Абсолютно съм прав. Това, че в НЯКОИ антифризи добавят разни добавки, които намаляват корозивността му (инхибитори на корозията), не означава, че го правят във всички антифризи. Евтините са евтини, точно щото им липсват доста неща. Ако антифризът не се сменя всяка година, много от съставките му се "изтощават" и става много лошо.Чистият етилен гликол е силно корозивно вещество, както и силно отровно. За разлика от него, пропилен гликолът почти не е токсичен, но пък е още по-силно корозивен.Гликолите под действието на висока ТЕМПЕРАТУРА се разпадат на органични киселини, като млечна киселина (С3Н6О3), гликолова киселина и др.(Most corrosion caused by ethylene glycol is related to its decomposition to organic acids (such as glycolic acid) especially under elevated temperatures. The corrosion of aluminum alloy in the presence of ethylene glycol is most likely a result of acidic attack by these acids. It is known that impurities often found in ethylene glycol/water mixtures, such as ferric, copper, and chloride ions, can accelerate this corrosion. Corrosion problems with ethylene glycol/water mixtures can be minimized or eliminated by using ethylene glycol that contains inhibitors. Most commercial ethylene glycols sold contain these corrosion inhibitors. It is not generally recommended to use uninhibited ethylene glycols for heat transfer applications. If uninhibited ethylene glycol is used, it must be used with caution and carefully monitored. - (http://www.chemicalprocessing.com/ex.../2009/010.html )
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
замръзнала вода
Collapse
X
-
GbGzTeaM написа:Абе като става въпрос за антифриз, ако пръсна с 1 спринцовка малко в ключалката, ще спре ли да замръзва по дяволите.Днес ми беше изключително тъпо, да "духам", докато успея да си "напъхам" ключа :D
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Абе като става въпрос за антифриз, ако пръсна с 1 спринцовка малко в ключалката, ще спре ли да замръзва по дяволите.Днес ми беше изключително тъпо, да "духам", докато успея да си "напъхам" ключа :DSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
Immortal написа:Централното заключване не решава проблема И аз имам, ама какво от това.Друг е въпроса, ако имах централно заключване С ДИСТАНЦИОННО. Тогава МОЖЕ БИ нямаше да имаме проблеми с отключванетоSEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
GbGzTeaM написа:Някой може ли да ми обясни защо някои хора карат лятото колите си с вода?По-добре охлажда или е някакъв вид икономия??Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Immortal написа:Централното заключване не решава проблема И аз имам, ама какво от това.Друг е въпроса, ако имах централно заключване С ДИСТАНЦИОННО. Тогава МОЖЕ БИ нямаше да имаме проблеми с отключванетоex.Мареа ТД100
Коментар
-
Immortal написа:Централното заключване не решава проблема И аз имам, ама какво от това.Друг е въпроса, ако имах централно заключване С ДИСТАНЦИОННО. Тогава МОЖЕ БИ нямаше да имаме проблеми с отключванетоФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:GbGzTeaM написа:Някой може ли да ми обясни защо някои хора карат лятото колите си с вода?По-добре охлажда или е някакъв вид икономия??SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
VooDoo написа:Atanas71 написа:GbGzTeaM написа:Някой може ли да ми обясни защо някои хора карат лятото колите си с вода?По-добре охлажда или е някакъв вид икономия??Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Atanas71 написа:VooDoo написа:Atanas71 написа:GbGzTeaM написа:Някой може ли да ми обясни защо някои хора карат лятото колите си с вода?По-добре охлажда или е някакъв вид икономия??SEAT Leon Cupra 300
Коментар
-
Atanas71 написа:Immortal написа:Централното заключване не решава проблема И аз имам, ама какво от това.Друг е въпроса, ако имах централно заключване С ДИСТАНЦИОННО. Тогава МОЖЕ БИ нямаше да имаме проблеми с отключването
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар