, извън фабричното - [сини пръскалки, неони, диодни ленти и т.н]2.3 Брони, прагове, спойлери, "антикрила" извън фабричните за модела3. Автомобили с джанти с размер по голям от стандартните за модела
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                              Първо, не се смятам за "хитрец" щом не си плащам данъка навреме.
                              Имах предвид собствениците на автомобили, които не са регистрирани изобщо в данъчното. За това ставаше дума и в поста на ВО, в тази връзка беше и моето мнение за засечка между двете бази-данни. Пък и каква обидна квалификация е "хитрец" ? Съжалявам, ако съм засегнал някой. Нека някой друг да измисли по-подходящо определение за човек, който не регистрира колата си в Данъчното, а само в КАТ, с цел неплащане на данъци.

Коментар

Working...
                              X