Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой как пали колата си през зимата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Като прочетох какво е написал Humppa за светлините, аз моите никога не ги угасям, от години съм така.Само че съм направил [платил, за да ми направят] на всичките ми коли, когато дам на контакт фаровете не светят. Когато колата запали, те автоматично си светват.Това за да ми пази тока за запалването, понеже никога не угасям фаровете, лостчето го използвам само за къси-дълги.За зимно време, при тези студове, тока от акумулатора е много важен като че ли.На Brava-та не се получава точно така, тъй като цитирам, "схемата е малко по различна", светват ми само габаритите, но те са ми диоди, така че не харчат никакъв ток.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

На Марчето само докато и покажа ключът и подвикна "Хайде на разходка моето момиче". И тя запалва сама.Изчаквам я малко да се загрее и потеглям.
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

В "Ръководството за експлоатация на "Гранде пунто" пише, че след запалване е препоръчително незабавното тръгване и поддържане на средни обороти докато стрелката на датчика за температурата не се отклони от минималното си положение. И така и правя
        SKODA 105L '78
        PUNTO 1.2 MPI ELX '94
        FIAT 126p '89
        TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
        GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Обикновено паля и веднага потеглям, защото все тръгвам в последния момент, а не обичам да закъснявам. Когато е много замръзнала Зимата: паля и докато изчистя предното стъкло вече е готова за тръгване Сега си ходя пеша и с удоволствие проследявам как сутрин брат ми си пали Браво-то към 6:20ч, и излиза за работа към 7:00ч Вчера изненадващо ми сподели, че му се е вдигнал разхода... :D
          Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT

Коментар

Оставям я да загрее поне 20 мин. Докато се размръзнат всичките врати ,изчегъртам леда и не стане достатъчно топло та да карам без яке не тръгвам иначе от паркинга пред блока излизане с вратите

Коментар

Влизам вътре и казвам "engine start" както оня дебелия руснак на филма 2012 в едно Бентли Иначе нормално както всички други. Отварям си гаража, влизам в колата паля колата, изваждам телефоните от джоба, портмонето, цигарите и запалката да са под ръка. Вкарвам задна, затварям гаража, хвърлям якето в колата, подухвам леко на ръцете и вкарвам 1-ва. Има случай както сега зимата да си разбивам леда под вратата на гаража защото не иска да се затваря, тоест колата си загрява за 5-7 минути.

Коментар

За студения двигател НЕ е много полезно да работи на празни обороти!Една минута е ПРЕдостатъчна да се развърти маслото Интересно ми е, че всички мислите за двигателя, но никой не казва нищо за скоростната кутия, която също е нощувала на -10

Коментар

Kuku написа:
                  За студения двигател НЕ е много полезно да работи на празни обороти!Една минута е ПРЕдостатъчна да се развърти маслото Интересно ми е, че всички мислите за двигателя, но никой не казва нищо за скоростната кутия, която също е нощувала на -10
                  Ами хайде кажи де. :D
                  Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Паля на бензин. Работи 2-3 мин. ако е студено и превключвам на газ.Пак 2-3 мин. и ако имам видимост напред, тръгвам.дядо Нено
                    Fiat Punto 1,1- 1996г.
                    газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Запалвам, свалям леда от предното стъкло - 3-4 мин, хем да се развърти маслото из двигателя, и потеглям.
                      Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                      Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Аз Мареа-та я чакам малко~1-2 мин. и тръгвам.Мисля,че няма нужда да я чакам да загрява.А Рено-то го паля директно на газ...изчаквам МПХ-то да "смъкне" 100-200об. и потеглям И с двете се движа до около 2500об. дакато позагреят
                        MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                        ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

Когато вадя колата от гаража, паля и тръгвам веднага. Когато е престояла продължително време навън при минусови температури, след запалване пускам вентилатора на макс и изчаквам, докато през предното стъкло може се вижда. Голяма грешка е да се полива с топла вода замръзналото стъкло, за да се размрази по-бързо. От температурната разлика просто може да се спука. Също така си съсипваме чистачките, ако ги пуснем да стържат по заскреженото и замръзнало стъкло.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Паля поизчиствам я от сняг или скреж(в зависимост от случая) и потеглям
                            Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                            Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

damianoff написа:
                              В "Ръководството за експлоатация на "Гранде пунто" пише, че след запалване е препоръчително незабавното тръгване и поддържане на средни обороти докато стрелката на датчика за температурата не се отклони от минималното си положение. И така и правя
                              Сега се сетих да прочета и аз.И при мен така пише.На метан си минава до 10тина секунди след като запаля Явно излишно се шматкам по 3-4минути

Коментар

Паля,ако се отлючи без проблеми-ако не се отлючи както подобава,минаване през пасажерската врата-палене,копчето на макс-деф,излизане и стъргане на джамове,влизане пак от там и тръгвам и е загряла вече и мирише на топло и уютно.
                                Marea HLX 147ps

Коментар

Working...
                                X