Писна ми вече и сериозно се замислям да заведа дело срещу мизерниците. Доколкото знам всяко електроразпределително дружество си отговаря за подръжката на инфраструктурата, поправя, обновява, поддържа, изгражда... Е да ама не. Само лапат и реват за увеличаване на тока, а да вложат нещо - майната им на потребителите, нямат избор, каквото - такова... Е да, ама не. Писна ми да живея в район, в който лятоска няма проблеми, но щом температурите паднат и народа писне духалките тока почва да спира час по час. Първата година - мрежата била слаба - добре, ма от тогава?! четвърта зима започнах и се слаба мрежата. А района се разраства с добри темпове. К’о чакат, на батерии ли да почнем да готвим? Друго. Време за реакция и информация? Никаква. Би било нормално половин час след като няма ток да знаят каква е повредата и колко време ще е "тъмно", а не да ми се отговаря, "Ми господине, когато дойде тока ще видите". Зиме се отоплявам на дърва. Бойлера ми е газов, газта почва да се ползва и за готвене. Какво остава, да си купя и един генератор и да им е*а майките? аман начи... писна ми да треперя за уредите, засега съм се разминавал със скапани операционни системи, но когато се наложи да преинсталираш нещо 4 пъти за една седмица писва. И въпроса не е в UPS-a, такова лесно се слага. Въпроса е в качеството на услугата която предоставят и затова, как всеки си трае. Как може на същото място лятото да имам 70-80 дена ъптайм на сървъра, а от октомври насам да не прескоча и 10 дена? и това е 4 години вече. Както казах, уреди нямам гръмнали, ма то и това остава... то и тогава не се знае колко могат да изплатят, ако ми гръмне старото телевизорче купено за 100 лева или стария "Мраз", който не си знае годините вече...Та може ли някой адвокат ако има тук да удари едно рамо само за посока в която да поразуча, за какво и на какво основание може да се повдигне дело срещу тях, за пропуснати ползи, за некачествена услуга, за нанесени нематериални щети... Отделно да се пише до комисията за защита на потребителите... Требе да се ръчкат тея, за се ядат, за да разберат, че като за монополистине може да си правят каквото поискат...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дело срещу EON, как и на какво основание?
Collapse
X
-
Етикети: –
-
Имаше подобно дело преди 2-3 години, ако не се лъжа, заведено от няколко села за ниско напрежение на тока. Не знам как се разви делото, имам някакви смътни спомени, че спечелиха, като жалбата беше за некачествен ток. Това може да ти е от полза. Освен това, докато проучваш почвата за дело, може да пуснеш жалби до ЕОН, ДВКЕР, ЕК и до където се сетиш.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Реклама
Collapse
Коментар