Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Датчик за налягане

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Датчик за налягане

Колеги, имаме ли спецове по КИП и А тук?Всъщност въпроса ми не е професионален а по-скоро търговски но е свързан контролиране на промишлени процеси...Значи трябва ми евтин вариант за датчик на налягане със следните характеристики:Измерван обхват на налягане: 0-15 barЕлектрически изход: напрежение или ток - за предпочитане първотоМеханично присъединяване: М20х1,5мм ( за предпочитане )Намерих няколко варианта но ценово изобщо не ме устройват:Delta InstrumetsТМЕНякой да има скътано нещо такова? За инфо - горните продукти са 350лв и съответно 150...Дори и второто за условията на домашна автоматизация е неприемливо :D
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Провери тук - http://www.microsyst.net/ или http://www.comecogroup.com/ Мисля че няма цени, но можеш да се свържеш и да попиташ. Скъпички са заради електрониката, иначе само датчика не е кой знае колко скъп.
    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Мерси за линковете - пратих запитване, да видим какви цени ще обадят.А цената едва ли се вдига от електрониката - дори мисля, че тези с токов изход нямат такава вътре но дори и да имат цената на продукта се определя повече от приложението им...

Коментар

Малко пообърках, не точно електрониката, а може би софтуера който е вграден в контролера или индикатора. А тези, които са с токов изход също имат електроника даже и софтуер. Няма датчик, който да вади ток директно, винаги има някакво преобразуване - от напрежение в ток. Предимството на токовите датчици е линейността им и стабилния сигнал, който може да се пренася на километри.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Да де ама като е с ток трябва да правя мост и после пак да го преобразувам в напрежение а на мен линията ми е не-повече от метър до "конторлера" Абе няма значение. Важното е да догоним някаква сносна цена до колко 50-60лв

Коментар

В днешно време кой не е чувал за Ebay http://shop.ebay.co.uk/i.html?_nkw=P...ries&_osacat=0
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

нещо линка е прецакан колега

Коментар

Ааа... Чували сме но аз умишлено се държа настрани от eBay.Едното влизане в това място адски дебалансира бюджета ми за много време и изобщо не барам там!Пък и един пиклив датчик... Ще напазарувам задължително още нещо и ще стане горното Куца ми самоконтрола явно

Коментар

Re: Датчик за налягане

Esper написа:
                  Колеги, имаме ли спецове по КИП и А тук?Всъщност въпроса ми не е професионален а по-скоро търговски но е свързан контролиране на промишлени процеси...Значи трябва ми евтин вариант за датчик на налягане със следните характеристики:Измерван обхват на налягане: 0-15 barЕлектрически изход: напрежение или ток - за предпочитане първотоМеханично присъединяване: М20х1,5мм ( за предпочитане )Намерих няколко варианта но ценово изобщо не ме устройват:Delta InstrumetsТМЕНякой да има скътано нещо такова? За инфо - горните продукти са 350лв и съответно 150...Дори и второто за условията на домашна автоматизация е неприемливо :D
                  От 0-5 бара ведна ще ти кажа какво може да използваш ама до 15 не се сещам.И по добре ще е да кажеш за каво ти трябва може да помогнеш в насочването като пример ще ти дам за вода за въздух

Коментар

lubomm написа:
                    нещо линка е прецакан колега
                    Не е, аз го отворих 3 пъти.
                    Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

Коментар

Пропан-бутан.5 бара ми е малко...От Comeco върнаха отговор - около 120лв но с доставка до 2 месеца...Толкоз ли нямаме някой кремиковски кипаджия между нас който да е каширал нещо такова Сещам се и за възможен бартер - аз пък имам излишни температурни сензори базирани на Pt100 ПС: И при мен се отваря линка.Но като гледам цените, дори и от там трудно ще дойде до мен на цена под 100лв.

Коментар

Мicrosyst - 185лв.Лоша работа, много пари...

Коментар

Намерих си датчик!Че даже и контролер за изобразяване на показанията и контрол:В тая криза човек какво ли не може да си намери за жълти стотинки

Коментар

Working...
                          X